Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

4 rezoluții de anul nou pentru fotografi

Obișnuim ca la fiecare final de an să facem bilanțul, dar și să ne setăm rezoluții pentru anul ce vine, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, așa că ne-am gândit să vă motivăm și pe voi să o faceți prin intermediul acestui articol. 

Știm că voi, fotografii din comunitatea Photosetup sunteți oameni ambițioși, creativi, dinamici și mereu gata de un nou proiect, astfel că setarea unor rezoluții vă va ajuta mai mult ca sigur să vă îmbunătățiți fotografia, dar și să vă urmăriți evoluția pe parcursul unui an.

 

Uite câteva rezoluții pe care le poți avea în vedere pentru anul 2023:

 

  • Rezoluția #1: Ai mai multă încredere în tine și în fotografiile tale

Deși uneori poate părea dificil, este important să crezi în tine și în creațiile tale, dar să fii realist și să ai mereu în vedere îmbunătățirea acestora. Încrederea în sine te va putea ajuta să nu îți critici prea dur fotografiile și să nu te descurajezi singur, ba chiar să te ambiționezi și motivezi, știind că prin practică vei putea evolua constant.

 

rezolutii-fotografie-2021-magazin-foto-video-photosetup-2

 

  • Rezoluția #2: Învață o tehnică nouă de fotografiere

Folosește-te de noul an și învață ceva nou, încearcă și noi tipuri de fotografii și vezi dacă descoperi lucruri care îți plac mai mult, la care te descurci mai bine sau, poate, doar îți vei diversifica paleta de cunoștințe.

Testează constant tehnici și trucuri noi în fotografie și descoperă-te pe tine în timp ce îți descoperi noi înclinații sau pasiuni. Învățarea continuă te va ajuta să te perfecționezi și să devii pe zi ce trece un fotograf mai bun.

Recomandarea noastră: răsfoiește Blogul Photosetup în căutare de noi lecții sau sfaturi fotografice.

rezolutii-fotografie-2021-magazin-foto-video-photosetup

 

  • Rezoluția #3: Nu te teme să greșești

Uneori când pui foarte multă pasiune în proiectele tale și îți dorești ca totul să iasă bine, ești tentat să uiți că este normal să mai și greșești. Încearcă să înveți din lucrurile care nu îți ies din prima, uită-te mereu după partea plină a paharului.

Fotografia este o artă dificilă la început, când te simți compleșit de volumul mare de informații, dar pe parcurs devine din ce în ce mai ușoară și mai frumoasă, iar rezultate nu vor înceta nici ele să apară. Greșelile sunt parte din procesul de evoluție și trebuie privite ca o lecție venită să ne ajute, nu să ne demoralizeze.

rezolutii-fotografie-2021-magazin-foto-video-photosetup

 

  • Rezoluția #4: Inspiră-te din jurul tău mereu

De multe ori simțim că inspirația se ascunde de noi și că creativitatea este plecată în vacanță.

Blocajele creative sunt normale și nu trebuie să îți faci griji. Pentru a le putea “ține sub control” în 2023, ia-ți inspirația din jurul tău: fă plimbări în orașul tău și uită-te după ce a apărut nou, vizitează noi locuri sau chiar noi țări, fă ieșiri în natură sau, de ce nu, găsește-ți inspirația pe Pinterest.

Nici nu e nevoie să ai aparatul foto după tine, mergi și uită-te în jur, creează-ți o arhivă mentală cu toate poveștile pe care le vezi pe străzi și ține-le pentru viitoare tale proiecte. Asta te va ajuta atunci când vei intra în pană de idei și nu vei știi în ce direcție să te îndrepți.

 

rezolutii-fotografie-2021-magazin-foto-video-photosetup

 

Anul 2023 vine la pachet cu noi provocări, dar și cu noi oportunități. Bucură-te de acestea și pregătește-ți evoluția încă de pe acum, setează-ți noi obiective și devino pe zi ce trece un fotograf mai bun. Încet vei vedea cum rezultatele nu încetează să apară și te vei perfecționa în ceea ce faci.

%d bloggers like this: