Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotograf

Profil de fotograf: Narcisa Tripa

Profil de fotograf: Narcisa Tripa

Continuam seria intitulata Profil de fotograf, iar astazi dorim sa ti-o prezentam pe Narcisa Tripa, intr-un scurt interviu oferit pentru Photosetup.

 

Profil de fotograf: Narcisa Tripa

1. Cine e este Narcisa Tripa?

Buna, ma numesc Narcisa Tripa si sunt fotograf de familie din Oradea. Fac parte din acel grup de oameni norocosi care iubesc ce fac si fac ce iubesc.

2. Cum ai ajuns sa fotografiezi bebelusi/copii/familii?

Pur si simplu mi-am dorit asta, si da, a fost greu sa razbesc intr-un oras in care lumea nu era deschisa pentru fotografia de nou nascut, mai ales in studio si mai ales ca nimeni nu facea asta. Acum, sunt mandra de faptul ca parintii au incredere deplina in mine si vin cu bucurie la studio.

3. Cum ai descrie imaginile pe care le creezi in cateva cuvinte cuiva care nu le-a vazut niciodata?

Luminoase si pastelate, create cu suflet!

4. Ce inseamna pentru tine succes in fotografie?

Succesul meu, e recunostinta clientilor si aprecierea celor din jur. Sunt implinita daca reusesc sa fac oamenii fericiti, iar faptul ca exista si o parte ce tine de prosperitatea financiara, decurge firesc din a-ti face meseria cu dedicare si profesionalism.

5. Care crezi ca sunt ingredientele succesului tau?

Pentru ca, dupa cum spuneam, succesul il resimt in bucuria si multumirea clientului, cred ca ingredientul principal este acela ca lucrez cu sufletul. Sunt un om care lucreaza cu oameni si care e constient ca are puterea sa faca un bine cat de mic prin munca lui, ca poate crea o stare de bine in tot procesul muncii. Nu pot pune capul pe perna daca stiu ca nu am dat tot ce puteam. Strategiile de marketing sunt secundare si palesc in fata comunicarii frumoase cu omul ce iti sta in fata aparatului si care care incredere in tine si munca ta.

6. Lucrezi singur sau ai echipa? Si daca ai o echipa, ce face fiecare?

In acest moment pe partea de baby lucrez singura, dar imi doresc din tot sufletul sa imi gasesc un editor care sa-mi fie “suflet pereche”. In rest suntem o echipa, Oscarfoto in acest moment are mai multe ramuri si fiecare se ocupa de particica lui.

7. Care parte din fotografie iti place cel mai mult? Si care cel mai putin?

Imi place conexiunea care se naste intre mine si oamenii pe care ii fotografiez. Fara acest aspect, o sedinta foto este fara substanta. Daca se intampla sa nu reusesc nicicum sa ma conectez cu oamenii ce imi trec pragul studioului, resimt intreaga sedinta ca un esec indiferfent de cat de “corecte” sunt fotografiile. Lipseste dimensiunea sufleteasca si cred ca e cea mai importanta pentru a face fotografiile sa “traiasca”. Ceea ce nu imi place, in schimb, este cand parintii vor sa scot o imagine a unui “copil de revista”, nu inteleg ca valoarea acelor fotografii zace in a scoate in evidenta personalitatea copilului, firescul. Peste decenii as vrea ca parintii sa priveasca fotografiile si sa ii spuna copilului: “exact asa imi aduc aminte de tine, aceeasi voiosie in privire, aceeasi strambatura de nemultumire cand ceva nu iti convenea…”.

Caut autenticitatea…cred ca acesta este cuvantul potrivit.

8. Unde si cum iti gasesti inspiratia?

Ma inspir de peste tot: de la alti fotografi din afara tarii, de pe Pinterest, Instagram etc. Asa imi hranesc mintea cu imagini. Procesul meu nu este de a copia ci de a avea o baza de imagini in memorie de unde sa extrag diferite elemente. Eu ca sa am momentul de inspiratie trebuie sa vad copilul, familia. Ei sunt sursa mea de inspiratie. Incep sedintele cu idei foarte schematice si le dau complexitate si adaug elemente noi pe masura ce ma conectez cu oamenii din fata mea.

Narcisa va fi lector in cadrul Conferintei Fotografilor de Familie ce se va desfasura in august, unde alaturi de Photosetup in calitate de partener, participantii se vor putea bucura de multe surprize si vor testa echipamente dedicate fotografiei de nou-nascuti.

%d bloggers like this: