Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Image Rocks – editia a II-a

Image Rocks la editia a II-a:
Workshop foto – concert live – concurs foto

Photosetup organizeaza pe 23 martie 2012 in club Ageless, cea de-a doua editie a evenimentului Image Rocks dedicat pasionatilor de muzica live si concurs foto.

Evenimentul initiat de catre Photosetup si intitulat sugestiv Image Rocks, pentru ca muzica se combina foarte bine cu fotografia, a reunit la prima editie deopotriva atat pasionatii de muzica rock cat si pasionatii de fotografie, oferind posibilitatea fotografilor prezenti in sala, sa surprinda cele mai intense emotii traite de artisti pe scena. Evenimentul a fost foarte apreciat atat de catre fotografii prezenti la concert cat si de catre trupele care au concertat
Pe langa muzica live si concurs foto, cea de-a doua editie aduce in plus pasionatilor de muzica si fotografie, un workshop de fotografie de concert, sustinut de catre fotograful oficial Metalhead – Miluta Flueras. Miluta este fotograful nelipsit de la concertele rock, avand ocazia sa surprinda marii artisti rock precum Metallica, Judas Priest, Bon Jovi si multi altii, care au concerat pe scenele romanesti in ultimii ani. Totodata, Miluta a fost invitat sa sustina workshop-uri de fotografie de concert in cadrul festivalului Artmania editia 2011.

Pentru ca dorim sa avem concurenti bine pregatiti, Miluta, va incerca sa redea putin din experienta sa, oferind participantilor la eveniment cateva sfaturi tehnice inainte de concert, ajutandu-i sa obtina in timpul concertului fotografii cat mai bune pentru a intra in concurs cu ele, crescand astfel sansele de castig ale concurentilor.

Astfel, eventimentul va debuta la ora 19:00 cu un workshop foto dedicat fotografiei de concert si va continua apoi cu un concert live al celor doua trupe rock Paradox si Magnum Opus timp in care concurentii vor putea face fotografiile pentru concursul foto. Detaliile si regulamentul concursului vor fi disponibile in sectiunea Concurs pe site, in curand. Fotografiile se vor putea incarca incepand cu data de 24 martie pana la o data ce va fi comunicata in regulament.

Program eveniment:

19:00 – 21:00 Workshop de fotografie de concert (lector Miluta Flueras)
21:00 – 23:00 Concert rock cu Paradox si Magnum Opus si 


Workshop-ul:
Workshopul se adreseaza oricarui fotograf interesat de acest gen de fotografie, fiind prezentate in prima parte, in linii mari, cateva considerente legate abordarea fotografiei de concert, intrebari frecvente si cateva recomandari legate de etica si conduita in photopit.
De asemenea, sfaturi cu privire la alegerea camerei și a obiectivelor potrivite pentru astfel de evenimente.
Provocarea pentru fotograful de concert este obtinerea unei expuneri corecte așa ca Miluta va oferi cateva sugestii pretioase cu care veti putea face fața conditiilor dificile de iluminare din timpul unui concert. In plus prezentarea modurilor de fotografiere si a abordarii potrivite pentru fotografia de concert (focalizare, WB, ISO, RAW vs jpg).
Ultima parte din prezentare este dedicata prezentarii de exemple cu fotografii din portofoliul lui Miluta, pentru a ilustra pe langa tehnica, un alt aspect important care nu trebuie neglijat in acest gen de fotografie si anume – compozitia.


Concertul si Concursul foto:

In speranta ca toate aceste informatii va vor fi de folos si va vor ajuta sa obtineti fotografii reusite, va vom invita, la concert.

In timpul concertului veti avea posibilitatea sa faceti fotografii celor doua trupe, urmand sfaturile obtinute in timpul workshop-ului. In pauza de 30 min dintre trupe, mai puteti cere cateva sfaturi suplimentare, lectorului.

Fotografiile le puteti inscrie apoi, in sectiunea dedicata concursului foto, din site-ul Photosetup.ro, care va fi activata in curand.
Detaliile si regulamentul concursului vor fi disponibile in sectiunea Concurs pe site, in curand. Fotografiile se vor putea incarca pentru concurs, incepand cu data de 26 martie pana la o data ce va fi comunicata in regulament.

Intrarea la eveniment este libera, insa participarea la workshop se face pe baza inscrierii in prealabil, pe adresa office@photosetup.ro.

Premiile oferite in concurs, de catre Photosetup vor fi:

Premiul juriului: Obiectiv Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Premii de  popularitate: se vor acorda 3 premii de popularitate care vor fi oferite concurentilor care vor aduna cele mai multe voturi pentru fotografiile introduse in concurs.  Acordate in ordine descrescatoare in functie de numarul voturilor, premiile oferite vor fi:

Premiul I: Rucsac foto profesional Kata 3N1-33
Premiul II: Trepied complet profesional foto Manfrotto 293A4 + 494RC2
Premiul III: Geanta foto National Geografic NG 2343

In plus, fiecare participant la eveniment, va primi un voucher de discount in valoare de 10% pentru achiztii on-line pe photosetup.ro. Voucher-ul se va oferi o data cu inscrierea la workshop si va avea o perioada limitata de utilizare, in conditiile mentionate in continutul lui.

Evenimentul se desfasoara in Club Ageless, situat pe Calea Serban Voda nr 213 , Bucuresti (langa intersectia cu str. Cutitul de Argint, fostul Tehnic Club).

2 thoughts on “Image Rocks – editia a II-a

Comments are closed.

%d bloggers like this: