Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

ReviewSfaturi utile

Noul cap hibrid foto-video Manfrotto MH055M8-Q5

Noul cap hibrid Manfrotto MH055M8-Q5 este solutia ideala pentru camerele foto cu functie video HD DSLR. Aparitia functiilor de filmare HD la aparatele foto a facut acest tip de filmare mult mai accesibil si mai cerut.

Fotografii care au ales sa realizeze si materiale video s-au insa vazut nevoiti sa faca un compromis: fie alegeau sa utilizeze doua capete de trepied (uneori fixate pe doua trepiede), unul foto, pentru imaginile statice, si unul video, pentru videoclipuri, fie lucrau doar cu capul foto. Daca in prima situatie greutatea echipamentului pe care erau nevoiti sa il aiba cu ei era mare, iar schimbatul aparatului pentru fiecare mod de lucru in parte era un alt inconvenient, in a doua situatie trebuiau sa faca rabat la calitatea filmarilor facute, capul foto neputand sa ofere aceeasi fluiditate in miscarea camerei precum o face un cap video.

In aceste conditii Manfrotto a creat unul dintre cele mai revolutionare capete de trepied, cu un concept unic in curs de patentare (ceea ce garanteaza ca acesta va fi si singurul produs de pe piata care va oferi aceste sistem de lucru), un cap hibrid intre cel foto si cel video, care inglobeaza ambele caracteristici.

Astfel, Manfrotto MH055M8-Q5 este cea mai buna solutie pentru HD DSLR cu functie video. Capul foto-video da oricarui fotograf sansa de a utiliza la maxim atat functiile unui cap foto complet, cat si pe cele ale unui cap video, fara nici un fel de compromis. Prin imbinarea acestor doua caracteristici, noul cap nu a ”taiat” din posibilitatile oferite in mod normal de oricare din cele doua tipuri de capete, ci a pastrat in intregime functionalitatea lor, combinandu-le intr-un singur produs.

In ciuda complexitatii sale, capul este simplu de folosit, trecerea intre cele doua moduri de lucru facandu-se rapid, prin intermediul unui buton de selectie Foto-Video.

Modul de lucru pentru foto permite libertatea de miscare maxima in orice directie, precum cea oferita de un cap bila, combinata cu o precizie extraordinara a miscarii fluide si a contrabalansarii, caracteristici binecunoscute celor familiarizati cu filmarile video.

In modul de lucru video, capul permite miscari fluide de panorame si tilt (inclinare) cu toate ajustarile normale acestui mode de lucru, inclusiv cu un control al frictiunii foarte precis. Maneta de control a miscarii este detasabila, pentru a putea fi pozitionata stanga / dreapta, in ideea de a creste confortul fotografilor stangaci.

Una din caracteristicile prin care se evidentiaza este sistemul cu de contrabalansare a greutatii camerei, care poate fi reglat pe 3 pozitii proportional, liber si off, care este un avantaj notabil in modul de lucru video. Tot in acest mod de lucru, controlul frictiunii tilt-ului, dar si a panoramarii (care se poate face la un unghi de 360 grade), de la valoarea de 0 pana la cea maxima, ofera un grad de control sporit al camerei.

Cel mai bun mod de a intelege exact ce aduce in plus acest cap este testarea, prin urmare puteti veni in showroom-ul Photosetup.
Intre timp, va puteti face o idee despre avantajele acestui cap hibrid foto-video urmarind acest videoclip.

Specificatii tehnice:
Suporta camere de pana la 7 kg.
Dimensiune surub: 3/8”
Tilt frontal: -90° / +90°
Tilt lateral: -20° / +90°
Dimensiune bila: 60 mm
Material: magneziu
Tip placuta: fixa – cu surub 1/4 and 3/8″ Quick release
Greutate proprie: 1,28 Kg
Inaltime: 135.0 mm
Fabricat in Italia.

[vimeo http://www.vimeo.com/21009928 w=400&h=225]

Manfrotto Photo-Movie Head by Drew Gardner from Manfrotto on Vimeo.

[vimeo http://www.vimeo.com/23308493 w=400&h=225]

Photo-Movie Head – Tutorial Video from Manfrotto on Vimeo.

%d bloggers like this: