Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata DW-491 – geanta care “se poate purta oricum”

Majoritatea fotografilor au acasa doua, trei genti sau rucsacuri mari, luate in ideea de a incapea cat mai mult echipament. Si ne descurcam cu ele in toate situatiile care presupun ture foto lungi sau evenimente care necesita mult echipament. Insa cand avem nevoie de o geanta pentru a lua cu noi, intr-o iesire de cateva ore, un aparat cu un obiectiv, portofel, telefon si eventual ceva de-ale gurii, incepem sa avem probleme, nu gasim ceva destul de mic, usor si comod.

Dupa mai multe patenii de acest fel, am inceput sa analizam gentile expuse la noi in showroom, pe care il puteti verifica si voi oricand, ca sa testati orice produs ati dori sa il cumparati, ca sa vedeti care din variantele disponibile este cea mai potrivita pentru voi si sa faceti astfel cea mai buna alegere. Chiar daca sunteti persoane fizice, neavand astfel posibilitatea de a cumpara de la noi, puteti veni la ”teste” pentru ca apoi sa alegeti magazinul foto preferat.

Revenind la partea cu analiza gentilor de la noi, am ales geanta Kata DW-491. Compacta si usoara, caracteristici pe care le observi prima oara, in ea pot fi puse un aparat foto D/SLR, 2-3 obiective si accesorii sau o camera video Mini DV cu accesorii, asa cum ne spune eticheta. De mentionat ca obiectivele trebuie sa fie ”scurte” sau daca se doreste utilizarea unui obiectiv cu focala mai lunga, precum 28-135 mm, el nu va putea fi atasat camerei. Obiectivele de kit, atat Canon cat si Nikon incap fara probleme.

In ceea ce priveste camera video, dat fiind faptul ca nu am avut nici una la indemana, nu putem verifica cat de bine incape, asa ca vom crede pe cuvant producatorul Kata.

Capacitatea gentii nu este atat de ”speciala” incat sa justifice alegerea. Ce ne-a impresionat a fost faptul ca ”se poate purta oricum” dupa cum a remarcat o colega. In primul rand ea poate fi folosita ca borseta, folosindu-se cureaua care se petrece peste talie, care este prinsa de geanta. Apoi ca si geanta de umar, folosindu-se a doua curea, cea de umar, care este detasabila, prinzandu-se cu doua carlige de cataramele de metal. Si desigur, cele doua curele pot fi purtate impreuna, pentru a stabiliza geanta mai bine pe corp.

Legat de accesoriile care vin odata cu geanta, aceasta are si husa de ploaie inclusa, pentru ploi torentiale, materialul folosit la realizarea gentii, „RipSstop” impermeabil, oferind protectie la stropiri accidentale cu apa si ploi usoare.

In plus, pentru cei care au deja un rucsac sau sling compatibil cu sistemul de modulare EPH – este sistemul care permite combinarea mai multor genti – pot sa o foloseasca si pentru suplimentarea spatiului de depozitare a echipamentului foto.

Modelul Kata DW-491 este cel mai mic din serie, insa in showroom puteti gasi – si verifica cu propriul echipament foto – modelele mai mari ale seriei DPS.

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/3951506 w=1360&h=642]

%d bloggers like this: