Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Campionii Manfrotto – episodul 5: capul Foto-Video MH055M8-Q5

Noul cap hibrid Manfrotto MH055M8-Q5 este solutia ideala pentru camerele foto cu functie video HD DSLR. Manfrotto a creat unul dintre cele mai revolutionare capete de trepied, cu un concept unic in curs de patentare (ceea ce garanteaza ca acesta va fi si singurul produs de pe piata care va oferi acest sistem de lucru), un cap hibrid intre cel foto si cel video, care inglobeaza ambele caracteristici.

Modul de lucru pentru foto permite libertatea de miscare maxima in orice directie, precum cea oferita de un cap bila, combinata cu o precizie extraordinara, finete si control foarte bun al miscarii garantate prin sistemul de contrabalansare si control ajustabil.

In modul de lucru video, capul permite miscari fluide de panorame si tilt, cu toate ajustarile normale acestui mode de lucru, inclusiv cu un control al frictiunii foarte precis. Maneta de control a miscarii este detasabila, pentru a putea fi pozitionata stanga / dreapta, in ideea de a creste confortul fotografilor stangaci.

Una din caracteristicile prin care se evidentiaza este sistemul cu de contrabalansare a greutatii camerei, care poate fi reglat pe 3 pozitii proportional, liber si off, care este un avantaj notabil in modul de lucru video. Tot in acest mode de lucru, controlul rezistentei tilt-ului, dar si a panoramarii (care se poate face la un unghi de 360 grade), de la valoarea de 0 pana la cea maxima, ofera un grad de control sporit al camerei.

[slideshow]
[vimeo http://www.vimeo.com/23308493 w=500&h=281]
[vimeo http://www.vimeo.com/21009928 w=500&h=281]

%d bloggers like this: