Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Image Rocks: sa cunoastem castigatorii

La sfarsitul lunii martie a avut loc cea de-a doua editie a evenimentului dedicat pasionatilor de fotografie si rock: Image rocks.

Desfasurat in Club Ageless, acesta a adunat un numar mult mai mare de participanti decat prima editie, atractie datorata atat workshop-ului de fotografie de concert care a precedat recitalurile celor doua trupe, cat si performantelor tinerilor muzicieni care au inregistrat o evolutie pozitiva strangand din ce in ce mai multi fani. Un alt punct de atractie au fost premiile oferite in cadrul concursului de fotografie, in care au putut fi inscrie imaginile realizate in timpul concertelor.

Despre ce s-a intamplat acolo, puteti urmari un review complet cu fotografii si video aici.

In ceea ce priveste fotografia si concursul foto, de-a lungul lunii aprilie au fost jurizate imaginile inscrise, au fost alesi si premiati castigatorii. Si pentru ca stim ca a fost o competitie stransa, unde castigatorii si-au meritat pe deplin premiile, si pentru ca ne-au placut mult imaginile realizate de ei, am decis sa vorbim cu ei pentru a afla ce i-a atras la Image Rocks, cum li s-a parut intregul eveniment, ce parere au avut despre premiul primit si cum il ajuta acest premiu.

Premiul juriului, un obiectiv Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM, a fost castigat de Razvan Iliescu. Cele 3 premii de popularitate, oferite concurentilor cu cele mai multe voturi din partea publicului, au fost impartite astfel: premiul I, un rucsac foto profesional Kata 3N1-33 a mers catre Sonia S., premiul II, un trepied complet profesional foto Manfrotto 293A4 + 494RC2 a ajuns la Codrin Prisecaru si premiul III, o geanta foto National Geografic NG 2343 a incantat-o pe Adina Rus.

 Razvan Iliescu – Premiul juriului Obiectiv Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

 Razvan Iliescu – Premiul juriului Obiectiv Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM
Razvan Iliescu – Premiul juriului Obiectiv Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Am aflat de la Razvan ca a ajuns la Image Rocks datorita pasiunii pentru rock si pentru fotografie care s-au imbinat perfect in cadrul evenimentului. Acesta editie, a fost, din punctul lui de vedere, mai ampla si mai bine organizata fata de precedenta, iar prezentarea lui Miluta Flueras a fost un adevarat castig pentru el. Asa cum ne-a spus, cateva din sfaturile sale le-a aplicat si in fotografia inscrisa in concurs. Pasionat si de muzica rock, a apreciat evolutia formatiilor din spectacol, mai ales a celor de la Magnum Opus care fata de anul trecut au avut un salt formidabil atat din punct de vedere muzical cat si al prezentei scenice.

In ceea ce priveste premiile oferite, ele au fost consistente si evident orientate spre nevoile fotografilor mai ales ca au fost de o calitate superioara ceea ce denota atentia si inclinarea Photosetup catre calitate.

Despre premiul primit, obiectivul 50mm/f1.4 de la Sigma, spune ca si-ar fi dorit initial rucsacul de la Kata, dar dupa castigarea obiectivul a realizat ca el acopera perfect setul de obiective din trusa personala, fiind perfect pentru portret la APS-ul sau, precum si pentru fotoreportaj usor. ”Calitatea obiectivului este indiscutabila fiind din multe puncte de vedere superior obiectivelor de brand, precum lentila frontala de 77mm ceea ce spune multe despre luminozitatea sa.”

Despre el si pasiunea pentru fotografie Razvan Iliescu spune: ” Fotografia face parte din pasiunile mele de multa vreme, inca din copilarie si adolescenta, cand am pus mana pe aparatul tatalui meu, un Zenit cu un obiectiv Helios de 58mm/f2. De atunci am trecut printr-un compact pe film de la Minolta si alte 3-4 compacte digitale de la Canon si Kodak. Pana aici totul s-a desfasurat la nivel de hobby, adica numai poze de vacanta. In 2010 m-am hotarat sa fac o schimbare: sa mi iau un DSLR, “sa fac si eu poze frumoase in vacante. Si pentru ca, dupa ce l-am luat, am constatat ca pozele mele erau la fel de proaste ca cele facute cu orice alt compact am realizat ca trebuie sa invat mai multe despre aparat si despre fotografie in general. Si pentru ca studiam de un an de zile chitara la Scoala de Arta, unde exista si o clasa de “Tehnica si Arta Fotografica” mi s-a parut comod sa ma inscriu la inca un curs, mai ales ca dura doar un an de zile nu trei cat instrumentul susamintit.[…] Genul fotografic pe care-l prefer este fotoreportajul datorita modului dinamic la care te obliga in fotografie. Imbinat cu pasiunea mea pentru muzica, in special pentru rock, am ajuns ca in prezent sa imi doresc sa ma specializez pe evenimente cultural artistice si eforturile mele in acest moment se indreapta in acest sens insa nu refuz nici alt gen de evenimente care-ti impun un stil de fotografie dinamica. Sunt de asemenea atras de fotografia de portret si de peisaje. Obiectivul cu care ma simt cel mai bine in mana este ochiul de peste sau grandangularul, si ma atrag teribil cadrele largi si contre jour-ul.”

Sonia – Premiul I acordat in urma voturilor primite: Rucsac foto profesional Kata 3N1-33

Sonia a venit la Image Rocks datorita faptului ca nu a prea intalnit multe concursuri axate pe fotografia de concert. A apreciat initiativa de a ii recompensa pe cei care au ales acest gen de fotografie si care, de cele mai multe ori, o fac strict din pasiune, fara vreun castig material. In plus i-a placut si modul de organizare a intregului eveniment, cu o atmosfera competitiva si propice realizarii fotografiilor.

Si premiile au incantat-o, in special rucsacul Kata castigat, pe care il considera foarte comod si util si pe care il vede deja ca un bun prieten in excursiile viitoare. Despre ea, Sonia spune simplu ca este un: ”fotograf pasionat. Ma intereseaza in special fotografia de peisaj, portret si concert.”

 Codrin Prisecaru – Premiul II acordat in urma voturilor obtinute: Trepied complet profesional foto Manfrotto 293A4 + 494RC2

 Codrin Prisecaru - Premiul II: Trepied complet profesional foto Manfrotto 293A4 + 494RC2
Codrin Prisecaru – Premiul II: Trepied complet profesional foto Manfrotto 293A4 + 494RC2

Codrin a aflat de evenimentul Image Rocks dintr-un newsletter primit de la noi si i s-a parut  interesant conceptul de a realiza o competitie intre mai multi fotografi in aceleasi conditii. Recunoaste ca premiile consistente au contat si ele intr-o mare masura, dat fiind numarul mare de participanti. Prin natura muncii care o desfasoara zi de zi, de fotograf de presa, informatiile primite de la un fotograf specializat in fotografia de concert, au fost utile, la fel ca si premiul castigat, considerand trepiedul Manfrotto 293A4 cel mai util dintre toate premiile acordate in cadrul competitiei. Despre el, Codrin Prisecaru ne spune ca: ”Lucrez pentru un cotidian central si trebuie sa alerg intruna intre diferite tipuri de fotografii, reportaj, sport, portret, concerte si chiar fotografie de moda.”

Rus Adina Premiul III acordat in urma voturilor primite: Geanta foto National Geographic NG 2343

Rus Adina Premiul III: Geanta foto National Geographic NG 2343
Rus Adina Premiul III: Geanta foto National Geographic NG 2343

Adina este o fata extrem de vesela si plina de viata. La Image Rocks a atras-o dorinta de a face fotografie de concert, iar faptul ca a fost un concert Rock  a multumit-o si mai mult. Aflata la prima participare la un astfel de eveniment, a fost curioasa daca sunt  trucuri pe care ar fi trebuit sa le stie, dat fiind ca in meseria de cameraman se loveste de multe situatii asemanatoare. A considerat ca evenimentul a fost bine organizat, cu informatii utile, mai ales ca interesul pentru acest tip de fotografie este foarte mare. Recunoaste ca nu se astepta sa castige  obiectivul, pentru ca mai are mult pana la cel nivel, dar i-ar fi prins foarte bine trepiedul. Cum a reusit sa castige geanta foto National Geographic, se bucura foarte mult de ea, pentru ca intotdeauna e bine sa ai o geanta de schimb, mai ales in cazul unei femei. Adina se descrie: ”am aproape 34 ani, sunt cameraman la un canal de stiri, ma consider fotograf amator, nu castig bani din fotografie si fac asta pentru ca e cel mai bun mod de a ma relaxa dupa o zi plina la job. Nu am un stil foto in care ma regasesc inca, de aceea le incerc pe toate, fiecare are farmecul sau! Ma pasioneaza fotografia din liceu si stiu ca nu voi renunta niciodata la foto! Sunt un burete absorbant, orice informatie legata de domeniul asta e bine venita si astept nerabdatoare si alte asemenea evenimente!”

Asteptarile ei, cat si a celorlalti participanti la eveniment vor fi cu sigur indeplinite, caci noi nu ne oprim aici cu evenimentele dedicate fotografiei, iar cei care ne sunt alaturi si ne urmaresc se pot astepta la tot felul de workshop-uri, expozitii, promotii, presarate cu o multime de surprize, care sa vina in sprijinul fotografilor.

Felicitam inca o data pe aceasta cale castigatorii, le uram sa foloseasca cu placere prmeiile primite. Ii felicitam de asemenea pe toti partcipantii pe care ii asteptam sa fie in continuare alaturi de noi si la alet evenimente c evor urma.

 

%d bloggers like this: