Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata lanseaza Slingul 3N1-25 Pro-Light

Una din cele mai populare game de rucsacuri de la Kata, 3N1, s-a imbogatit cu noi modele, slingul cel mai apreciat fiind 3N1-25 PL. Asa cum ii spune si numele, acest nou model apartine gamei Pro-light, caracterizata de un echilibru optim intre protectie si o greutate redusa a rucsacului, oferind si suficient spatiu de depozitare.

Noutatile 3N1-25 PL

Impartit in trei compartimente, 3N1-25 PL   ofera posibilitatea depozitarii si transportului echipamentului foto necesar unei sesiuni foto,  a lucrurilor personale, care au un spatiu dedicat situat in partea superioara a rucsacului  si a unui laptop de 12 inch sau iPad, in copartimentul dedicat din spatele rucsacului.

In ceea ce priveste echipamentul foto, in sectiunea dedicata amplasata in partea de jos, poata  intra lejer un DSLR cu grip si obiectiv zoom pana in 200 mm atasat, plus inca 3 sau 4 obiective aditionale, in functie de marimea acestora si un blitz.

In partea superioara a slingului, destinat lucrurilor personale pot fi depozitate diferite obiecte necesare in fiecare zi sau chiar alte accesorii foto. Un compartiment extrem de util este cel pentru mini laptop, care poate gazdui un model de 12 inch wide sau un iPad de dimensiuni similare.

Pastrand o stransa legatura cu fotografii, Kata a facut modificari acestui model nou. Primele care se vad sunt cele de design. In fata sunt doua buzunare mici, amplasate in partea de jos a slingului. Acestea vin in completarea celor doua buzunare laterale prezente si la modelele seriei DPS,  pentru a mari spatiul de depozitare.

O alta modificare este pozitia manerului de prindere care, fata de vechile modele, este amplasat in latul capacului care inchide compartimentul superior al rucsacului. Acest lucru permite o prindere mai buna si mai comoda.

Tot in partea frontala, ca o caracteristica a colectiei Pro-Light, apare lacasul special destinat arcului de otel invelit in spuma, Spine Guard, care este inchis cu un fermoar. Acest arc apara partea frontala a rucsacului de socuri, protejand echipamentul din interior. Fata de modelele anterioare, care aveau protectia realizata prin TST (ThermoShield Technology), acest arc reduce din greutatea totala a rucsacului.

Un alt lucru in plus fata de modelele colectiei DPS (Digital Photo Series) este includerea in pachet a suportului pentru trepied.

Prezentarea compartimentelor

Compartimentul foto este modular, ceea ce permite o mare libertate de aranjare a echipamentul foto, in functie de dimensiunile acestuia,  de accesoriile transportate si de preferintele fotografului. Un alt avantaj este securizarea echipamentului foto, deoarece peretii despartitori pot fi amplasati astfel incat sa fixeze aparatul si obiectivele.

Dupa ce alegeti partea de sling cea mai comoda (stanga sau dreapta), va puteti organiza apoi,  echipamentul in compartimentul principal. Aparatura foto care este folosita mai rar se poate depozita in restul spatiului ramas liber, aceasta fiind accesibila din partea opusa a rucsacului. Datorita sistemului modular de pereti, pentru obiective mai lungi sau blitzuri, peretii despartitori pot fi pozitionati pe vertical, pentru a folosi intreaga adancime a rucsacului.

Compartimentul pentru lucruri personale este situat in partea superioara a slingului, avand in interior buzunare pentru telefon si pentru carduri si un buzunar inchis cu fermoar. Compartimentul foto si cel pentru lucruri personale comunica intre ele printr-un perete inchis cu un fermoar, iar atunci cand nu este nevoie de partea foto, acest fermoar poate fi deschis si peretii despartitori indepartati, castigandu-se mai mult spatiu.

Compartimentul de laptop este destinat pentru modele de 12″ wide sau iPad-uri de dimensiuni similare. De asemenea el poate fi folosit si pentru depozitarea unor obiecte personale sau accesorii foto, atunci cand nu este necesara utilizarea unui laptop.

Conceptul de sling

Accesul la echipamentul foto se face foarte repede, slingul permitand deschiderea doar a unui segment din capac si doar pe partea in care este localizat aparatul foto, fara a fi nevoie de deschiderea intregului rucsac.

Slingul are un alt mare avantaj, el poate fi purtat atat de dreptaci cat si de stangaci, deoarece permite deschiderea pe doua parti.  In varianta sling, cureaua ramasa libera se depoziteaza intr-un buzunar special localizat in spatele rucsacului, pentru a nu incomoda. In versiunea de sling, accesul la echipamentul foto este foarte usor, pentru a scoate aparatul nefiind nevoie sa dea jos din spate slingul ci doar se aduce in fata si se deschide capacul.

Pentru a veni in sprijinul fotografilor, curelele sunt maracte astfel: pentru purtarea ca sling pe dreapta, se foloseste cureaua cu partea din interior rosie, iar pentru stangaci este cea neagra.

Un alt sistem de prindere a curelelor de umar in X, permite atat purtarea acestuia ca rucsac, cat si transformarea rapida in sling, atunci cand este nevoie de acces rapid la echipamentul foto. Pentru a trece din pozitie de sling la cea in X, se scoate cureaua nefolosita din locasul ei se inchide cu catarama din partea opusa.  In interiorul slingului, langa fermoarul de la capacul de deschidere este o mica bucla, care trebuie lasata afara, avand menirea de a ajuta deschiderea fermoarului.

Daca aceasta pozitie de sling este mult mai usor de folosit si recomandata pentru ture scurte de fotografie sau atunci cand este nevoie sa se acceseze foarte des echipamentul foto, atunci cand trebuie facute calatorii mai lungi este recomandat ca acesta sa fie purtat ca rucsac.

Desi este realizat din materiale impermeabile, care apara echipamentul din interior fata de stropiri accidentale si ploi usoare, slingul este livrat si cu o husa de ploaie care la nevoie,  il imbraca total, fiind recomandata pentru ploile torentiale, asigurand protectie totala si echipamentului din interior.

De asemenea, se poate insera un trolly pentru situatiile in care se doreste transportul rucsacului pe roti, slingul fiind prevazut cu un dispozitiv special. De asemenea, dimensiunile rucsacului 3N1 25 PL sunt acceptate in avion in categoria „bagaje de mana”.

[slideshow]

Caracteristicile principale ale colectiei Pro-Light

Colectia  Pro-Light a fost creata pentru a raspunde cerintei fotografilor de a avea genti si rucsacuri usoare, fara a reduce insa calitatea generala si protectia oferita echipamentului fotografic. Pentru a reduce greutatea rucsacilor, fara a compromite calitatile protective ale peretilor interiori, Kata a dezvoltat Aeriform Foam, o combinatie de spuma perforata, laminata si ranforsata, care pastreaza calitatile de protectie dar reduc foarte mult din greutate.  O alta inovatie este Spine Guard, un arc de otel invelit in spuma si plasat in zonele unde posibilitatile de lovire sunt cele mai mari. Acest arc este detasabil.

[vimeo http://www.vimeo.com/30689804 w=400&h=300]

[vimeo http://www.vimeo.com/31915668 w=400&h=300]

[vimeo http://www.vimeo.com/31900452 w=400&h=300]

%d bloggers like this: