Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Echipamentul audio-video necesar pentru predare la școala online

Echipamentul audio-video necesar pentru predare la școala online

 

Telescoala sau scoala online și implicit predarea în acest mediu a devenit o parte integrantă a vieților noastre în acest an dificil marcat de pandemia de coronavirus. Știm, este mult mai dificil să construiești o legătură cu elevii sau studenții în condițiile în care nici nu vă vedeți clar, însă e important să facem tot ce ține de noi pentru a le proteja sănătatea – acestea fiind spuse, știm cât de  important este pentru relația profesor-elev să vă vedeți și să vă auziți clar, precum și să puteți susține lecții interactive, chiar și de la distanță.

 

Tocmai din acest motiv, în acest articol vom vedea care este echipamentul necesar din punct de vedere audio-video pentru activitățile de teleșcoală și e-learning, astfel încât elevii sau studenții să se bucure de lecții de înaltă calitate, cât mai apropiate de cele desfășurate în sălile de clasă. Să începem!

 

Echipament video pentru teleșcoală

 

O cameră video slabă (cum este și cea a laptopurilor obișnuite) poate cauza multe inconveniențe atât pentru profesorii care predau online, cât și pentru elevi – imaginea nu este clară, rezoluția este una mică, unghiul de cuprindere este și el redus. Dacă vrei ca elevii/studenții să vadă cât mai clar ceea ce le predai sau resursele pe care le prezinți, va trebui să investești într-o cameră video profesională, dedicată transmisiunilor live, cu o rezoluție foarte bună ideala pepntru telescoala si e-learning.

 

Camere video recomandate pentru teleșcoală

 

Cele mai accesibile variante pentru telescoala sunt camerele video PTZ, cu sisteme wireless, pe care le poți controla și de la distanță, ce se conectează foarte ușor la orice laptop sau computer, fără să necesite cunoștințe tehnice avansate, ceea ce le face ideale pentru predarea la școala online, pentru activități de e-learning, videoconferințe, telemedicină sau evenimente.

 

Camera video live PTZ Full HD

echipament-camera-video-ptz-full-hd-predare-scoala-online-telescoala-photosetup

Camera video live PTZ Full HD este o cameră web cu o rezoluție mare, ce poate fi controlată de la distanță în transmisiunile live, și oferă un zoom de 10X și interfață USB 2.0 pentru conectare rapidă. În plus, are și funcția de autofocus rapid și stabil, ceea ce o face ideală pentru telescoala, pentru trasnmiterea de cursuri online în școli, licee și universități.

 

Telycam Camera video PTZ Full HD

echipament-camera-video-predare-scoala-online-telescoala-photosetup

Camera video PTZ de la Telycam este concepută special pentru transmisii live, telescoala, e-learning, având o rezoluție Full HD si conectivitate USB 3.0 HD (ceea ce oferă o transimie de 10 ori mai rapidă decât USB 2.0). La fel ca și opțiunea prezentată mai sus, și aceasta poate fi controlată wireless de la distanță și are un zoom optic de 10X.

 

Camera video PTZ Full HD cu auto-urmărire

echipament-camera-video-ptz-predare-scoala-online-telescoala-photosetup

Această cameră web este o cameră video inteligentă, cu funcție de urmărire automatăa subiectului (auto-tracking), oferind profesorilor o mare libertate de mișcare, cu un zoom optic de 20X și control de la distanță, fiind perfectă pentru cursurile susținute în sălile de clasă și transmise și online (mai ales în cazul școlilor ce activează în sistemul hibrid). În plus, tehonologia de conectivitate este una de ultimă generație în domeniul informatizării educației și nu necesită pregătire tehnică.

 

Echipament audio pentru teleșcoală

 

Principala preocupare a profesorilor atunci când predau este că elevii nu îi pot auzi bine – și adevărul este că nimic nu este mai deranjant decât un sunet cu întreruperi sau prea multe zgomote din fundal, pe care tind să le capteze microfoanele incorporate ale laptopurilor. Dacă vrei să poți comunica clar cu elevii sau studenții tăi, va trebui să iei în considerare folosirea unui microfon extern sau a unei lavaliere.

 

Microfoane pentru teleșcoală

Un model compatibil cu echipamentele video propuse este microfonul USB Audio-Technica ATR2500x – acesta este ideal pentru live streaming, dar și pentru înregistrare și voiceover și se conectează direct la computer prin USB, fiind compatibil atât cu sistemul de operare Windows, cât și cu Mac.

echipament-audio-microfon-extern-predare-scoala-online-telescoala-photosetup

 

 

Desigur, toate aceste echipamente audio-video dedicate școlii online trebuie însoțite și de o conexiune stabilă la internet, de un software bun pentru videoconferințe precum Zoom sau Google Meet, precum și de soluții de stocare a fișierelor în drive, la care pot avea acces în timp real toți elevii (poți încerca Google Drive în acest sens). Noi vă urăm mult succes în noul an școlar/universitar! Iar dacă aveți nevoie de ajutorul nostru în alegerea echipamentelor potrivite pentru școală online, nu ezitați să ne scrieți la office@photosetup.ro – consultanții noștri sunt pregătiți să vă ofere cele mai bune opțiuni!

 

%d bloggers like this: