Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Fotografia de familie – tehnici și sfaturi utile

Momentele împreună cu familia sunt de neprețuit și uneori ne dorim ca acestea să dureze pe veci. Prin apariția aparatului de fotografiat și a tuturor device-urilor care au integrată o cameră foto, ni s-a permis un acces mai larg la realizarea fotografiilor, ajungându-se în era noastră să devină chiar un mijloc de trai pentru unii. Însă printre cele mai mare avantaje ale revoluției fotografiei este acela al imortalizării clipelor importante alături de ceilalți, în format digital sau pe hârtie. Tocmai din aceste motive, printre cele mai căutate ședințe foto sunt cele de familie, cele în care ne adunăm cu toții la un studio foto și ne sunt surprinse zâmbetele și starea de bine alături de cei dragi. 

Pentru un fotograf care dorește să-și îmbunătățească portofoliul de servicii, recomandarea noastră este să acorde atenție fotografiilor de familie, deoarece acestea sunt la mare căutare indiferent de momentul anului. Dacă și pe tine de interesează acest aspect, stai cu noi pentru a vedea care sunt echipamentele foto de care ai nevoie, cât și idei creative care să genereze cadre unice pentru ședințele tale. 

 

Echipamente necesare pentru ședința foto de familie

1. Trepied profesional 

Un trepied este printre cele mai utile echipamente dintr-un studio foto, indiferent de ipostaza pe care o fotografiezi. Folosirea unui trepied îți va oferi posibilitatea de a verifica toate setările astfel încât să fie cele potrivite, comparativ cu situațiile în care ai aparatul foto în mână constant și poți descoperi la final că ISO sau balanța de alb au fost setate greșit. Și mai ales când este vorba de ședințele foto pentru familie, acestea trebuie să fie perfecte! 

2. Aparat foto și obiectiv de portret

Cel mai bun aparat foto pentru fotografii de familie combină atât rezoluția, cât și viteza moderată. Rezoluție, pentru captarea detaliilor, și viteza fiindcă vei avea parte de momente în care copiii se vor mișca permanent, iar tu trebuie să te adaptezi stilului lor. Camerele cu obiective interschimbabile sunt ideale pentru fotografierea familiilor, însă dacă nu știi ce să alegi dintre aparate foto mirrorless și aparate foto DSLR, îți recomandăm să citești articolul nostru despre alegerea unui aparat foto.

3. Lumini de studio

Pentru că nu vei avea întotdeauna lumină perfectă în studio, va apărea cu siguranță nevoia de o sursă de iluminare cu lumină continuă, care să te ajute să obții portretele perfecte.

4. Fundal foto colorat

Pentru o atmosferă veselă în studio, alege să investești într-un fundal foto de calitate, fie colorat, fie chiar un Chroma Key, care te va ajuta să editezi fotografiile cu fundalul care ți se pare cel mai potrivit, inspirat de membrii familie.

 

echipamente-foto-fotografie-familie-studio-sfaturi-photosetup

 

 

Sfaturi pentru fotografia de familie

1. Ține cont de regula celor 6

Pentru a le oferi clienților tăi posibilitatea de a alege din mai multe fotografii, asigură-te că fiecare cadru îl realizezi în 6 moduri diferite, și anume:

  • Landscape
  • Portret integral
  • Landscape pe distanță medie 
  • Portret pe distanță medie 
  • Landscape pe distanță mică 
  • Portret pe distanță mică

 

2. Setează camera în modul rafală

Atunci când fotografiezi un număr mai mare de persoane, vei vrea să fii atent la fiecare membru în parte pentru a-i surprinde în diverse ipostaze. Pentru a anticipa acest lucru, setează aparatul foto în modul rafală și ține degetul pe butonul declanșator mai mult timp decât trebuie. Nu știi niciodată când va fi momentul pentru o fotografie perfectă. 

 

3. Utilizează focalizarea automată continuă

În loc să blochezi focalizarea, această setare va permite focalizarea automată ori de câte ori detectează mișcarea, lucru ideal în cazul fotografiilor de familie. Când vrei să obții fotografii inedite, acest mic hack te poate scuti din a face fotografii neclare și de nefolosit.

 

Chiar dacă ședințele foto de familie pot părea o adevărată provocare, ele sunt extrem de satisfăcătoare la final, când toți membrii familiei sunt mulțumiți cu modul în care au ieșit fotografiile. Dacă vrei să îți îmbunătățești calitatea fotografiilor prin folosirea unui echipament performant, în locația showroom-ului Photosetup vei găsi mereu un consultant care să te ajute să alegi cel mai potrivit echipament pentru nevoile tale. 

%d bloggers like this: