Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata Bumblebee UL-222 Ultra-Light – Protectie maxima si greutate redusa

Pentru ca fotografii isi doresc rucsacuri incapatoare in care sa transporte ”tone” de echipament fara sa se aleaga cu o durere de spate, toate materialele si tehnologiile utilizate in realizarea rucsacul Kata Bumblebee UL-222 Ultra-Light au fost concentrate pentru obtinerea unei greutati cat mai mici, fara a reduce din protectia cu care sunt obisnuiti utilizatorii Kata.
Rucsacul a fost conceput pe ideea a doua compartimente, unul pentru echipamentul foto si unul pentru lucrurile personale. Astfel, in partea inferioara, cea dedicata echipamentului foto, pot fi puse un DSLR Pro cu un 70-200 F/2.8 atasat, la care se pot adauga, pana la inca 4 obiective profesionale, un body, blitz si o serie de accesorii. De altfel, accesoriile mici pot fi depozitate si in buzunarele exterioare, tot acolo putand fi tinute, in functie de necesitati, si lucruri personale, precum acte, portofel sau chei. Legat de compartimentul superior pentru lucrurile personale, el este foarte incapator, fiind adanc, putandu-se pune chiar si o haina de ploaie. Pentru laptop, rucsacul are un compartiment special, care poate gazdui un laptop de maxim 17″, care este protejat de cadrul de aluminiu din spatele rucsacului. Rucsacul poate fi folosit si ca rucsac de zi cu zi, prin eliminarea elementelor despartitoare din partea inferioara destinata echipamentului foto, creandu-se astfel un singur compartiment.

Trepiedul poate fi prins in 3 modalitati diferite, prin folosirea accesoriilor speciale care se livreaza cu rucsacul. In partea frontala, trepiedul poate fi prins prin atasarea suportului si securizarea cu ajutorul curelelor sau, in cazul trepiedelor scurte, prin deschiderea buzunarului inferior si folosirea marsupiului interior ca suport pentru picioarele trepiedului, partea de sus fiind prinsa cu ajutorul curelelor speciale. Lateral, picioarele trepiedului pot fi fixate in buzunarul elastic, care poate fi folosit si pentru pastrarea unei sticle de apa, folosindu-se curelele pentru prinderea partii superioare a trepiedului de rucsac.

De asemenea livrate cu rucsacul mai sunt si o curea ergonomica din spuma Aeriform pentru aparatul foto, care da posibilitatea prinderii aparatului de curelele rucsacului, pentru a prelua din greutatea aparatului foto, care altfel ar apasa pe gat, si o husa de protectie ploaie/soare pentru conditii meteo extreme.
Prin folosirea materialelor precum otelul din arcul Spine Guard din fata sau din cadrul din spatele rucsacului care ofera protectie, a tesaturilor RipStop si plaselor, care reduc din greutate si protejeaza, si a spumei Aeriform, s-a reusit obtinerea unui rucsac cu aproximativ 1 Kg usor, pentru tipul de echipament pe care il poate gazdui, diferenta care se simte la perioade lungi in care este nevoie sa se stea cu rucsacul in spate. Eliminarea componentelor interioare de care nu este nevoie, posibilitate oferita de sistemul modular de compartimentare al interiorului, reduc greutatea si mai mult, pastrand astfel deviza Kata pentru acest model: ”Lightweight Protection”.

Tot pentru a reduce din greutate, curelele cadrului Gecko Harness sunt realizate din spuma injectata, care permite, in acelasi timp modelarea grosimii si densitatii curelei, cu partea de sus, mai groasa si mai densa, fiind partea care vine pe umar, iar partea de jos mai ingusta. Cadrul de aluminiu si realizarea partii din spate in sistem 3D permit ventilarea spatelui, iar materialul de tip plasa folosit, il fac mult mai confortabil la transportul pe distante lungi. In acelasi timp, cureaua de la talie, asigura preluarea greutatii rucsacului de catre de bazin, ceea ce il face mai comod.
Prin tehnologia lui, rucsacul ofera confortul maxim pentru transportul unui DSLR body + 4 obiective, blitz, body aditional, laptop, trepied, accesorii foto si lucruri personale la o greutate proprie de doar 1,5 kg.

In 2010 Bumblebee-222 Ultra-Light a castigat Premiul Reddotdesign, la categoria “Entertainment Technology and Cameras”, recunoscandu-i-se astfel designul si calitatile deosebite.

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/15013530 w=400&h=300]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=m-Wknx-eqWQ]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fEMF9xWTqhM]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JHJCkyKyPs0]

%d bloggers like this: