Obiective fotoReviewSfaturi utile

User-review: Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM

poza-sigma-18-125-600x400

Despre Sigma 18-125 în trei fotografii

De ce trei fotografii? Toate lucrurile se întâmplă după ce se trec trei ape. Trei mări. Trei oceane. Sunt trei fii de Împărat în basme. Lucrurile ies bine la a treia încercare. :D Revenind, am ales să vă povestesc despre experiența mea cu obiectivul Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM prin aceste trei fotografii deocarece consider că ilustrează cel mai bine scopul pentru care acesta a fost creat. E un obiectiv all-around care te ajută să prezinți un subiect, spre exemplu, în mai multe moduri.

Înainte de toate.

Ce înseamnă DC OS HSM

DC – obiectivul este compatibil doar pe formatul DX. OS – obiectivul vine cu un sistem de stabilizare optică (funcționează foarte bine!). HSM – obiectivul are un motor hiper-sonic de focalizare ceea ce înseamnă că este rapid și silențios. Deci obiectivul Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 este compatibil cu formatul DX, are sistem de stabilizare și motor rapid și silențios de focalizare.

Cele trei fotografii

Care sunt situațiile pe care le regăsiți în fotografiile de mai jos?

Prima situație constă în fotografierea unui obiectiv turistic (poate fi înlocuită cu a unui peisaj, a unei zone, a unui interior etc.) .

Aici am profitat de capătul wide al obiectivului și am reușit să surpind întreg Palatul Culturii din Iași într-o singură fotografie. Deși lumina nu a fost tocmai de partea mea, aceasta bătând oarecum din spatele clădirii, obiectivul m-a ajutat. Fotografia este realizată la f/3.8 și, după cum puteți vedea, nu sunt prezente aberații cromatice, deși condițiile ar fi fost favorabile pentru apariția lor. Și încă un lucru. Obiectivul prezintă o perspectivă geometrică foarte corectă. Puteți observa că liniile clădirii nu sunt distorsionate.

despre-sigma-18-125-02-600x397

 

Cea de a doua situație vine cu o fotografie cu model (situație care se poate reproduce în vacanțe, spre exemplu, prin fotografierea membrilor familiei, prietenilor, oamenilor din zonă și așa mai departe). Am ales să realizez fotografia de mai jos pentru a testa capacitățile obiectivului la capătul tele. Fotografia este făcută la 85mm cu o deschidere maximă a diafragmei. Rezultatul? Identic precum cel de mai sus. Clar și corect din punct de vedere optic. Culorile sunt reproduse exact cum ar fi trebuit. :)

despre-sigma-18-125-01-600x810

 

Cea de a treia situație, ultima, este prezentarea unor detalii surprinse la limita capătului tele, adică la 125mm, de asemenea, cu deschiderea maximă a diafragmei. Rezultatul? Identic cu cele două de mai sus. Obiectivul devine astfel ideal pentru călătorii și vacanțe. Pentru situația în care doriți să aveți cu voi un singur obiectiv care să vă acopere orice nevoie. Faptul că are stabilizare vine cu un avantaj și mai mare. E un obiectiv extrem, extrem de versatil, cu o plajă focală capabilă să surprindă cam orice situație.

 

despre-sigma-18-125-03-600x400

Punctele forte ale obiectivului

  • Este extrem de versatil;
  • Este fabricat în Japonia (calitate optică foarte bună);
  • Reproduce corect majoritatea situațiilor;
  • Este ușor și ocupă puțin spațiu.

Este un obiectiv pe care îl recomandăm cu drag fotografilor pasionați de călătorii și de excursii, fotografilor care își doresc un singur obiectiv care să le acopere toate nevoile.

Un articol redactat de Dragos Asaftei [ www.dragosasaftei.ro ]. Fotografiile apartin autorului caruia ii multumim pe aceasta cale pentru amabilitatea de a ne oferi acest review.

 

Detalii obiectiv: http://www.photosetup.ro/obiective-foto/obiective-foto-aparate-dslr/Sigma-18-125mm-F3.8-5.6-DC-OS-HSM-nikon