Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Manfrotto Veloce – un rucsac urban

Cu siguranta pentru foarte multi fotografi pasionati sau profesionisti, numele Manfrotto are o rezonanta foarte puternica tinand cont ca multi dintre acestia, au deja inclus in echipamentul lor un trepied Manfrotto.
In ultimul an, din dorinta de a fi si mai aproape de pasionatii de fotografie, Manfrotto a ales sa imbine experienta de peste 40 de ani in fotografie a companiei, cu renumitul talent al designerilor italieni, pentru a crea o linia de genti si rucsacuri foto, denumite generic Stile, dupa cuvantul italian stil.

Acestea au devenit deja un accesoriu indispensabil integrandu-se perfect in viata de oras si oferind protectia necesara echipamentului personal, iar fotografii care doresc calitatea cu care Manfrotto si-a obisnuit utilizatorii in toti acesti ani, o regasesc din plin in aceasta colectie.
Colectia Manfrotto Stile ofera o gama larga de modele de rucsacuri si genti, lasand fiecarui fotograf posibilitatea sa aleaga ce i se potriveste mai bine.
Pentru ca foarte multi fotografi prefera rucsacurile, am ales spre prezentare modelul Veloce.
Primul lucru care se remarca la Veloce este design-ul stilat, elegant dar extrem de simplist la exterior, asa incat pastreaza un aspect urban, respectandu-ne stilul cotidian, insa in interior, poate “ascunde” un intreg arsenal foto, pastrand discretia in ceea ce priveste valoarea echipamentelor pe care le avem cu noi.
Spre deosebire de alte rucsacuri dedicate foto, Veloce pastreaza un aspect care te duce cu gandul la un rucsac de uz zilnic dar ofera toate facilitatile unui rucsac foto profesional.
Culoarea o putem alege in functie de stilul personal, dintre negru sau bungee cord.
Un alt aspect important este modalitatea de deschidere a rucsacului, care se face printr-un capac inchis cu un fermoar aflat in partea dinspre spate. Acest lucru ofera o protectie mai mare impotriva furturilor, un alt avantaj pentru stilul de viata urban pentru care a fost gandit, lucru care ne permite deplasarea in locuri aglomerate, cu el in spate, fara grija ca cineva ar putea avea acces usor la interiorul rucsacului.
Capacul superior are in plus pe langa fermoar, o clema metalica de inchidere. Acest lucru vine sa completeze un sistem de siguranta in plus, dar si un specific in design-ul noii colectii care confera un look aparte.
Rucsacul Veloce este disponibil in doua marimi: V si VII.
Veloce VII, cel mai mare, poate gazdui cu succes unul sau doua body sau un DSLR cu obiectiv 70 – 200 mm montat si in plus alte 3 – 4 obiective aditionale, blitz si accesorii foto multiple.
De remarcat spre deosebire de multe alte modele de rucsacuri, ca Veloce are prevazut in interior un spatiu dedicat trepiedului.
Desigur ca, atunci cand este nevoie, trepiedul poate fi prins si in afara rucsacului, printr-un set de curele speciale, livrate cu rucsacul, iar spatiul din interior poate fi folosit pentru alte destinatii gen accesorii foto, o sticla cu apa sau lucruri personale.
Un lucru deloc de neglijat in era comunicarii este compartimentul de laptop, care in cazul rucsacului Veloce VII, poate transporta cu usurinta un laptop cu diagonala de 17 inch.
Accesul la echipamentul foto se poate face cu usurinta prin deschiderea din partea superioara a rucsacului, fara a fi nevoie de deschiderea intregului rucsac.
Un alt lucru prin care se remarca Veloce, este greutatea extrem de redusa (1,55 kg) , ceea ce il face foarte apreciat in randul celor care se deplaseaza mult.
Dimensiunea lui este acceptata la bagaje de mana in avion.

Materialul exterior este impermeabil.
Atentia la detalii, functionalitatea, design-ul si finisajele de o calitate cu care putini producatori se pot lauda, in plus, garantia de 5 ani (2 + 3 extensie la inregistrarea produsului) certifica inca o data faptul ca Manfrotto are o grija deosebita fata de admiratorii sai din lumea intreaga.

[slideshow]
[vimeo http://www.vimeo.com/28349590 w=400&h=225]

Manfrotto Bags Veloce VII Backpack Black from Manfrotto on Vimeo.

%d bloggers like this: