Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Gossen DigiSky – cel mai nou si performant exponometru

DigiSky este noul exponometru din gama Gossen pentru masurarea luminii de blitz si a luminii continue. DIGISKY  se remarca prin designul modern care duce la o utilizare mult mai usoara si comoda. Principalul aspect este display-ul LCD mare care permite vizualizarea comoda a valorilor masurate.

Gandit pentru a putea fi operat cu o singura mana, DIGISKY este echipat cu un buton de control sub forma de inel, prin intermediul caruia toate functiile pot fi selectate cu usurinta. De asemenea, fiecare functie, pentru situatii specifice, poate fi setata individual prin 3 presetari, care pot fi alese de fotograf, dupa necesitati.

Displayul TFT-LCD Colour Graphic permite citirea clara a masuratorilor, care sunt indicate in intregime, 1/2 sau 1/3 f-stop, chiar si pe intuneric, iar meniul foarte bine structurat permite vizualizarea celorlalte informatii foarte rapid.

Exponometrul DIGISKY are incorporat un declansator radio, care permite declansarea comoda a luminilor de studio. Pot fi selectate pana la 4 grupuri simultan si declansate pe 8 frecvente diferite. Pot fi configurate si selectate individual pana la 3 profile.

Printre caracteristicile tehnice care il fac remarcat sunt: masurarea puterii flash-ului (cord/non-cord/remote trigger) la ISO 100/21°: valoarea luminii incidente de la f/1.0 la f/90 si citirea luminii ambientale, la ISO 100/21°: valoarea luminii incidente de la EV -2.5 la +18. Alte caracteristici sunt: viteza filmului de la ISO 3/6° la 16000/43° in 1° DIN, viteza declansatorului  1/8000s pana la 60 min in 1/1 sau 1/2 sau 1/3 f-stop, viteza de sincronizare: 1/1000 la 1 sec, deschiderea diafragmei la lumina ambientala: f/1.0 LA f/128 si la lumina blitzului: f/1.0 LA f/90 si calibrarea expunerii -9.9 la +9.9 EV.

%d bloggers like this: