Despre microfoanele tip lavaliera

Despre microfoanele tip lavaliera

In continutul video, imaginea conteaza insa si mai mult conteaza conteaza sunetul, calitatea audio a informatiei transmise. Si cum in ultima vreme a crescut foarte mult activitatea vloggerilor sau YouTub-erilor, continutul video fiind din ce in ce mai utilizat si realizat chiar si de creatori de continut fara experienta de videograf, a crescut si interesul fata de produsele esentiale care fac posibil continutul video.

Daca deja multi stiu ca o filmare reusita se poate obtine cu ajutorul unui DSLR, Mirrorless sau chiar cu un smartphone pus pe un trepied sau un minitrepied, ei bine, putini stiu ca sunetul captat direct de la microfonul din dotare al aparatului, este unul slab.

De aceea, pentru o inregistrare reusita, cu un audio de calitate, e necesara utilizarea unui microfon extern sau a unei lavaliere.

Daca utilitatea unui microfon este cunoscuta, mai putin cunoscuta pentru cei neexperimentati in videografie, este utilitatea sau modul de utilizare al unei lavalaiere.

De aceea, vom incerca sa explicam aici pe scurt, cateva aspecte utile despre lavaliera.

Ce este lavaliera?

Lavaliera este un tip de microfon, foarte des utilizat acolo unde portabilitatea este esentiala.

Lavalierele sunt utile si des folosite in mod special de catre persoanele care in timpul unei inregistrari video, nu isi pot folosi mainile sau doresc sa demonstreze ceva cu ajutorul mainilor, sa exemplifice obiecte, sa prezinte produse, inregistrarea unie conferinte, a unei prelegeri. Cel mai important avantaj adus de un microfon de tip lavaliera este faptul ca acesta este practic invizibil si nu incurca vorbitorul in activitatea sa. Lavaliera contine o clema de prindere ce poate fi atasata simplu pe haine.

Dar sa facem o scurta trecere in revista, a modelelor de lavaliere.

1. Cea mai simpla lavaliera este cea cu fir

Este o lavaliera simpla si poate una dintre cele mai des folosite datorita simplitatii in utilizare.

Cu un pret putin peste 100 lei, Lavaliera Boya M1 reprezinta un accesoriu accesibil si extrem de util pentru orice tip de inregistrare audio, prelegere, vlog, prezentare video a unui produs sau interviu.

E usoara, se ataseaza rapid cu o clema, pe haina vorbitorului, iar cablul se conecteaza in smartphone sau la camera DSLR/Mirrorless.

BY-M1 Omni Directional Lavalier Microphone

Lavaliera Boya M1 este de tip omnidirectional si capteaza sunetele care provin din toate directiile, ofera o calitate buna pentru bugete decente.

Unde o folosim? Oriunde. Cablul are o lungime de 6m si se ppoate utiliza atat cu laptop, cat si cu DSLR/Mirrroless sau smartphone, cu mufa de intarre tip Jack .

Utila in interviuri, podcast, conferinte, prelegeri, vlogging, Boya M1 este poate unul dintre produsele cele mai des achizitionate ca prima optiune in cautarea unei lavaliere, atat datorita pretului accesibil cat si al utilizarii simple. Info pret si disponibiltate, aici.

2. Lavaliera dubla cu fir

Lavaliera dubla este ideala pentru interviuri, podcast sau o prezentare in care sunt doi interlocutori.
,
Lavaliera dubla Boya BY-LM300 omnidirectionala foarte indicata pentru interviuri, podcast, permitad o distanta de 4m intre interlocutori.

BOYA BY-LM300 este o lavaliera-dubla ideala pentru inregistrarea interviurilor. Cu un cablu TRS de 3.5mm, se conecteaza la camera foto, video si reportofoane. Acest design este potrivit pentru inregistrarea Hands-free a interviurilor, discursurilor, dictarilor. Impreuna cu cablul de 4m inclus, Boya By-LM300 poate fi folosit si pentru prezentari, podcasts, webcasts, sau orice alte situatii cu mai mult de un subiect , care are nevoie sa fie inregistrat.
Un pret accesibil pentru un rezultat audio de calitate: 282 Lei

 

3. Lavalierele Wireless

Cu un kit de lavaliera wireless intram deja intr-o zona ce ne permite un control mai bun al volumului si o mai mare precizie in captarea sunetului, la distanta.

Microfon BOYA BY-WM5 este un microfon wireless compact cu o performanta foarte buna, compatibil cu foto DSLR, camere video, audio recordere. Usor de utilizat, sunet extrem de bun si o raza de aproximativ 50 de metri de operare. Ofera controlul volumului (VOL+ / VOL-)

Kit-ul include un transmitator si un receiver, alaturi de 2 casti, un cablu audio si prinderea microfornului.

 

Lavaliera wireless Boya WM-5 permite comunicarea intr-o singura directie cu cel care este intervievat. Astfel, cel care opereaza camera poate comunica cu cel intervievat pentru a transmite informatii in timpul filmarii, cu ajutorul castilor din kit, una dintre casti avand microfon pentru comunicare cu interlocutorul.
Este o lavaliera performanta, cu distorsiune 0,1% sau mai putin (32Ω, 1 KHz, iesire 65mW) si permite lucrul la distanta, avand o raza de operare de 50m.
O lavaliera cu performante tehnice si captura de sunet foarte buna, compatibila cu aparate foto, camere video au mirrorless.  Pret  BOYA BY-WM5: 534 Lei
Un model asemanator este BY-WM4, cu caracteristci tehnice apropiate de modelul de mai sus,  compatibila inclusiv cu smartphone. 
O lavaliera wireless dedicata utilizarii cu DSLR, camere video, tablete si smartphone.
Ideala pentru utilizatorii care doresc libertate de miscare in inregistrarile video. Un pret accesibil (340Lei) cu rezultate bune in captura audio. Detalii, aici.

5. Lavalierele wireless profesionale

Sunt lavaliere profesionale utilizate in productia video sau TV.

Boya BY-WM6

Kit-ulBY-WM6 este compus din lavaliera wireless si microfon wireless compact cu o performanta foarte buna. Acesta este usor si compatibil cu aparatele DSLR, mirrorless, camere video, camere video pro, audio si recordere.

Este usor de utilizat, ofera o captura de sunet de inalta calitate si o raza de actiune de aproximativ 100 de metri de operare. Ofera un timp mare de utilizare de aproximativ 6 ore, cu bateriile incarcate.

Ofera un sunet de calitate inalta si clar, 48 UHF canale si o distanta de 100m de operare wireless.

 


Pret si disponibilitate, aici.

 

 

BOYA BY-WM8 Pro-K2

Este cel mai nou si imbunatatit sistem de microfon wireless  profesional UHF Dual-Channel  pentru capturi audio  cu subiecti dual si ofera un LCD display, o gama larga de frecvente in banda, tuning sintetizat PLL si un circuit  companding digital.

Sistemul este potrivit pentru o gama larga de aplicatii wireless tip: interviuri, stiri, productie video, productie film, conferinte, alte aplicatii educationale si nu numai.

KIt-ul WM8PROKII este unul dintre cele mai perromante in gama pro. Pret si disponibilitate, aici.

 

%d bloggers like this: