Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Rucsacul Manfrotto Active – adevar sau provocare?

Rucsacul Manfrotto Active – adevar sau provocare? Nu stim voi ce preferati, insa noua ne place foarte foarte mult noul model de rucsac Manfrotto Active, din colectia Advanced.

manfrotto-active

Design-ul, calitatea materialelor sau functionalitatea,  toate formeaza un cumul de calitati la care noi nu am rezistat fara sa-l despicam pe toate partile incercand sa-i gasim un defect.

rucsac-foto-manfrotto-active-photosetup

Produsele Manfrotto sunt atat de cunoscute in intreaga lume, incat nu mai au nevoie de nicio prezentare. Si anul acesta, la cel mai important targ de profil – Photokina, Manfrotto a primit multe aprecieri pentru produsele noi prezentate la stand, inclusiv noul cap foto premiat RedDot 2014, noile trepiede foto din seria compact si Befree dar si noua gama de genti ProLight.

 

manfrotto-la-photokina

Pentru majoritatea fotografilor si a videografilor, Manfrotto reprezinta un etalon de calitate si o siguranta a utilizarii indelungate, un istoric suficient de serios pentru a  merge cu acest rucsac la sigur.

Insa, ceea ce putini cunosc, este faptul ca Manfrotto a preluat de anul acesta, divizia de genti Kata, extinzandu-si astfel gama de genti si rucsacuri, , realizand astfel sub brand-ul Manfrotto cateva colectii noi, mult imbunatatite, cu un design elitist si cu materiale de cea mai buna calitate, ce ofera protectie echipamentului digital si multa satisfactie, utilizatorului.

manfrotto-noua-gama-de-genti-si-rucsacuri

Asa cum va spuneam mai sus, produsul pe care l-am ales astazi pentru prezentare este rucsacul ACTIVE I din colectia Advanced.

manfrotto-active-backpack-i-rucsac-foto
L-am ales pentru ca noua personal ne place foarte mult dar si pentru ca din feedback-ul pe care il avem pana acum, este poate cel mai bine apreciat rucsac foto dintre toate modelele destinate transportului echipamentelor foto.

Adevarul este ca in realitate arata cu mult mai bine decat in toate pozele in care am incercat noi sa-l surprindem, pentru ca ceea ce impresioneaza de fapt, este calitatea materialelor si finisajele, detaliile, micile bricolaje pe care le-au adaugat pentru a starni efectul de “Wow” atunci cand il vezi prima oara.rucsac-foto-manfrotto-active

El nu doar arata foarte bine, ci este si foarte practic si poate fi transformat rapid intr-un rucsac de uz zilnic, pentru situatiile in care nu iesim la fotografiat. Aspectul acesta poate fi un bonus pentru cei care tin la bugetul lor si vor calitate in situatii multiple.

Manfrotto Active Backpack I este un rucsac compact, e bine structurat si compartimentat asa incat sa poata transporta in deplina siguranta in compartimentul destinat echipamentului foto, un aparat foto DSLR cu obiectiv montat, plus inca alte  2 obiective standard sau similare in dimensiuni.

manfrotto-active-backpack-i-rucsac-foto

Pentru ca fiecare fotograf are nevoi diferite si despartitoarele din interior sunt detasabile, astfel, interiorul se poate rearanja dupa bunul plac al fotografului. Mai mult chiar, tot insert-ul se poate detasa, el fiind prins cu velcro de peretii rucsacului.

manfrotto-rucsac-foto-active

Compartimentul superior (de sus) este destinat accesoriilor personale sau, dupa caz, se poate  transporta in siguranta un teleobiectiv aditional, cu conditia ca el sa fie protejat in husa proprie sau intr-o husa destinata obiectivelor, deoarece pentru a oferi versatilitate maxima utilizatorului, compartimentul superior nu contine despartitoare.

manfrotto-active-rucsac-foto

Si pentru ca vorbim despre versatilitate, cele doua compartimente sunt unite printr-un fermoar, care odata desfacut, creeaza acces complet in interiorul rucsacului asa incat utilizatorul sa obtina un rucsac cu un volum de depozitare mai mare, iar prin detasarea compartimentului foto care este prins cu velcro, rucsacul se poate tansforma intr- un rucsac de uz zilnic.

Tot in interior, rucsacul are un spatiu dedicat unei tablete sau a unui laptop de max 12’’. Cei care detin un laptop mai mare (15’’- 18’’), pot opta pentru versiunea mai mare a rucsacului, respectiv pentru Active II.

manfrotto-rucsac-foto-active
La exterior, rucsacul are inca un compartiment pentru diverse accesorii personale, precum si multiple buzunare si buzunarase, spatii de depozitare pentru lucruri marunte.

Trepiedul foto, un accesoriu util pentru cei mai multi dintre fotografi, are si el locul special destinat in lateralul rucsacului si se prinde cu curelele special destinate care se livreaza impreuna cu rucsacul.

manfrotto-active-backpack-i-rucsac-foto

Materialul exterior este impermeabil, dar pentru protectie maxima, rucsacul dispune si de husa de ploaie.

manfrotto-active-rucsac-foto

Se aseaza frumos atunci cand este purtat pe spate, iar curelele permit ajustarea lui pentru a fi cat mai comod la drum lung.

manfrotto-active-rucsac-foto-pe-spate

Materialul de pe spatele lui este un material special care previne transpiratia.

Are si posibilitatea de a fi pus pe troley.

Vezi prezentare 360

Get Adobe Flash player

In concluzie, design-ul, materialele si functionalitatea lui, depasesc asteptarile oricarui fotograf  aflat in cautarea unui produs de calitate si bun gust.

Rucsacurile Active I si II sunt disponibile incepand de la 330 Lei. Detalii aici.

Sa mai spunem despre garantie? Are 2 an standard si inca 3 ani extensie. Atentie insa, extensia va este acordata doar daca cumparati de la dealerii oficiali, din tara in care locuiti.

Manfrotto Advanced Bags – Active Backpack II – MB MA BP A2 from Manfrotto on Vimeo.

%d bloggers like this: