Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Kata te ajuta sa iti transporti mai usor echipamentul foto, cu Fly By

Sesiunile foto care necesita mult echipament fotografic ridica problema transportului acestuia catre locatii.

Si fie ca este vorba despre aparatele si obiectivele foto, fie de kiturile de lumini necesare unei sedinte foto outdoor, ele trebuie sa fie mereu in siguranta dar si usor de transportat.

La aceasta cerinta, producatorului de genti si rucsacuri foto Kata a raspuns prin dotarea acestora cu Insertrolley, un sistem ce permite montarea unui trolley sau echiparea directa cu acesta.

Pentru echipamentul foto

Gandita special pentru fotografii care calatoresc mult, geanta FlyBy-76 PL a fost conceputa pentru a putea fi incadrata in categoria bagajelor de bord, facilitand astfel purtarea intregului echipament foto in siguranta atunci cand mijlocul de transport ales este cel aerian. Geanta este extrem de incapatoare, ea putand gazdui in compartimentul principal pana la 4 corpuri de DSLR, si, in functie de marime, pana la 10 obiective, cel mai mare putand avea maxim 600 mm, plus blitz, accesorii si un laptop de 17”.

Geanta poate fi folosita si de catre cei care filmeaza, acestia putand transporta o camera HDV precum Sony F3 sau Panasonic AF100. Aceasta versatilitate, in ceea ce priveste pozitionarea atat a echipamentului foto cat si video, este obtinuta prin folosirea sistemului modular de pereti despartitori. Realizati din spuma Aeriform, pentru a le reduce din greutate, acestia permit aranjarea aparatelor, obiectivelor si accesoriilor in interiorul gentii cat mai compact si eficient. Astfel, pe langa utilizarea inteligenta a spatiului, se creste si gradul de protectie oferit echipamentului foto, care sta fix in geanta.

Un alt avantaj pe care il prezinta geanta FlyBy-76 PL este compartimentul de laptop. Fiind realizat dintr-un material elastic, Elasto-Guard, el se poate plia in interior, atunci cand nu este nevoie de un laptop, pentru a lasa cat mai mult loc pentru echipamente. In plus, faptul ca accesul la laptop se face fara deschiderea completa a gentii, usureaza trecerea prin punctele de control de la frontiere sau din aeroporturi.

In ceea ce priveste transportul gentii, acesta poate fi facut in mai multe moduri, avand manere plasate atat orizontal cat si vertical. De asemenea ea poate fi purtata pe umar, cu ajutorul curelei de umar GSS Gecko, iar pentru distante lungi acesteia i se poate insera un trolley.

Pentru accesoriile foto

Daca pentru transportul echipamentelor foto Kata propune modelul FlyBy-76 PL, pentru transportul accesoriilor, precum kiturile de lumini, Kata a creat geanta LW-88W (modelul precedent, KT OC-88). In acest model de ”Rolling Organizer”, cum il numesc producatorii, mediu ca si dimensiuni, se poate transporta o gama larga de kituri complete de lumini, iar sistemul de roti integrate permite deplasarea rapida de la o locatie foto la alta.

In ceea ce priveste echipamentul care poate fi transportat in geanta LW-88W, acesta poate fi format din doua blitzuri sau monoblocuri, o baterie si stative. O alta varianta de echipament, in functie de dimensiunile acestuia, cuprinde 3 sau 4 lumini medii si cu 3 sau 4 stative.

Interiorul gentii este impartit in doua compartimente, care au aceleasi dimensiuni ca si geanta, atat in ceea ce priveste lungimea cat si latimea. Astfel, primul compartiment, care este cel mai adanc, este destinat luminilor, stativelor, softboxurilor sau umbrelelor. Al doilea compartiment, mai putin adanc, este destinat depozitarii accesoriilor precum cabluri, dar si stative sau umbrele.

De asemenea, alte accesorii sau lucruri personale pot fi depozitate intr-un buzunar exterior de mari dimensiuni, captusit pentru a oferi protectie.

In ceea ce priveste transportul, LW-88W PL este dotata cu doua manere captusite, pentru a creste confortul fotografului, iar sistemul de roti integrate permite transportul gentii pe distante lungi.

Iar pentru ca a fost gandita sa fie utilizata pe teren, in diferite locatii fotografice, geanta a fost conceputa pentru fi extrem de rezistenta, dar si foarte usoara, ea apartinand colectiei Pro Light si beneficiind de tehnologiile si materialele utilizate in transpunerea conceputului Kata de Lightweight Protection.

[slideshow]

%d bloggers like this: