Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

EvenimenteSfaturi utile

Fotogenica 2012

Iata ca in week-end-ul 8-10 iunie, am mai parcurs inca o editie Fotogenica si putem afirma ca aceasta editie organizata la Medias,  a fost categoric un succes!

Ce mi-a placut atat de mult? Aproape totul.  Spun aproape, deoarece pastrez intotdeauna o mica rezerva pentru …se poate si mai bine :).

Locatia a fost o adevarata surpriza placuta. A fost neasteptat de buna, desi intrand in Medias cu masina si parcurgand drumul pana la Hotelul Binder Bubi unde s-a desfasurat evenimentul, am avut un sentiment usor de nesiguranta, odata insa, ce am am ajuns in varful dealulului unde era plasat hotelul, totul a capatat o alta perspectiva.  Hotelul excelent,  sura din spatele hotelului, crama si nu in ultimul rand ferma Trei Stejari unde mi-ar fi placut sa mai raman macar cateva zile,  toate au creat un mediu excelent pentru acest eveniment numit Fotogenica, la care noi participam cu mare drag de fiecare data si pentru care le multumim organizatorilor Beatrice si Vasile Popa [DPI STudio] pentru treaba minunata pe care o fac si pentru profesionalismul lor.

Lectorii? Toata stima. Si de aceasta data, la fel ca si data trecuta, Daniel Baltat a uimit participantii cu fotografiile  3-D realizate de el. Ce mi-a placut foarte mult a fost ca participantii sai la workshop-ul de fotografie 3-D si panoramica de la aceasta editie, au invatat pe loc si au creat singuri sub indrumarea lul Daniel, fotografii 3-D si panoramice. Am vazut atat de multa bucurie si satisfactie pe chipul lor, mai ales la Barni [Laszlo Barna] care se plimba mandru [pe drept cuvant] cu fotografia 3-D tiparita prin locatie. Fotografiile realizate de el si de catre Ioan [Balasanu] le puteti vedea in galeria de imagini cu ochelari 3-D si as dori sa-i felicit atat pe ei, pentru ca au invatat atat de repede, cat si pe Daniel, care si-a demonstrat inca o data talentul incontestabil de profesor [de fotografie]. La fel si panoramele realizate de cursanti, cu un cap panoramic  in parcarea hotelului, se pot vizualiza in galerie. Fotografia nocturna tot sub indrumarea lui Daniel a avut un feed-back bun. Workshop-ul de nocturna s-a desfasurat in centrul orasului cu un grup numeros de participanti, la care eu personal, nu am mai ajuns. Motivul? Degustarea de vin organizata la crama de la Trei Stejari, o alta experienta interesanta alaturi de cativa dintre participantii la eveniment, care au raspuns acestei provocari. Mi-a placut profesionalismul somelierului de la crama, modul in care si-a desfasurat prezentarea in fata noastra  [unii dintre noi pusi pe glume] si modul cum a facut fata acestei provocari.

Telescoape si lunete? Bineinteles….fascinatia pentru univers a lui Catalin Paduraru s-a transmis si catre cursantii sai, astfel cursantii participanti la workshopul de astrofotografie,  doua nopti la rand au scrutat cerul in cautarea astrilor pentru a-i imortaliza pe senzorul aparatelor.  Si la piscina am auzit ca s-au descurcat bine cursantii de la workshop-ul de fotografie subacvatica, sub indrumarea d-lui Dinu Lazar, care spunea ca unele fotografii au fost chiar remarcabile. Doresc sa profit de aceasta ocazie si sa o felicit  pe Cristiana Apostol,  castigatoarea premiului pentru fotografia subacvatica [ vezi foto in galerie].

Insa, probabil la fel ca o mare parte dintre participanti, consider si eu ca Sooska cu fotografia de nud* alaturi de Oana, modelul, au fost un punct de interes nu doar datorita topicului workshopului cat mai degraba a felului de a preda si a stilului lui Sooska. Sooska este un fotograf nonconformist si extrem de creativ, iar stilul lui molcom  de a povesti despre fotografie,  creeaza o stare de liniste si de siguranta in jur.  L-am vazut ajutandu-i pe cursanti cu sfaturi,  chiar mai mult, acolo unde a fost cazul, a intervenit chiar si la ajutor concret  cu starile aparatului, tinand cont ca nu au participat doar fotografi experimentati ci si pasionati, poate fara prea multa experienta. Dar asta este rolul unui workshop, la urma urmei si a unui lector, sa faca in asa fel incat, toti partcipantii sa plece macar cu o informatie in plus si cu un strop de experienta,de la un workshop. Ultima zi a nudului in natura nu era programat, fiind mai mult o intalnire de grup, insa Sooska i-a adunat pe toti particpantii la ferma pentru  a povesti si a incerca fotografia doar cu ajutoul blendelor, de data aceasta fara blitz-urile de studio, asa cum s-au desfasurat cele doua workshop-uri din prima zi.
I-am urmarit pe toti cei 40 prezenti la aceasta intalnire in natura si m-a surprins cat de relaxata era atmosfera, cat de receptivi erau cu totii la povestile lui Sooska. Nu a fost un workshop aceasta ultima reprezentatie, a fost mai degraba o intalnire intre prieteni, toti pasionati de frumos, toti pasioanti de fotografie si dornici de experiente noi.

A! Sa nu uitam de focul de tabara  care a strans in jurul sau toti fotografii prezenti la eveniment. S-au spus povesti in jurul focului si s-au facut fotografii, pana ce s-au stins si ultimele scantei. O atmosfera extraordinara!

In concluzie, din punctul meu de vedere, a fost o experienta minuntata la final de saptamana, cu nota 10 pentru organizatori, pentru locatie, pentru lectori si nu in ultimul rand pentru participantii care au avut curiozitatea si dorinta de a se alatura acestui eveniment si care speram ca au ajuns inapoi acasa, cu un sentiment frumos.

Ma bucur ca am vazut bucurie. Ma bucur ca si castigatorii concursului foto Fotogenica 2012, au reusit sa ajunga si sper din suflet ca au apreciat acest eveniment. Ma bucur ca am vazut prieteni vechi,  participanti de la editiile anterioare si nu numai. Ma bucur ca am cunoscut oameni noi, minunati si ca s-au legat prietenii. Cred ca sunt in asentimentul tuturor daca spun ca astept cu mare nerabdare editia urmatoare Fotogenica 2013.
Pana la urma, Fotogenica este locul in care vii macar pentru placerea de a revedea prietenii vechi dar si de a descoperi alti prieteni,  la fel de pasionati de acest domeniu care ne leaga pe toti indiferent de statutul nostru sau de experienta – fotografia.
Pentru dumneavoastra de la locul faptei, cu mult drag, Valeria Galea – Photosetup.

[slideshow]

Fotografiile prezentate in galeria de imagini sunt publicate  cu acordul autorilor. Pe masura ce mai primim fotografii de la participanti, le vom atasa in galerie.

*Catalin Chitucea lectorul initial stabilit pentru workshop-ul de nud, a fost nevoit sa anuleze participarea la acest eveniment, din motive independente de vointa sa.

4 thoughts on “Fotogenica 2012

  • a

    Fotografiile prezentate in galeria de imagini sunt publicate  cu acordul autorilor. Pe masura ce mai primim fotografii de la participanti, le vom atasa in galerie. Asta vom mai vedea 🙂

    • Speram ca nu am deranjat pe nimeni. Din cate stim, fotografiile postate au fost primite cu aprobarea autorilor si cu copyright pe ele. Daca am omis ceva, va rugam sa ne specificati.

  • Pingback: Daniel Baltat - Photosetup Blog

  • Pingback: Photosetup si comunitatea fotografica

Comments are closed.

%d bloggers like this: