Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Lansari

Panasonic lansează 50mm f1.8 L-mount

Panasonic lansează 50mm f1.8 L-mount

 

Panasonic anunță lansarea unui nou obiectiv cu diafragmă luminoasă și distanță focală fixă: modelul LUMIX S 50mm F1.8 (S-S50). Acesta este al doilea adăugat seriei de patru obiective cu diafragmă luminoasă F1.8 bazate pe standardul L-Mount.

panasonic 50mm

Un total de patru obiective cu diafragmă F1.8 din seria LUMIX S, care prezintă dimensiuni apropiate și poziții comune ale elementelor de control, ceea ce aduce avantaje practice la utilizare.

De exemplu, când camera este montată pe un ghimbal, este ușor să se schimbe aceste lentile rapid cu ajustări minime ale celorlalte echipamente conectate. Se utilizează filtre identice datorită filetului identic de 67 mm.

Proiectare sofisticată a lentilelor pentru a asigura cea mai bună calitate a imaginii

LUMIX S 50mm F1.8 este compus din 9 lentile poziționate în 8 grupuri, incluzând trei lentile asferice, o lentilă ED (Extra-Low Dispersion – cu dispersie foarte scăzută) și o lentilă UHR (Ultra-High Refractive Index, cu indice foarte înalt de refracție).

 

Utilizarea celor trei lentile asferice aduce atât performanțe ridicate ale detaliilor precum și un bokeh superb, ambele avantaje ale întregii serii de obiective cu diafragmă F1.8. Lentila ED suprimă în mod eficient aberațiile cromatice.

Obiectivul are o diafragmă circulară cu 9 lame, care produce forme plăcute rotunde în zonele din fundalul estompat captat de diafragma deschisă.

Obiectivul care se potrivește stilului tău de fotografiere

Obiectivul LUMIX S 50mm F1.8 este potrivit pentru o varietate largă de subiecte, de la portret la peisaj. Excelează în același timp la performanța filmării cu un mecanism care elimină fenomenul numit focus breathing, care este o problemă gravă a obiectivelor interschimbabile, proiectate pentru fotografiere însă utilizate pentru filmări.

Datorită unui mecanism micrometric de control al diafragmei, pentru o schimbare fluentă a valorii expunerii, obiectivul LUMIX S 50mm F1.8 asigură o calitate profesională a înregistrărilor video.

Datorită formei compacte și a greutății de numai 300 grame, LUMIX S 50mm F1.8 este ideal de luat la orice filmare. Proiectarea robustă pentru rezistență la stropi și praf* permite utilizarea în cele mai grele condiții, până la o temperatură de -10 oC cu mobilitate crescută.

Mai multe obiective din seria S cu diafragmă F1.8 sunt în faza de dezvoltare

Un nou obiectiv de 24 mm și unul de 35 mm, ambele cu diafragmă mare F1.8 sunt dezvoltate în acest moment, pentru a extinde seria de obiective LUMIX S. Alianța L-Mount este dedicată dezvoltării obiectivelor pe această montură și extinderii gamei, pentru satisfacerea cerințelor utilizatorilor.

* Rezistent la stropi și praf nu garantează că nu se vor produce defecte ale obiectivului dacă acesta intră în contact direct cu apă și praf.
• L-Mount este o marcă comercială sau marcă comercială înregistrată a Leica Camera AG.
• Designul și specificațiile se pot modifica fără o notificare prealabilă.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

%d bloggers like this: