Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

KATA R 103 Rucsacul „bun la greu”

Protectia maxima a echipamentului foto este unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba de alegerea unui rucsac foto. Aceasta nevoie de protectie devine mai evidenta in cazul turelor de fotografie, cand conditiile meteo exterioare pot deveni nefaste, iar apa si praful adevarati dusmani.

Probabil din aceste motive Kata R103 este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate rucsacuri de catre fotografii profesionisti si amatori.

Protectie maxima a echipamentului foto

Protectia oferita de Kata R103 nu este doar impotriva apei si a prafului, ci, foarte important, si impotriva socurilor si cazaturilor. „Secretul” acestei protectii este dat de materialul din care este confectionat rucsacul, care este antistatic si impermeabil, asigurand, in acelasi timp,  o buna aerisire a interiorului, pentru a preveni condensul. Un alt aspect al sistemului de protectie este capac frontal  realizat din prin utilizarea Thermo Shield Technology, o tehnologie noua care protejeaza echipamentul fata de socuri fara a ingreuna insa rucsacul. Materialul rezultat din utilizarea acestei tehnologii, denumit generic TST, este specific doar firmei Kata si este imprumutat din aplicatiile militare, deoarece Kata este principalul furnizor de echipamente de protecție antitero din intreaga lume. Mergand pe principiul protecției totale, Kata a aplicat cunostintele si inovatiile din acest sector si gentilor si rucsacurilor profesionale cu scopul de a asigura echipamentului foto o protecție totala.

Interior spatios

Kata R103 nu este recunoscut doar pentru protectia sporita pe care o ofera echipamentelor, ci si pentru faptul ca este foarte spatios, putand fi transportate cu acesta un body si 4 sau 5 obiective, inclusiv 300mm, sau doua DSLR si 3 sau 4 obiective, alaturi de multiple accesorii, precum blitz, incarcator, baterii, card-uri si alte accesorii foto, dar si unele lucruri personale, inclusiv un laptop de 15”, in compartimentul special.

Compartimentarea rucsacului este una flexibila, fotograful fiind cel care practic va alege pozitionarea peretilor despartitori pentru a gestiona spatiul interior cat mai eficient. Exista un asa numit „divider” prins cu velcro (arici) care se moduleaza cu usurinta in functie de cum ii este fotografului mai la indemana. Pentru obiective mici sau accesorii marunte, rucsacul este prevazut cu doi saculeti din panza care se prind si ei cu velcro in interior pentru a nu cadea din rucsac atunci cand acesta se deschide. De asemenea, de jur imprejurul compartimentului central este un fel de buzunar circular inchis cu un fermoar, in care se pot pastra diverse accesorii foto sau personale de mici dimensiuni.

Un alt aspect pe care Kata l-a avut in minte la realizarea rucsacului R103 a fost accesul rapid la echipamentul foto. Astfel, este permis accesul rapid in compartimentul central, cel care gazduiește aparatul cu obiectivul montat, in timp ce restul accesoriilor, aflate in compartimente ce inconjura compartimentul central, raman in siguranta in rucsac. Acest lucru se datoreaza capacului frontal secundar, cel confecționat din TST, care se deschide atat individual cat si impreuna cu capacul principal. In acest fel, atunci cand este nevoie de aparatul foto cu obiectivul montat, chiar si TL, acesta poate fi accesat rapid, prin deschiderea capacului secundar fara a deranja restul aranjamentului din interiorul rucsacului.

Accesorii

Rucsacul are inclus un suport pentru transportul trepiedului, care poate fi atasat lateral sau pe capacul frontal. Chiar si in aceasta pozitie frontala, accesul rapid la aparatul foto nu este restrictionat, capacul frontal putand fi deschis cu usurinta fara a indeparta trepiedul.

De asemenea, rucsacul este livrat cu o husa de protecție cu doua fete, una pentru ploaie si una pentru soare. Desi materialul din care este realizat R103 este impermeabil, in cazul unor ploi torentiale sau cu un mare volum de apa, exista riscul ca apa sa sa prelinga pe la fermoare.

Desi nu poate fi considerat un accesoriu propriu-zis al rucsacului, prin atasarea borsetei W-92, aceasta devine astfel o prelungire a rucsacului, independenta de acesta, putand gazdui alte accesorii foto sau lucruri personale. Acest lucru este posibil datorita capacitatii de modulare a echipamentelor Kata, care printr-un sistem de carlige si chingi, se pot combina in diferite moduri.

Indiferent de este ales doar rucsacul sau un complex rucsac borseta, sistemul de prindere pe spate este ergonomic, iar materialul din care este confecționat hamul permite o aerisire completa a spatelui.

Ca oricare alt produs Kata, acest rucsac are o garantie de 5 ani sau extinsa pe viata (vezi site-ul producatorului). De asemenea, are frati mai mici: R101, R102 si mai mari: R104, R106, care vin sa completeze seria R, oferind posibilitatea fotografilor sa aleaga in functie de arsenalul de echipamente din dotare.

4 thoughts on “KATA R 103 Rucsacul „bun la greu”

 • butoias2007

  Intradevar, e un rucsac tare… la ce pret ii ?

  • Buna
   Pentru detalii de pret te rog sa suni la nr. 0724.585.203, 021.411.65.30 si 031.401.91.31 sau pe mail la adresa office@photosetup.ro.
   Multumesc de aprecieri si lumina buna!

   • butoias2007

    Bafta si lumina buna si tie !… nu o sa sun dar cum de nu a-ti putut scrie pretul chiar aici 🙂 ?

    • Marcella

     Buna
     Pretul nu este un secret, asa cum apare si pe site este 195 EURO (fara TVA) adica 1.030 LEI (TVA inclus). Fiind importatori, noi nu vindem catre persoane fizice ci doar catre persoane juridice. In cazul in care cumparatorul este persoana fizica, atunci este directionat catre unul dintre distribuitorii nostri, situatie in care apar diferentele de pret, dictate de politica comerciala a fiecarui magazin in parte.

     Legat de faptul ca nu punem pretul pe blog, noi vrem, in cazul materialelor de prezentare a produselor, sa completam cu informatii ce este deja pe site sau ce am “verificat” noi folosind produsele, nu sa transformam blogul intr-un magazin.

     Sper ca raspunsul meu sa te fi lamurit, daca mai sunt si alte intrebari….. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: