Obiective fotoSfaturi utile

Definitia simbolurilor mentionate pe obiectivele Sigma

Obiectivele  SIGMA cuprind o gama larga de la 4,5 mm pana la 800 mm si sunt compatibile cu cele mai importante brand-uri de aparate foto DSLR sau mirorless: SIGMA,  Canon, Nikon, Sony, Pentax*, Micro Four/Third (MFT)*, Sony E-Mount (NEX-System)*(*  gama restransa).

Pentru a mentine un standard de calitate ridicat, obiectivele Sigma sunt fabricate doar in Japonia, iar constructia lor robusta, montura din metal si lentilele de calitate, fac din obiectivele Sigma o algere perfecta pentru fotografii care urmaresc un raport de calitate/pret optim.

Simbolurile mentionate pe fiecare obiectiv in parte, sunt deosebit de importante de aceaa, e bine sa tineti cont de ele atunci cand va alegeti obiectivul.

 

Definitie simboluri:

–  DG : obiectivele cu mentiunea DG sunt pentru aparatele DSLR full frame, fiind astfel compatibile si cu camerele foto SLR analogice.

– DC:  obiectivele cu mentiunea DC sunt compatibile doar cu aparatele DSLR cu senzor APS-C

DN: sunt obiective dedicate camerelor mirrorless.

DG, DC si DN sunt optimizate pentru cerintele senzorilor camerelor digitale.

La camerele digitale, flare-ul si ghosting-ul pot fi cauzate de reflexiile dintre senzor si suprafatele lentilelor obiectivului. Tratamentul SIGMA Super-Multi-Layer (SML) Coating al obiectivelor DG, DC si DN evita aceasta problema.

 

– EX: Simbolul EX reprezinta obiectivele exclusive SIGMA pentru fotografii profesionisti.

Aceste obiective au un sistem de focalizare foarte rapid, diagfragme foarte deschise, distante focale exclusive si o constructie solida.

 

 

 

 

– OS: Optical Stabilizer (Stabilizare de Imagine).

Obiectivele cu aceasta mentiune specificate pe ele, dispun de stabilizare optica. Sistemul de stabilizare SIGMA include un elment optic in miscare.
Doi senzori in interiorul obiectivului recunosc miscarile laterale si verticale ale aparatului si compenseaza acest tremurat prin intermediul elmentului optic in miscare.

Obiectivele cu stabilizare ofera posibilitatea fotografierii cu pana la patru trepte de expunere, fara a utiliza un trepied, comparativ cu cele fara stabilizare.

 

 

– HSM:  Hyper-Sonic-Motor (motor hiper sonic)

Obiectivele SIGMA au doua tipuri de motoare HSM.

1. HSM (bazat pe un motor cu inel) – tip predominant in obiectivele de tip EX. Acesta permite focalizarea manuala chiar si atunci cand obiectivul este setat pe Auto.

2. HSM (bazat pe un motor Micro) – tip cu care sunt dotate majoritatea obiectivelor “all-round-zoom-lenses”. Acesta NU permite focalizarea manuala atunci cand obiectivul este setat pe Auto.

Ambele motoare sunt rapide si silentioase.

Unele modele de Nikon (D40 / D60 / D5000 / D3000 / D3100 / D5100) nu au propriul motor intern de focalizare, prin urmare aceste aparate au nevoie de obiective cu motor propriu.

– SIGMA HSM sunt in general echipate cu un motor

– SIGMA non-HSM, care sunt marcate cu un M (de la Motor) a\u deasemenea motor de focalizare dar nu e HSM.

In plus, la toate obiectivele, apare mentionat ”Built-in-Motor” si sunt echipate cu un buton de schimb AF/M.

 

 

 

 

 

 

 

– APO: teleobiectivele de top SIGMA folosesc cel putin doua elemente de ELD (ELD – Extraordinary Low-Dispersion)/FLD/SLD (“F” Low Dispresion: sticla speciala, realizata de Sigma, cu dispersie extrem de scazuta si cu un coeficient inalt de transmisivitate, fiind folosita pentru corectia aberatiilor cromatice reziduale in obiectivele de inalta calitate Sigma),  sau alte sticle cu dispersie mica pentru a oferi imagini de calitate fara aberatii cromatice.

– ASP :obiectivele asferice ofera posibilitarea unui design mai compact. Creste performanta prin controlul mai bun al distorsiunilor si a aberatiilor cromatice, permitand utilizarea unui numar mai mic de lentile ceea ce duce la dimensiuni compacte.

– RF: Rear Focus. Aceste obiective sunt echipate cu un sistem care actioneaza grupul de lentile din spatele obiectivului pentru a focus rapid si silentios. Lungimea fizica a obiectivului nu se modifica, pastrand un echilibru foarte bun in timpul focalizarii.

– IFInner Focus. Aceste obiective sunt echipate cu un sistem care misca grupul de lentile din interiorul obiectivului pentru a focus rapid si silentios. Lungimea fizica a obiectivului nu se modifica, pastrand un echilibru foarte bun in timpul focalizarii.

Despre obiectivele Sigma, mai multe informatii, se pot gasi in site, in categoria OBIECTIVE.

Crezi ca e util? Like & SHARE !