Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

4 sfaturi pentru cele mai bune fotografii la început de an școlar

Este acea perioadă din an când majoritatea tinerilor se întorc în băncile școlilor și ale universităților. Cum acestea sunt clipe cu care nu ne vom mai întâlni în viață, ar trebui să le imortalizăm pentru a putea păstra amintirea vie cât mai mult timp. De asemenea, fotografiile realizate la început de an școlar sunt o modalitate perfectă de a observa, respectiv păstra, creșterea și reușitele copiilor tăi, la care te vei putea uita peste ani. Astăzi este prima lor zi de grădiniță, mâine prima zi de facultate, timpul trece destul de repede și știm că și tu vrei să îl ții în loc, iar cea mai bună modalitate de a îngheța timpul este prin fotografie. Fotografiile pe care le vei putea avea alături de tine mult timp și care te vor ajuta să îți amintești mereu de momentele frumoase. Pentru a face cele mai bune fotografii la început de an școlar, specialiștii Photosetup au pregătit câteva sfaturi pentru tine. 

 

Iată 4 sfaturi pentru cele mai reușite fotografii la început de an școlar:

 

1. Ai grijă la iluminare 

 

Se spune ca iluminarea corespunzătoare este “inima” oricărei fotografii, iar pentru a ilumina corect, nu ai nevoie întotdeauna de echipament foto performant. Poți folosi lumina naturală, care pătrunde în încăpere sau, dacă te întrebi cum poți să obții cele mai bune fotografii în lumină slabă, te poți ajuta de o sursă de iluminare suplimentară precum un blitz sau o lampă led, în cazul în care ai la îndemână. Te sfătuim să nu realizezi fotografiile atunci când lumina bate din spatele subiectului pentru că acesta va fi umbrit, dar nici atunci când soarele bate direct în fața copilului tău pentru că riști ca fotografia să fie supraexpusă. Totodată lumina puternică poate fi deranjanta pentru subiecții care poartă ochelari deoarece aceasta se va oglindi și astfel, nu vei reuși să imortalizezi captura dorită. Dacă iluminarea fotografiei este adecvată, ești deja pe drumul cel bun în vederea obținerii acelor fotografii școlare pe care ți le dorești. 

PavoTube II 6C RGBWW Lampa LED [3]

2. Folosește propsuri

 

Nu doar că folosirea unor propsuri va adaugă un plus de amuzament fotografiilor școlare, însă acestea vor putea ajuta și acei copii care nu se simt confortabil în fața unui aparat foto. Dacă nu ai idei referitoare la elementele de recuzită pe care să le folosești poți încerca să incluzi un element legat de scoală precum un caiet, rucsac sau chiar un pix gigant. Un semn cu un mesaj amuzant pe el sau chiar o fotografie mai veche de-a copilului tău pot adaugă un plus de creativitate fotografiilor tale. În funcție de preferințe poți alege să rămâi la elemente mai simple sau să alegi unele ceva mai “nebune”. Oricum ar fi, important este că atât tu, cât și copiii tăi, să vă simțiți bine pentru că acest lucru se va reflecta și în capturile tale!

 

3. Păstrează autenticitatea 

 

Știm că realizarea celor mai bune fotografii la început de an școlar este importantă pentru tine, însă încearcă să nu pui prea multă presiune pe copilul tău pentru a crea fotografia perfectă. Pentru a nu pune accentul doar pe rezultatul final, ci pentru a face întreg procesul unul interesant, iar experiență să fie una pozitiva, recomandăm să nu planifici totul, ci să îmbrățișezi neașteptat – lasă personalitatea copiilor tăi să strălucească. Nu este nevoie să ai un fundal foto profesional, poți pur și simplu să folosești un perete neutru din clasă sau poți încerca să ieși în curtea școlii. Oricum ar fi, nu complica prea mult lucrurile pentru că majoritatea copiilor obosesc și devin frustrați, iar dacă vor ajunge în această stare îți va fi dificil să realizezi fotografiile la care visezi. 

 

4. Același loc, aceeași poziție

 

Fotografiile de la începutul anului școlar pot marca o etapă anuală și, ca atare, sunt o modalitate excelentă de a observa și imortaliza creșterea copilului tău de la un an la altul. Toate aceste modificări devin mai notabile atunci când fotografia este făcută în același loc și adoptând aceeași poziție. Recomandăm să încerci acest lucru, mai ales dacă rămâi în aceeași locație de la un an la altul. În acest mod vei putea surprinde progresul copilului tău prin intermediul fotografiilor la început de an școlar. 

Nu lăsa timpul să treacă pe lângă voi, imortalizează fiecare moment pentru a rămâne cu amintiri pe care să le poți avea cu tine și peste ani. Ține minte aceste sfaturi, ia cu tine telefonul sau aparatul foto și creează cele mai bune fotografii la început de an școlar! Dacă ai nevoie de accesorii foto suplimentare sau dorești mai multe sfaturi, poți apela oricând la consultanții Photosetup!

Galerie imagini

%d bloggers like this: