Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

5 idei creative pentru fotografia de primăvară 

Încă de la debutul ei în martie, primăvara ne încântă de-a lungul celor trei luni cu scene înflorate și fresh, de care ar fi păcat să nu beneficiem cu fiecare ocazie. Martie, cu ale sale flori de primăvară, aprilie cu pomii înfloriți și mai cu verdele crud al frunzelor copacilor, parcă te scot din casă să le admiri și să le fotografiezi. Ți-am pregătit și noi 5 idei creative prin care poți surprinde natura în această primăvară, folosind doar aparatul tău foto

 

1. Ploile lunii aprilie 

Chiar dacă ploaia ne ține de obicei în casă și în locuri călduțe, pentru a-ți depăși zona de confort și pentru a realiza fotografii impresionante, va trebui să devii mai îndrăzneț și să ignori vremea ploioasă. Ia o umbrelă și husa de ploaie pentru aparatul tău, și surprinde frumusețea ploilor de primăvară. Fie că surprinzi oamenii pe stradă într-o fotografie urbană, sau faci o mică excursie către cea mai apropiată pădure, un cadru ploios în luna aprilie va fi un început perfect pentru a te pregăti pentru celelalte idei pe care ți le-am pregătit pentru această primăvară! 

 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

2. Florile cireșilor 

Cu rozul lor pal și mireasma primăvăratică, cireșii sunt o bucurie pentru ochi și suflet, de îndată ce înfloresc. Poate părea clișeic, însă un cadru plin de flori roz va capta atenția oricui, indiferent de modul în care alegi să surprinzi asta. În cadrul unei ședințe foto de tip portret sau axându-te doar pe frumusețea în detaliu a acestor flori, fotografiile în care vor apărea copaci înfloriți, va fi mereu pe lista ta de must do a sezonului de primăvară! 

Pro Tip: Spre finalul lunii aprilie, în Grădina Japoneză din București, poți face cele mai frumoase fotografii cu cireși înfloriți. 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

 

3. Albinele surprinse în flori 

Dacă tot te afli în apropierea unui copac înflorit, fă un pas înapoi și caută albinuțe care colectează polenul din interiorul florilor. Cu un obiectiv macro, fotografiile în care apar albinuțele în căutarea polenului florilor pot fi impresionante și ne ajută pe noi să vedem ritmul naturii, în splendoarea sa. Dacă nu le deranjezi activitatea, albinele nici nu vor observa că te afli în preajma lor, deci nu-ți face griji de faptul că te-ar putea înțepa! 

 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

4. Piețele alimentare 

Primăvara, fotografii și albinuțele nu sunt singurii care au ieșit cu cele mai bune resurse afară! Micii agricultori au muncit timp de două sezoane pentru a putea oferi la început de primăvară cele mai bune legume și fructe, de care să ne bucurăm cu toții. Fotografii, în schimb, se pot bucura de ele din punct de vedere al culorilor care acaparează tarabele piețelor, pretutindeni. Salatele verzi ca un mănunchi de prospețime, ridichiile roșii, zambilele colorate și verdețurile fresh, nu sunt nimic altceva decât o întreagă capodoperă cromatică, care oferă creativitate compoziției tale fotografice!

 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

5. Lecturi înflorite

Obiceiul preluat din străbuni de a presa flori în paginile cărților nu se va demoda niciodată, mai ales datorită creativității fotografice pe care o conferă! Primăvara, florile pot reprezenta cele mai frumoase semne de carte, iar acest lucru este ușor de obținut, datorită multitudinii florale care ne înconjoară. Un liliac frumos mirositor sau o narcisă galbenă sunt doar două exemple pentru câte alte variante pot exista. Iar dacă ai norocul de soare, programează o ședință foto în parc, în care îți surprinzi prietenii culegând flori pe care să le folosească pentru semne de carte. 

idei-creative-fotografie-primavara-photosetup

 

Ideile creative le ai, consultanță pentru echipamentul foto mereu poți găsi în showroom-ul nostru, iar tot ce ai acum nevoie este puțină tehnică pentru a pune totul în aplicare! Accesează blogul Photosetup pentru articole utile ce te vor ajuta să înțelegi totul despre accesorii foto, tehnici pentru aparatul tău, și chiar mai multe idei creative prin care te poți depăși pe tine! Abia așteptăm să-ți vedem fotografiile de primăvară pline de creativitate! 

%d bloggers like this: