Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

3 Sfaturi esențiale în fotografia de stradă

Fotografia de stradă reprezintă modalitate perfectă de a captura momentele reale, din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Fie că e vorba de scene care atrag atenția sau de portretele trecătorilor, fotografia de stradă necesită nu doar un echipament foto adecvat, ci și o gândire rapidă, respectiv viteză de reacție pentru a realiza cele mai bune fotografii. Desigur, vei avea nevoie și de o sincronizare corespunzătoare, dar și de creativitate, strategie și imaginație. Partea bună este că poți găsi o mulțime de oportunități pentru a practica acest tip de fotografie în vederea perfecționării abilităților. Cu siguranță există destul de multe imagini care așteaptă să fie imortalizate chiar în apropierea ta, deci tot ce rămâne de făcut este să îți pregătești echipamentul și să iei în considerare sfaturile pe care echipa Photosetup le-a pregătit pentru tine. 

 

Iată 3 sfaturi esențiale în fotografia de stradă:

 

1. Alege echipamentul corespunzător

 

Deși mulți folosesc smartphone pentru realizarea fotografiilor de stradă, dacă mizezi pe calitate, sfatul nostru este să te îndrepți către un aparat foto profesional, destul de ușor și nu foarte mare pentru a nu atrage atenția. O opțiune bună în acest sens este Nikon Z30 in kit cu obiectivul 16-50mm. Acesta beneficiază de un design ultraportabil, oferind în același timp și calitate. Cu filmări 4k și fotografii de 20,8 megapixeli, este perfect pentru fotografierea de mare viteză și imortalizarea momentelor trecătoare.

 

 

 

Totuși, pe lângă aparatul foto, vei avea nevoie și de alte accesorii indispensabile și de mare ajutor precum: 

 

 

 

Cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de fotografia de stradă sunt obiectivele cu zoom, deoarece acestea permit reglarea unghiului, dar și a focalizării, fără a te deplasa prea mult. Astfel, vei putea alege în mod rapid dacă dorești să capturezi imaginea cu mai mult fundal sau axându-te pe detalii. 

Obiectivul foto Z 50-250mm f/4.5-6.3 este construit special pentru camerele MIrroroless Nikon cu senzor crop, fiind un obiectiv utra usor si perfect pentru calatorii.

 

  • Acumulatori foto

 

Atunci când începi să capturezi multitudinea momentelor prezente pe stradă, poți ajunge să pierzi atât noțiunea timpului, cât și a fotografiilor realizate. În acest caz, este foarte posibil ca aparatul tău foto să rămână fără baterie, de aceea sfatul nostru este să ai întotdeauna la tine acumulatori foto suplimentari pentru aparat, pentru a nu întrerupe fluxul creativ din cauza unei probleme tehnice. 

 

Un alt accesoriu indispensabil este rucsacul foto, cu care vei putea transporta atât aparatul foto, cât și alte accesorii ale acestuia. Recomandarea ar fi să optezi pentru un rucsac foto cât mai profesional și rezistent precum Lowepro Tahoe BP 150, pentru a proteja corespunzător întreg echipamentul foto. 

2. Fii răbdător și observă 

 

Fotografia de stradă este despre surprinderea momentelor, însă pentru a le surprinde va trebui să te oprești o clipă și să observi ce se întâmplă în jurul tău. Cu cât vei privi mai mult, cu atât vei putea vedea și prezice mai multe comportamente și acțiuni. De asemenea, va trebui să ai destul de multă răbdare – poate că fotografia perfectă nu va veni imediat, însă așteptând și fiind perspicace, vei putea ajunge să capturezi acele fotografii pe care ți le dorești. 

3. Dă frâu liber creativității

 

Fotografiile tale nu trebuie să fie doar cu și despre oameni, dat fiind faptul că ai mult mai multe posibilități și ar fi păcat să te limitezi doar la câteva dintre acestea. Încearca să arunci o privire și asupra peisajului urban, asupra arhitecturii, magazinelor și nu numai, pentru a descoperi esența tuturor lucrurilor care ies în evidență pentru tine. În plus, poți avea în vedere realizarea fotografiilor în diferite momente ale zilei pentru că fiecare dintre acesta are farmecul său. Experimentează cât mai mult, folosind diverse niveluri de lumină, contrast și umbre pentru a conferi fotografiilor o tentă mai creativă și mai îndrăzneață. 

Fotografia de stradă poate fi o provocare la început, însă pe măsură ce te perfecționezi vei fi cu siguranță mândru de capturile tale. Ia în considerare sfaturile oferite mai sus și începe-ți călătoria în lumea acestui stil de fotografie. Dacă încă nu deții echipamentul foto potrivit sau dacă dorești mai multe sfaturi și îndrumări, poți apela la consultanții Photosetup, care sunt gata să îți dea o mână de ajutor.

%d bloggers like this: