Islanda – tara de gheata si foc, expeditie fotografica realizata de Dan Dinu

Evenimentele recente din Islanda nu au cum sa ramana indiferente pentru un fotograf de peisaj, asa ca destinatia urmatoarei noastre expeditii fotografice este chiar aceasta tara plina de contraste si de dramatism. Istoria geologica a planetei se poate vedea pe viu la fiecare pas pe cel mai vestic pamant al Europei, iar superlativele sunt la ele acasa. Insula se bucura de cel mai mare parc national al Europei, de cascada cu cel mai mare debit, dar si de cea mai inalta a continentului, de activitate vulcanica si eruptii, de ghetari, de tarmuri spectaculoase si nu in ultimul rand de mii de pasari arctice si de minunatele cetacee, fiind unul dintre cele mai bune puncte de observare a acestora de pe glob.

Expeditia fotografica pe care ne-o propunem, vizeaza o parte dintre aceste frumoase locuri si bineinteles fotografierea lor. La expeditie vor participa doi fotografi brasoveni: Ioan Muresan si Dan Dinu si va fi facuta cu masina, deplasarea pe insula facandu-se cu feribotul.

La expeditie ni se alatura parteneri de incredere: Nikon, Photo Setup, Kata si Gitzo, care ne asigura echipamente, dar si logistica organizarii la intoarcere a unei expozitii si bineinteles a unei diaporame spectaculoase.

Va asteptam pe www.photolife.ro si www.dandinu.net dupa intoarcere pentru a viziona cateva imagini, speram noi inedite si spectaculoase.

Toate bune si pe curand.

Dan Dinu

%d bloggers like this: