Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotograf

Profil de fotograf: Andreea Velican

Profil de fotograf: Andreea Velican

Continuam seria intitulata Profil de fotograf, iar astazi dorim sa ti-o prezentam pe Andreea Velican. Andreea ne-a retinut atentia prin stilul sau de fotografiere plin de emotie.

Specializata in fotografia new-born, te invit sa o descoperi pe Andreea mai jos intr-un scurt interviu oferit pentru Photosetup.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Cine este Andreea Velican?

A: Sunt fotograf specializat in portretistica nou-nascutului si realizez sedinte foto in stil fine art pentru familiile din Bucuresti si Ilfov. In cei 4 ani de cand activez ca fotograf am sustinut 4 workshopuri nationale, iar anul acesta am organizat si primul workshop international in Larnaka, Cypru. Detin un certificat in cadrul concursului internatinal AFNS AWARD in fotografia de familie si un certificat ANP in fotografia de newborn.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Cum ai ajuns sa fotografiezi bebelusi/copii/familii?

A: Pe cand eu implineam 20 de ani s-a nascut fratele meu pe care il iubesc nespus.  Am ramas inspirata de emotiile acestui capitol din viata mea, iar doi ani mai tarziu am realizat si prima sedinta newborn.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Cum ai descrie imaginile pe care le creezi in cateva cuvinte cuiva care nu le-a vazut niciodata?

A: Calde, brute, pline de imperfectiuni naturale prin care familia isi regaseste autenticitatea. Emotia in fotografiile mele este redata prin textura, lumina si umbra.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Ce inseamna pentru tine succes in fotografie?

A: Inseamna atingerea target-ului care conteaza pentru business-ul tau. O targetare buna asigura libertate personala dar si implinire financiara. Sa lucrezi pentru oamenii potriviti iti va aduce mereu satisfactii si pe alte planuri, ceea ce este esential in viata unui om boem cum este artistul.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Care crezi ca sunt ingredientele succesului tau?

A: Am luat branding-ul si target-ingul  in serios si lucrul acesta m-a ajutat de fiecare data sa ies din anonimat pentru clientii mei. Atata timp cat vei fi diferit, nu poti fi inlocuit de “un pret mai bun”. Only dead fish go with the flow.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Lucrezi singura sau ai echipa? Si daca ai o echipa, ce face fiecare?

A: Suntem o echipa de 4 persoane: eu, o tipa pe partea de print, o tipa pe strategie si social media si o contabila. Un sfat pentru cei care isi doresc oameni in echipa, mai ales in promovare: inainte de toate stapaneste tu  domeniul in care vei angaja pe cineva. Fara viziunea ta, ceilalti nu vor avea o directie buna pentru business-ul tau.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Care parte din fotografie iti place cel mai mult? Si care cel mai putin?

A: Imi place tot procesul si tot ce tine de a fi antreprenor in fotografia de newborn. Inclusiv in a avea propriul spatiu pe care sa il sterg de praf dupa fiecare sedinta. Ador faptul ca fiecare proiect pe care il fac conteaza pentru o familie din lumea asta. Iubesc sa editez sedinta si sa ii transpun pe acei oameni in viziunea mea. Ma bucura imbratisarile clientilor si fericirea pentru investitia pe care au facut-o. Pentru ca este o energie acolo, este mai mult decat un proces de vanzare-cumparare si la urma urmei, doar asa ne putem simti impliniti.

Portret de fotograf: Andreea Velican

Q: Unde si cum iti gasesti inspiratia?

A: Nimic nu ma inspira mai mult decat circumstanta de a fi privata de presiunile sociale. De plimbarile cu motorul prin tara, de evadare, de lumina apusului pe frunze, iarba si peretii caselor, de specificul local din mediul rural si natura oamenilor sensibili. Inspiratia se consuma, avem nevoie de pauze, noi nu putem lucra la foc continuu, insa cand realizez din nou si din nou ca fericirea vine din lucruri subtile si personale atunci ma reconectez cu tot conceptul studioului si o iau de la capat.  

Portret de fotograf: Andreea Velican

Andreea este totodata si lector in cadrul Conferintei Family Portait Academy ce se va desfasura la Cluj in perioada 20-22 august 2019, conferinta in cadrul careia Photosetup este partener si unde te asteptam si pe tine. Daca nu te-ai inscris inca, o poti face aici.

In plus, in perioada 22 mai- 5 iunie, ai sansa sa castigi un loc prin tragere la sorti, la workshop-ul sustinut de Andreea in cadrul conferintei. Detalii gasesti pe grupul conferintei, aici.

Conferinta Fotografilor de Familie Cluj 2019

%d bloggers like this: