Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective foto

Noul obiectiv Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Performanta maxima, design compact, plaja de zoom foarte mare si constructie exclusiva pentru aparatele DSLR

Sigma a lansat de curand un nou obiectiv 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM ce se afirma printr-un design compact si o plaja mare de zoom. Acesta poate cuprinde in acelasi timp carde largi dar si subiecte aflate la mare distanta, oferid in plus posibilitatea de a face macro fotografie.

Fata de modelul anterior, Sigma a reusit sa reduca dimensiunea fizica a obiectivului si distanta minima de focus pana la 35 cm.

Noul material TSC, Thermally Stable Composite, mentine structura obiectivului neschimbata la variatiile de temperatura. Acest obiectiv este ideal cand doresti sa ai un echipament minim si in acelasi timp sa fii pregatit pentru toate oportunitatile si situatiile de fotografiere, spre exemplu intr-o vacanta.

O multitudine de posibilitati cu un singur obiectiv

Acopera o plaja de zoom de la 18mm pana la zona de teleobiectiv de 250mm, fiind creat special pentru camere DSLR. Este potrivit pentru mai multe tipuri de fotografie, incluzand zona de peisaj, sport si fotografie Macro.

Excelent pentru fotografia Macro

Ca si noutate, acest obiectiv este capabil sa acopere zona de fotografie macro, cu distanta minima de focus de 35 cm pe intreaga plaja de zoom, si cu un raport de marire de 1:2.9.
In plus cu acest obiectiv prin simpla rotire a inelului de zoom poti alege cadrul dorit, fiind mult mai usor sa incadrezi subiectul, fata de un obiectiv macro fix. Informatia referitoare la raportul de marire este afisata la fiecare distanta focala in parte.

Revolutionarea designului a dus la o dimensiune redusa a obiectivului

Optimizarea s-a realizat prin folosirea a trei lentile asferice si o reexaminare a designului, avand ca si rezultat diametrul filtrului redus. Acest obiectiv are un zoom optic de aproximativ 13 X si un diametru al filtrului de 62mm, cu o dimensiune a de numai 73.5 mm x 88.6 mm. Este asigurata astfel o manevrare si portabilitate usoara.

Noul material TSC (Thermally Stable Composite)

Noul material TSC se caracterizaza prin proprietati reduse de contractare la variatii de temperatura, are o elasticitate mai mare cu aproximativ 25%, in comparatie cu polycarbonatul ce este folosit in general in constructia obiectivelor. Modificarea termala a TCS-ului fiind mica, are o afinitate mare cu partile metalice ce duce la o calitate superioara a produsului.

Constructia robusta a baionetei

Acest obiectiv are baioneta construita din alama la fel ca si constructia monturii aparatului. Un tratamentul special de crestere a rezistentei este aplicat pe suprafata monturii pentru a mari rezistenta obiectivului in timp.


OS: Stabilizarorul Optic

Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM are incorporat sistemul de stabilizare optic OS, care ofera o corectie cu aproximativ 4 stopuri. Astfel este posibil sa compenseze miscarea camerei la fotografia macro si atunci cand se fotografiaza un obiect in miscare.

SLD: Optica superioara

Elementul SLD (Special Low Dispersion) ofera o corectie excelenta a aberatiilor cromatice. Trei lentile asferice previn si corecteaza aberatiile, asigurand imagini de o calitate deosebita pe intreaga plaja de zoom.

HSM: Motorul HSM (Hyper Sonic Motor) asigura un focus rapid si silentios.

Obiectivul este disponibil cu montura pentru Canon si pentru Nikon.

Obiectivele se livreaza cu parasolar, capac fata si capac spate.

Caracteristici tehnice

Compatibil full frame:Nu
Diametru filtru (mm): 62
Distanta focala (mm): 18-250
Distanta minima de focus (cm): 35
Stabilizare imagine: Da
Tip obiectiv : All around

Constructie

Grup lentile: 13 elemente / 16 grupuri
Numar lamele diafragma: 7
Dimensiune (diametru si lungime) mm: 73.5 x 88.6
Greutate (gr):  470

[slideshow]

%d bloggers like this: