Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Manfrotto ModoPocket – Review (articol preluat din Clubul Foto)

In principiu ne place sa ne laudam cu obiective si aparate de fotografiat cat mai mari, mai grele si mai “vizibile” in public. Totusi, ce se intampla cand la noi ajunge pentru teste un dispozitiv mai mic decat un pachet de tigari? Va prezentam cel mai mic trepied din lume pentru aparate Bridge/DSLR: Manfrotto ModoPocket. Bine, “trepied” este putin cam mult spus, avand in vedere ca acest gadget are in comun cu trepiedele clasice doar faptul ca are trei picioare. :) Altfel, este cel mai mic si mai compact suport pentru aparatul foto pe care l-am gasit noi pana acum. De ce ne place? Pentru ca nu trebuie sa il dai jos de pe aparatul foto niciodata. Se pliaza (vezi foto mai jos) si devine chiar mai compact decat pare. Sa vedem in continuare ce stie sa faca:

Manfrotto ModoPocket

ModoPocket este un mini-trepied care se adreseaza celor care detin un aparat bridge sau un DSLR din clasa entry-level (seria 1000D de la Canon sau Nikon D3100, de exemplu). Poate suporta cu usurinta un aparat foto bridge, de exemplu Panasonic FZ45 sau chiar si “uriasul” Fuji HS20, cu obiectivul extins. Dar, pe de alta parte, acest dispozitiv are loc in palma, dupa cum puteti vedea mai sus.

Autoportretele nu au fost niciodata mai simple ...

ModoPocket este, cu siguranta, suficient de mic si de compact pentru a-l putea avea tot timpul la indemana. Nu mai exista nici o scuza pentru a nu avea trepiedul la voi, adica pe micutul ModoPocket. Este compact, este usor, dar sa nu ne lasam pacaliti: este construit din metal si are toate imbinarile realizate din aluminiu! Asadar, este un mini-trepied care va rezista cu siguranta in orice geanta, rucsac foto sau chiar si in buzunarul de la pantaloni! :)

Sistemul de prindere

Manfrotto ModoPocket se fixeaza in filetul pentru trepied al aparatului foto, cu un sistem gen surub, actionat cu o mica “surubelnita” pe care o primesti odata cu mini-trepiedul. Nici o grija, aceasta surubelnita de mici dimensiuni este legata de mini-trepied si are prevazut un loc special prevazut pentru momentele cand nu folositi trepiedul. ModoPocket este compatibil chiar si cu aparatele compacte care nu au filetul pentru trepied centrat si, pentru acestea, are trei moduri in care poate fi fixat pe aparat, pentru a asigura un echilibru optim. Libertatea pozitionarii picioarelor in diferite unghiuri ne ajuta pe suprafete cu plan inclinat sau pe portiuni care nu sunt foarte netede, pastrand totodata siguranta aparatului foto. Cand nu este utilizat, Manfrotto ModoPocket poate ramane pliat pe aparatul foto, fara a incomoda utilizarea fotografierea sau transportul aparatului in geanta.

ModoPocket poate fi asezat pe orice suprafata

Manfrotto ModoPocket este un dispozitiv farte util si distractiv, pentru momentele cand nu aveti un trepied clasic la indemana si vreti sa sprijiniti aparatul foto pe o banca, un gard sau un alt suport static pentru o poza de grup, un autoportret rapid, la petreceri, in club sau chiar pentru fotografii nocturne. Cei care au fost prin Gradina Japoneza din Herastrau, duminica, l-au putut admira pe micutul ModoPocket cocotat pe un gard! Spre surpinderea tuturor, sistemul de prindere a sustinut foarte bine camera foto si, daca la inceput am avut emotii in ceea ce priveste integritatea aparatului, s-a dovedit ca Manfrotto ModoPocket a trecut cu brio acest test si nici un Panasonic FZ45 nu a fost ranit in timpul testelor! :)

Intrebarea zilei: ModoPocket sustine gardul sau gardul il sustine pe Modo?

Iar pentru cei care inca se mai gandesc daca un astfel de trepied este chic, Manfrotto ModoPocket a castigat premiul Red Dot Design in 2011! Mai multe detalii aici.

Bile albe:

  • foarte compact
  • stabil chiar si pe suprafete care nu sunt netede (pietre, garduri etc)
  • poate fi sprijinit pe (aproape) orice
  • functioneaza si cu aparate care nu au filetul pentru trepied centrat
  • garantie 5 ani oferita de producator
  • cantareste 50 de grame si suporta un aparat de pana la 1kg

Bile negre:

  • atat de compact incat e usor de ratacit :)

P.S. V-am spus ca ModoPocket poate fi asezat pe orice suprafata, da? :)

ModoPocket

Articolul este o preluare din Clubul Foto fiind realizat de catre Calin Stan si publicat pe site-ul Manfrottoromania.ro cu acceptul si prin amabilitatea autorului. Toate drepturile asupra fotografiilor precum si a informatiilor publicate apartin autorului. Mai multe informatii despre Clubul foto si despre Calin Stan se pot gasi la www.clubulfoto.com . Multumim Clubului foto si Calin Stan pentru review.

ERATA la articolul de mai sus: Modo Pocket cantareste 0.07 kg si poate sustine o greutate de 1,5 kg.

%d bloggers like this: