Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

LansariSfaturi utile

Top 5 cele mai populare aparate foto în 2022

Un nou an a început, iar acum este momentul perfect să analizăm anul ce s-a încheiat, dar și să stabilim noi rezoluții pentru cel ce va urma, astfel încât să continuăm să vă oferim cele mai bune servicii cu putință, bazate pe nevoile, dar și pe preferințele voastre. De asemenea, tot acum putea să împărtășim cu voi câteva dintre rezultatele obținute în urma acestei analize. Ca în fiecare an, există câteva aparate foto care au dominat preferințele voastre. În anul care a trecut, s-au menținut în top marii producători precum Canon, Sony sau Nikon, însă nici Fujifilm nu s-a lăsat mai prejos, rămânând în topul preferințelor voastre. Probabil că deja ești curios care au fost cele mai populare aparate foto ale anului ce tocmai a trecut, de aceea specialiști Photosetup au pregătit pentru tine un top al acestora. Sperăm că acesta să îți fie de ajutor în cazul în care dorești să achiziționezi o nouă camera foto și nu numai. 

 

Iată 5 cele mai populare aparate foto ale anului 2022:

 

1. Canon EOS R6 II

 

Canon a făcut incursiuni reale cu aparatele foto mirrorless din seria R, așa că nu este o surpriză să vedem un model EOS R pe lista noastră de aparate populare. Specificațiile Canon EOS R6 II sunt, cu adevărat, remarcabile. Este o alegere excelentă pentru entuziaștii care doresc o cameră cu capabilități atât foto, cât și video. Acesta se mândrește cu fotografiere continuă silențioasă până la 20 cps, un procesor conceput pentru viteză ce îți permite să fotografiezi până la 240 imagini RAW sau peste 1000 de imagini JPEG într-o singură rafală la o rată de 12 cps, stabilizator de imagine încorporat, cea mai rapidă focalizare automată, vizor electronic de mare rezoluție și nu numai. Totodată, poți obține videoclipuri minunate, în format 4K, dispunând de specificații video care pot susține un flux de lucru serios pentru realizarea de filme. Nu încape îndoială că este un aparat foto care merită încercat, deci, dacă nu l-ai avut în vedere până acum, sfatul nostru este să îl iei în considerare.

Canon EOS R6 Mark II Aparat Foto Mirrorless Kit cu Obiectiv RF 24-105mm F4 L IS USM [1]

2. Canon EOS 5D Mk IV

 

Deși acesta este un model puțin mai vechi, fiind lansat în 2016, încă se află în topul preferințelor consumatorilor, de unde putem deduce că este un model cu adevărat remarcabil. Canon EOS 5D Mk IV este un aparat foto full frame, care poate satisface exigențele și preferințele oricărui fotograf profesionist, indiferent de nișa în care acesta activează sau de stilul fotografic abordat. Sensibilitatea nativă variază de la ISO100-32.000 și poate fi extinsă la 50-102.400, sistemul AF este sensibil până la -3EV (-4EV în Live View), așa că focalizarea nu ar trebui să fie o problemă în condiții de lumină slabă. Acesta “moștenește”, de asemenea, tehnologia Canon Dual Pixel AF, ceea ce înseamnă că există puncte de detectare a fazei pe senzorul de imagine în sine. Totodată, 5D Mark IV utilizează aceeași tehnologie de senzori de ultimă generație pe care am văzut-o atât la 1D X Mark II, cât și la Canon 80D, cu conversie digital-analogică pe cip, care ar trebui să ofere performanțe de zgomot îmbunătățite, precum și mai ample. Nu încape îndoială că acesta este un model formidabil, motiv pentru care se regăsește și în topul nostru. 

Canon EOS 5D Mk IV body [2]

3. Sony a7 IV

 

Continuăm topul celor mai populare aparate foto ale anului 2022 cu Sony a7 IV, un multifuncțional care depășește baza, reușind să realizeze atât fotografii puternice, cât și videoclipuri de înaltă calitate. O cameră hibridă, avansată, mirrorless, a7 IV are rezoluția și performanța AF care atrag majoritatea fotografilor profesioniști, împreună cu înregistrare video robustă 4K 60p, perfectă pentru creatorii de conținut. Senzorul Exmor R full frame de 33 MP, asociat cu un procesor puternic – Bionz XR, asigură o calitate uimitoare a imaginii de nivel profesional, chiar și în condiții de lumină slabă. De asemenea, conferă o experiență de filmare unică, grație vizorului electronic rapid și clar, a ecranului tactil, dar și a sistemului de stabilizare a imaginii pe cinci axe. Cu ajutorul sau poți rămâne conectat în permanență, având funcția de redare în flux real de până la 4K15p sau Full HD 60p, fără a avea nevoie de o cartelă de stocare, dar și compatibilitate cu cel mai recent USB-C, cip Wi-Fi ultra rapid și mod automat de backup al imaginilor prin Bluetooth. 

4. Nikon Z6 II

 

Z6 II este, fără îndoială, cea mai importantă cameră din gama Nikon de astăzi. Acesta deține două procesoare Expeed 6, ce oferă imagini dinamice cu zgomot redus și o gamă dinamică uimitoare atât la valori ISO ridicate, cât și la valori scăzute. De asemenea, având cea mai largă montură a obiectivului full-frame din lume, acesta este capabil să capteze lumina extrem de bine. Pe lângă alte caracteristici importante, Nikon Z6 II, oferă o stabilizare a imaginii pe cinci axe, cu până la cinci stopuri pentru a reduce vibrațiile, putând fi operat chiar și atunci când e conectat la o sursă de alimentare, fiind de mare ajutor videografilor care au de realizat filmări lungi. Mulți fotografii care cumpără o cameră la nivelul Nikon Z6 II, de obicei, nu se opresc la aparatul foto și la obiectivul foto al kit-ului. Deci, înainte de a te decide asupra Nikon Z6 II, trebuie să te asiguri că gama de obiective Nikon se potrivește nevoilor tale.

Nikon Z6 II Aparat Foto Mirrorless 24,5MP Video 4K Wi-Fi Body [6]

5. Fujifilm X-T30 II

 

Fujifilm X-T30 II este o cameră excelentă de gamă medie, potrivită pentru călătorii și pentru fotografia de zi cu zi. Lansat în 2019, Fujifilm X-T30 original a fost conceput că o versiune „lite” a lui Fujifilm X-T3, oferind câteva dintre aceleași specificații într-un corp mai prietenos pentru călătorii. Avansând până în anul 2022, putem spune că X-T30 II reprezintă o actualizare a predecesorului sau; deși având în vedere că aparatul original este atât de bun, poate că nu este o surpriză. Fujifilm X-T30 II deține funcții de ultimă oră, convenabile precum un ecran tactil pe spate și un bliț discret încorporat, AF pentru detectarea feței și a ochilor, autofocalizare, însă are și un senzor de imagine retroiluminat de 26,1 MP, ce minimizează zgomotul și extinde sensibilitatea la ISO 160. Totodată, structura unică a gamei de filtre de culoare X-Trans, reduce culorile false, fără a mai fi nevoie de un filtru optic. Dacă ești în căutarea unei camere de gamă medie, care se încadrează în cele mai bune aparate foto pentru călătorii, dar este și una dintre cele mai bune aparate mirrorless pentru începători, Fujifilm X-T30 II este alegerea potrivită. 

Fujifilm X-T30 II Aparat Foto Mirrorless Body [4]
Acestea sunt 5 cele mai populare aparate foto ale anului 2022, pe care voi continuați să le alegeți, confirmându-le astfel valoarea, respectiv capacitățile care vin în ajutorul oricărui fotograf și videograf. Dacă ești în căutarea unui aparat foto potrivit pentru tine, te așteptam la sediul Photosetup, unde vei fi îndrumat de consultații profesioniști și dedicați. Tot acolo poți testa o gamă variată de echipamente foto pentru a fi sigur de achiziția pe care dorești să o realizezi.

%d bloggers like this: