Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata D-Light Grip DL – numele confortului

Un fotograf nu are mereu nevoie de tot echipamentul foto, iar intr-o tura foto scurta poate utiliza doar aparatul si un singur obiectiv, plus accesorii. In aceste conditii, ar fi un inconvenient utilizarea unui rucsac sau a unei gentii foto mari. Pentru aceste ocazii Kata a creat seria de holstere D-Light Grip DL in diferite dimensiuni, care pot gazdui de la aparate foto bridge pana la aparate cu obiectivul de maxim 200 atasat. Cel mai mare din serie, Kata D-Light Grip-18 DL poate transporta un aparat foto mediu cu grip si cu un obiectiv cu 70-200 mm atasat, in timp ce in cele doua buzunare exterioare flexibile pot fi depozitate diferite accesorii.

Compartimentul principal captusit pastreaza camera cu gripul si obiectivul atasat intr-o pozitie care permite extragerea rapida a acesteia. Media Kit-ul – destinat depozitarii de carduri si acumulatori – este detasabil, putand fi pozitionat in doua locatii in interiorul holster-ului, pe lateral stanga si pe capac.

In buzunarele exterioare, cu fermoare, pot fi puse capace de obiective, incarcatoare sau alte accesorii personale, precum portofel, telefon, chei.

Pentru confort, cureaua de umar este ergonomica, iar pentru siguranta, inele de prindere sunt din otel. In cazul in care se doreste purtarea holster-ului la centura, acest lucru poate fi facut datorita curelelor din spatele lui, prin care poate fi trecuta centura.

Pentru protectia necesara in punctele cheie, precum in partea frontala, a fost folosit materialul TST, mascat discret sub ripstop-ul folosit in realizarea holster-ului.

Accesul la echipament se face foarte rapid, capacul holster-ului fiind usor de deschis, iar forma de toc a gentii nu pune in pericol echipamentul atunci cand acesta este deschis, reducandu-se posibilitatea ca aparatul sa cada din geanta.

Folosirea materialul impermeabil „RipSstop” in realizarea holster-ului, ofera protectie la stropiri accidentale cu apa si ploi usoare. In cazul ploilor torentiale sau a unei perioade indelungate de utilizare in conditii meteo nefavorabile, poate fi folosita husa de protectie care vine odata cu rucsacul si care protejeaza impotriva umiditatii.

O particularitate a acestor modele este modalitatea de amplasare a buzunarelor, care nu sunt complet in exteriorul holster-ului, ci se extind in interior, oferind astfel un suport obiectivului, care este fixat in interior, intre buzunare. Desi, la prima vedere, poate parea un inconvenient, avantajele acestei amplasari se vad in momentul asezarii echipamentului, cand se observa faptul ca folosirea unor pereti despartitori ar fi redus din spatiul util din interior si ar fi ingreunat accesul la acele accesorii care ar fi fost amplasate in spatiile astfel create. Prin inlocuirea modelului clasic de impartire a interiorului cu buzunare cu extindere in interior dar cu accesul din exterior s-a rezolvat problema accesului la accesorii, s-a utilizat mai bine spatiul interior si s-a securizat echipamentul.

Specificatii tehnice

Dimensiuni exterioare: L = 19,5 cm; l = 20 cm; I = 30 cm. Dimensiuni interioare: L = 17,5 cm; l = 17,5 cm; I = 28 cm. Greutate maxima = 0,47 kg; greutate minima = 0,35 kg.

Denumire: Grip-18 DL, cod: KT DL-G-18, colectie: D-Light.

Pachetul cuprinde: husa de ploaie, curea ergonomica de umar, media kit modular.

%d bloggers like this: