Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective foto

Sigma 70-300mm F4-5,6 pentru fotograful pasionat de vacante

Pentru pasionatii de fotografie si calatorii care isi doresc un teleobiectiv cu o serie de avantaje precum stabilizator de imagine sau functie macro, dar care nu doresc sa faca o investitie foarte mare, atunci Sigma 70-300 mm F4-5,6, in diferite variante si monturi, este cea mai potrivita alegere.

Cu o optica excelenta, Sigma 70-300 mm F4-5,6  ofera o calitate buna a imaginii, lasand posibilitatea fotografului sa aleaga intre cele trei variante, atat pe montura pentru Canon cat si pentru Nikon.

Primul model, Sigma 70-300mm F4-5,6 Macro DG, a devenit unul dintre cele mai populare obiective, datorita functiei macro 1:2, iar al doilea model, Sigma 70-300mm F4-5,6 APO DG Macro beneficiaza de tratamentul APO (Apochromatic) care ofera o calitate superioara imaginilor, fiind gandit special pentru a minimiza aberatiile cromatice. Cel de-al treilea model este Sigma 70-300mm F4,0-5,6 DG OS care incorporeaza sistemul de stabilizare original de la Sigma, OS (Optical Stabilizer), oferind posibilitatea unui timp de expunere mai mic cu aproximativ 4 stopuri decat fara stabilizare.

Versiunile pe montura Nikon sunt Sigma 70-300mm F4-5,6 Macro DG Motor, Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro si Sigma 70-300mm F4-5,6 Macro DG Motor.

In urma testelor facute cu acest obiectiv au rezultat imagini bune, cu un usor flare si „inmuiate” spre 300 mm, probleme care pot fi rezolvate rapid intr-un soft de prelucrare.

Un alt aspect care trebuie mentionat este faptul ca filtrul de polarizare poate fi folosit, in ciuda inelului frontal rotitor. Se focalizeaza, se regleaza filtrul si, in cazul in care s-a miscat inelul, se reface clarul. Si daca am mentionat focusul, acesta este destul de rapid, pentru clasa in care se incadreaza obiectivul.

Usoara vignetare care poate fi observata la 300 mm nu este deranjanta, iar o inchidere a diafragmei va rezolva rapid aceasta problema.

Pentru pasionatii de fotografie macro, optiunea MACRO a obiectivului ofera fotografilor detalii spectaculoase.

big_3c0a-sigma-70-300mm-f4-5-6-macro-dg-motor-nikon

Constructia interioara impreuna cu tratamentul anti-reflectie aplicat lentilelor garanteaza o reducere satisfacatoare a flare-ului, permitand realizarea de imagini bune chiar si in conditii de iluminare nefavorabile.

Un alt avantaj al acestui obiectiv este dimensiunea redusa, comparativ cu celelalte modele 70-300 mm, fara a se reduce insa din rezistenta fizica a acestuia.

In plus, obiectivele beneficiaza de o optica de calitate, o gama larga de accesorii si o perioada de garantie lunga.

In concluzie, obiectivul are o constructie buna, rezistenta, cu o rezolutie buna in centrul imaginii, o corectie satisfacatoare a aberatiilor de culoare, distorsiune mica si vignetare redusa, chiar si pe full frame.

%d bloggers like this: