Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Fotografia aeriana, o experienţă de neuitat

workshop-fotografie-aeriana-photosetup-pr26Fotografia aeriana, o experienţă de neuitat- review

Când am primit propunerea lui Dragoş (Asaftei) de implicare în workshop-ul de fotografie aeriană, am acceptat fără ezitare. La urma urmei, cum să refuzi un asemenea eveniment, cu atât mai mult cu cât a fost realizat în premieră în România.

Noutatea acestui eveniment a fost dată de faptul că fiecare participant a avut ocazia să zboare alături de pilot în cockpit, timp de 15 minute şi să realizeze fotografii în zbor. Interesant nu?

Dar să vedem ce s-a întâmplat acolo.

Sâmbătă 9 martie 2013, o dimineaţă însorită de primvara, pe Aerodromul Sirna, situat la cca. 40 de km de Bucureşti.

Un grup consistent de îndrăzneţi entuziaşti, pasionaţi de fotografie care aşteptau cu nerăbdare să zboare. Trei avioane care îşi turau motoarele şi executau deja câteva zboruri de ”încălzire”, în aşteptarea participanţilor.

Workshop-ul a debutat cu câteva sfaturi de tehnică fotografică, sfaturi specifice pentru fotografia aeriană, oferite de Dragos.

Apoi fiecare participant, într-un mod foarte bine organizat, s-a urcat alături de pilot în cockpit, pentru o experienţa de neuitat.
Mi-a plăcut uşoara încordare pe care le-o citeam pe feţele lor la urcarea în avion şi bucuria pe care o afişau la final de zbor, semn că le-a plăcut. Sunt convinsă că fiecare dintre ei şi-ar fi dorit să repete experienţa trăită, cel puţin încă o dată şi cu siguranţă vor avea ocazia să o facă la următoarele ediţii.

S-au făcut fotografii din toate locurile posibile şi chiar imposibile pentru că, sub aripa avionului principal, s-a montat un sistem de prindere Manfrotto [Nano Clamp 386BC] cu un cap foto Manfrotto 494RC2 iar pe el s-a instalat un aparat foto compact care a făcut fotografii fiecărui participant în zbor, în cockpit.

Tot pe avioane s-au mai montat câteva sisteme de camere tip “action camera” care au surprins imagini în zbor. La sol, fără discuţie toată lumea fotografia tot ce se putea. Doritorii au testat câteva obiective foto Nikon şi trepiede Manfrotto.

Şi cum se întâmpla la fiecare workshop, am cunoscut oameni minunaţi, entuziaşti, pasionaţi de fotografie şi poate că, într-adevăr, cel mai important aspect al evenimentelor de acest gen este dat de prieteniile care se leagă între aceşti oameni extraordinari şi plăcerea de a fi în acelaşi loc cu prieteni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni.

Mă bucur că am avut ocazia să-i cunosc pe toţi aceşti entuziaşti ai zborului şi le mulţumesc pentru prezenţa alături de noi la acest eveniment.

Mulţumim şi piloţilor care ne-au asigurat zboruri în siguranţă, mulţumim Aerodromului şi echipei lor pentru găzduire şi pentru gulash-ul gustos pe care ni l-au servit. Mulţumim Dragos Asaftei, acest copil extraordinar care la doar 19 ani surprinde prin profesionalismul de care da dovadă, în tot ceea ce întreprinde.

Personal, aştept cu nerăbdare următoarea ediţie a acestui workshop de fotografie aeriană şi până atunci, îi las pe citititorii acestui blog să se delecteze cu câteva imagini surprinse la faţa locului şi îi aştept cu drag la evenimentele viitoare, pe toţi cei care doresc să ni se alăture, pentru o experienţă la înălţime.

 

De la faţa locului , Valeria Galea.

 

 

 

 

One thought on “Fotografia aeriana, o experienţă de neuitat

Comments are closed.

%d bloggers like this: