Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotograf

Profil de fotograf: Anca Firulescu

Profil de fotograf: Anca Firulescu

Continuam seria intitulata Profil de fotograf, iar astazi dorim sa ti-o prezentam pe  Anca Firulescu, intr-un scurt interviu oferit pentru Photosetup.

Anca Firulescu

Ma numesc Anca Firulescu, sunt mama unui baietel de 6 ani, Sebastian si fotograf de familie in Constanta. Sebastian mi-a deschis drumul catre aceasta minunata lume a fotografiei de familiei si datorita lui am ajuns sa cunosc cei mai adorabili bebelusi. Imi plac culorile si ador sa le combin in armonios, astfel incat fotografiile mele sa exprime sentimente si emotii in cel mai delicat mod posibil.

Anca Firulescu 01

Cum ai ajuns sa fotografiezi bebelusi/copii/familii?

Acum aproape 16 ani am inceput sa lucrez cu imaginile intr-o tipografie de ambalaje si am simtit mereu ca imi doresc mai mult dar nu stiam ce. Dupa ce s-a nascut baietelul meu, 10 ani mai tarziu, am descoperit o noua lume a imaginilor, transpusa in fotografiile cu bebelusi, asa ca am inceput sa fotografiez nounascuti si bebelusi pana la varsta de un an. Totul a inceput cand am aflat ca Olga Vuscan realizeaza primul ei Atelier pentru fotografia de nounascut. M-am inscris imediat, la 12 noaptea, atunci cand am vazut anuntul, desi eram in concediu si am pasit intr-o alta lume, o lume a emotiei, a culorii. De fiecare daca cand interactionez cu un bebelus imi amintesc cu emotie de perioada in care baietelul meu era la aceeasi varsta si astfel pot spune ca, pentru mine, jobul meu reprezinta pasiune, emotie si un puternic sentiment de iubire, deoarece o parte din sufletul meu retraieste mereu acele clipe.

Cum ai descrie imaginile pe care le creezi in cateva cuvinte cuiva care nu le-a vazut niciodata?

As vorbi despre culoare, sinceritate, emotie, lumea minunata a bebelusilor, zambete, grimase si priviri adorabile, amintiri din primul an pe care reusim sa le pastram vii prin intermediul fotografiei.

Ce inseamna pentru tine succes in fotografie?

Succesul in fotografie inseamna in primul rand apreciere din partea clientilor, a celor din jurul meu, a familiei, iar faptul ca pot sa ma sustin financiar numai din fotografie imi aduce satisfactie si ma ajuta sa ma dedic complet.

Care crezi ca sunt ingredientele succesului tau?

In orice domeniu succesul se naste din pasiune pentru ceea ce faci. Pasiunea pentru bebelusi si rabdarea care ma definesc in primul rand m-au ajutat sa obtin succesul de astazi. Un mare aport a avut faptul ca din copilarie am invatat sportul mintii, sahul, care m-a ajutat sa gandesc in profunzime, sa analizez orice situatie din mai multe unghiuri si sa am rabdare nemarginita.

Lucrezi singur sau ai echipa?

In studio sunt singurul fotograf. La sedintele foto ma ajuta 3 prietene, ca asistente. Ele supravegheaza bebelusii si ma ajuta cu organizarea recuzitei in timpul sedintei foto, totul pentru ca eu sa ma pot concentra pe interactiunea cu cei mici si sa surprind acele frumoase amintiri.

Care parte din fotografie iti place cel mai mult? Si care cel mai putin?

Cel mai mult imi place momentul acela al serii, cand selectez imaginile create peste zi si observ privirile si zambetele minunate pe care mi le ofera micutii in timpul sedintei foto. Deoarece bebelusii isi pierd rabdarea repede, in timpul sedintelor nu reusesc sa ii privesc indelung, sa le studiez privirile si grimasele, iar cand ajung la selectie, efectiv ma topesc dupa ochisorii lor plini de viata. Nu imi place cand sunt presata sa ofer fotografiile inainte de termen, deoarece munca mea necesita timp si nu imi place sa editez in graba, fara a putea acorda atentie maxima detaliilor.

Unde si cum iti gasesti inspiratia?

Imi gasesc inspiratia peste tot in jurul meu, in povestile pe care le citesc baietelului meu si in picturi. Imi place natura, in special muntele, de aceea realizez fundaluri digitale cu peisaje din natura, pentru nounascuti. Imi plac culorile si incerc sa le incadrez cu stil in decorurile mele.

Anca va fi lector in cadrul Conferintei Fotografilor de Familie ce se va desfasura in august, unde alaturi de Photosetup in calitate de partener, participantii se vor putea bucura de multe surprize si vor testa echipamente dedicate fotografiei de nou-nascuti.

%d bloggers like this: