Cel mai mic voinic: KATA R 101

Fratele mai mic al celebrului rucsac Kata R 103, R101 ofera acelasi nivel de protectie echipamentului foto ca si varianta mai mare.

De altfel, protectia deosebita, in special in conditii meteo nefaste, unde apa si praful devin adevarati dusmani, a transformat modelele seriei R in cele mai cunoscute si apreciate rucsacuri de catre fotografii profesionisti si amatori.

De asemenea apara foarte bine impotriva socurilor si cazaturilor. Acest lucru se realizeaza prin materialul din care este confectionat rucsacul, care este antistatic si impermeabil, si asigura o buna aerisire a interiorului, pentru a preveni condensul. Prin utilizarea Thermo Shield Technology, o tehnologie noua care protejeaza echipamentul fata de socuri fara a ingreuna rucsacul, in realizarea capacului se asigura partea frontala a cestuia. Materialul rezultat din utilizarea acestei tehnologii, denumit generic TST, este specific doar firmei Kata si este imprumutat din aplicatiile militare, compania aplicand cunostintele si inovatiile din acest sector si gentilor si rucsacurilor profesionale cu scopul de a asigura echipamentului foto o protectie totala.

Interior spatios

In ceea ce priveste echipamentul care poate fi transportat cu rucsacul Kata R101, acesta include aparatul foto cu un obiectiv de 200 mm, obiective aditionale, numarul lor depinzand de marimea acestora si de restul accesoriilor care se doresc, precum blitz, incarcator, baterii, card-uri, inclusiv un laptop de maxim 12”, in compartimentul special.

Compartimentarea rucsacului este una flexibila, fotograful fiind cel care practic va alege pozitionarea peretilor despartitori pentru a gestiona spatiul interior cat mai eficient. Exista un asa numit „divider” prins cu velcro (arici) care se moduleaza cu usurinta in functie de cum ii este fotografului mai la indemana. Pentru obiective mici sau accesorii marunte, rucsacul este prevazut cu doi saculeti din panza care se prind si ei cu velcro in interior pentru a nu cadea din rucsac atunci cand acesta se deschide. De asemenea, de jur imprejurul compartimentului central este un fel de buzunar circular inchis cu un fermoar, in care se pot pastra diverse accesorii foto sau personale de mici dimensiuni.

Un alt aspect pe care Kata l-a avut in minte la realizarea rucsacului R101 a fost accesul rapid la echipamentul foto. Astfel, este permis accesul rapid in compartimentul central, cel care gazduieste aparatul cu obiectivul montat, in timp ce restul accesoriilor, aflate in compartimente ce inconjura compartimentul central, raman in siguranta in rucsac. Acest lucru se datoreaza capacului frontal secundar, cel confectionat din TST, care se deschide atat individual cat si impreuna cu capacul principal. In acest fel, atunci cand este nevoie de aparatul foto cu obiectivul montat, chiar si TL, acesta poate fi accesat rapid, prin deschiderea capacului secundar fara a deranja restul aranjamentului din interiorul rucsacului.

Accesorii

Rucsacul are inclus un suport pentru transportul trepiedului, care poate fi atasat lateral sau pe capacul frontal. Chiar si in aceasta pozitie frontala, accesul rapid la aparatul foto nu este restrictionat, capacul frontal putand fi deschis cu usurinta fara a indeparta trepiedul.

De asemenea, rucsacul este livrat cu o husa de protectie cu doua fete, una pentru ploaie si una pentru soare. Desi materialul din care este realizat R101 este impermeabil, in cazul unor ploi torentiale sau cu un mare volum de apa, exista riscul ca apa sa se prelinga pe la fermoare.

Prin atasarea borsetei W-92, aceasta devine astfel o prelungire a rucsacului, independenta de acesta, putand gazdui alte accesorii foto sau lucruri personale. Acest lucru este posibil datorita capacitatii de modulare a echipamentelor Kata, care printr-un sistem de carlige si chingi EPS, se pot combina in diferite moduri.

Indiferent de este ales doar rucsacul sau un complex rucsac borseta, sistemul de prindere pe spate este ergonomic, iar materialul din care este confectionat hamul permite o aerisire completa a spatelui.

Ca oricare alt produs Kata, acest rucsac are o garantie de 5 ani sau extinsa pe viata.

%d bloggers like this: