Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Lansari

Diferente dintre Sony A7 III si A7 IV

Sony A7 IV a fost lansat!

 

Sony il priveste pe  A7 IV ca o dezvoltare logică a modelului foarte apreciat Sony A7 III și totodata una care este mai bună și mai puternică în aproape toate aspectele.

Dar ceva s-a schimbat. Nu mai este camera foto full frame de la Sony. Acest rol este acum preluat de Sony A7 III, care va continua, și de Sony A7C.

Adevărul este că, în timp ce Sony A7 IV este doar puțin mai scump decât A7 III când a fost lansată camera respectivă, costă mai mult decât A7 III acum.

sony a7iv

Asta nu este tot – Sony A7 III încă se comporta bine, oferind filmari video la 4K, fotografiere de 10 fps și unul dintre cele mai bune sisteme AF din jur.

Având în vedere diferența mare de preț, este Sony A7 IV suficient cât  să te ispitească să plătești extra?

Asta va depinde de ceea ce îți place să filmezi și de caracteristicile care contează cel mai mult pentru tine, așa că, pentru a ușura această decizie, am ales 12 diferențe cheie, în lupta Sony A7 IV vs A7 III și ce înseamnă acestea pentru fotografierea de zi cu zi.

 

Iată și cele 12 diferențe dintre Sony A7 III și Sony A7 IV:

 

  1. Rezolutia:
  • Sony A7 IV: 33.0MP
  • Sony A7 III: 24,2 MP

Sony A7 IV are un nou senzor de 33 megapixeli, care oferă o rezoluție semnificativ mai mare pentru fotografii și îl pune, de asemenea, cu un pas înaintea rivalilor de la Nikon și Panasonic la prețuri similare. Cu toate acestea, rezoluția mai mare nu face nicio diferență față de rezoluția video maximă, care rămâne la 4K.

 

2. ISO (extins)

  • Sony A7 IV: 204800 (foto), 102400 (video)
  • Sony A7 III: 204800

Sony spune că noul A7 IV are un control mai bun al zgomotului la setări ISO ridicate decât vechiul A7 III. Cu toate acestea, setarea ISO maximă (extinsă) este aceeași la ISO 204800 pentru fotografii.

Interesant, A7 IV oferă un maxim extins pentru videoclipuri cu 1 EV mai mic la ISO 102400, unde fotografiile și intervalele video ale lui A7 III erau aceleași.

Așteptăm cu nerăbdare să testăm noua cameră pentru a vedea dacă există diferențe vizibile în lumea reală.

 

3. Fotografiere continuă:

• Sony A7 IV: 10 fps, 828 raw + JPEG
• Sony A7 III: 10 fps, 79 raw + JPEG

Atât Sony A7 IV, cât și  A7 III pot fotografia continuu la 10 cadre pe secundă – dar există o diferență mare în capacitatea buffer (memoria tampon), care este numărul de cadre pe care le pot captura înainte de a încetini.

Sony specifica 79 de imagini brute (Raw) + JPEG pentru A7 III, ceea ce este foarte bun pentru o cameră din această clasă, dar Raw + JPEG practic nelimitată cu A7 IV, datorită noului său procesor BIONZ XR și a slotului pentru card CFexpress Type A.

 

4. Stabilizarea:

  • Sony A7 IV: 5.5 pași, modul activ / stabilizare standard
  • Sony A7 III: 5 pași, stabilizare standard

Ambele camere au stabilizare in body pe 5 axe, dar A7 IV se mândrește cu o ușoară îmbunătățire a stabilizării de 5,5 stops față de 5 și are, de asemenea, un nou mod de stabilizare „Activ”.

 

5. Stiluri creative:

  • Sony A7 IV: Aspecte creative
  • Sony A7 III: Stiluri creative

Sony a introdus o colecție creative look cu A7 IV. Acestea par mai utile pentru videografi decât fotografii de fotografii (în special pentru cei care preferă să filmeze raw).

 

6. Focalizare automată:

 

  • Sony A7R IV: 759 puncte AF, uman / animal / pasăre, urmărire în timp real, asistență AF, hartă de focalizare, compensare a respirației
  • Sony A7 III: 693 puncte AF, uman / animal

 

Sony A7 III are deja un sistem de contrast AF hibrid extraordinar / detectare de fază, astfel încât A7 IV oferă mai mult un pas evolutiv decât un salt uriaș înainte. Are un total de 759 puncte AF, în creștere față de 693 puncte pentru A7 III, cu AF uman / animal / pasăre, AF de urmărire în timp real, asistență AF, hartă de focalizare, compensare a respirației. Caracteristicile AF Assist și Focus Map s-ar putea dovedi utile pentru videografi, în timp ce compensarea respirației funcționează cu lentile Sony compatibile pentru a contracara efectele vizuale ale respirației prin focalizare (modificări ale măririi subiectului atunci când focalizarea se schimbă) din mers.

 

7. Video:

  • Sony A7 IV: Până la 4K 60p (S35), 10 biți/4:2:2, S-Log3/S-Cinetone
  • Sony A7 III: Până la 4K 30p, 8 biți/4:2:0, S-Log3, stabilizare standard

Pentru videoclipuri 4K cu lățime completă (nedecupate), ambele camere depășesc la 30 fps. Cu toate acestea, Sony A7 IV oferă avantaje importante în altă parte. De exemplu, oferă captură 4K 60p în modul său decupat Super35 și trece de la captura video pe 8 biți/4:2:0 a lui A7 III la 10 biți/4:2:2. Acest lucru promite o calitate video mult mai ridicată la gradarea culorilor și la utilizarea modului S-Log3 cu gamă dinamică ridicată a camerei. A7 IV adaugă, de asemenea, profilul S-Cinetone de la camerele de cinema Sony.

 

8. Mod Dial:

  • Sony A7 IV: cadran de mod, cadran foto / film / S & Q
  • Sony A7 III: Selector de mod

Există unele diferențe fizice între A7 IV și A7 III. Unul dintre acestea este un selector de mod principal „stivuit” reconfigurat, care are un cadran pentru comutarea între modurile Foto, Film și S&Q ale camerei.

 

9. Vizor:

  • Sony A7 IV: 3,68 m puncte Quad VGA până la 120 fps
  • Sony A7 III: 2,36 m dot XGA până la 60 fps

Sony A7 IV primește, de asemenea, un vizor electronic mai bun, rezoluția crescând de la 2,36 m puncte pe camera mai veche la 3,68 m puncte – și cu o rată de reîmprospătare mai rapidă de 120 fps față de 60 fps.

 

10. LCD Display:

  • Sony A7 IV: unghi variabil
  • Sony A7 III: înclinare

Cea mai mare schimbare fizică este însă luneta din spate. Pe A7 III are un mecanism de înclinare simplu și nu poate fi orientat în față, dar pe noul A7 IV este pe o balama cu unghi variat și este mult mai flexibil. Se pare că Sony s-ar putea muta în sfârșit la afișaje cu unghi variabil, care sunt mult mai utile pentru video.

11. Slotul dual de card:

  • Sony A7 IV: 1x CFexpress tip A / UHS-II, 1x UHS-II
  • Sony A7 III: 2x UHS-II

Ambele camere au două sloturi pentru carduri SD compatibile UHS-II, dar A7 IV are o diferență crucială – unul dintre aceste sloturi poate prelua și carduri CFexpress Type A și mai rapide. Acestea sunt mai mici decât cardurile CFexpress de tip B utilizate de alte camere și, până în prezent, doar Sony a folosit acest format mai mic – dar acest lucru îi oferă lui A7 IV avantajele sale semnificative de performanță față de A7 III.

 

12. Conectivitatea:

  • Sony A7 IV: 10 Gbps USB 3.2 Gen2, HDMI tip A, WiFi 5GHz/2.4GHz/LAN
  • Sony A7 III: 5 Gbps USB 3.1, HDMI tip D, Wi-Fi 2,4 GHz

Sony A7 IV se mândrește cu o conectivitate mai rapidă peste tot decât A7 III. Portul său USB acceptă transferul USB 3.2 Gen2 de 10 Gbps, spre deosebire de USB 3.1 de 5 Gbps pe vechiul A7 III. Noua cameră oferă, de asemenea, o conexiune LAN de 5 GHz, mai degrabă decât un maxim de 2,4 GHz pe A7 III, iar A7 IV are un conector HDMI de tip A, mai degrabă decât tipul D al A7 III.

 

Articol scris de Rod Lawton. Material preluat ( www.digitalcameraworld.com).

%d bloggers like this: