Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Fundalurile din PVC in fotografia de produs

Fundalurile din PVC in fotografia de produs

Fundalurile din PVC sunt foarte utile atunci cand avem de fotografiat produse de mici dimensiuni sau fotografie de portret. Astfel, in acest scurt articol, iti vom prezenta avantajele si dezavantajele utilizarii acestui tip de fundaluri.

Fundalurile din PVC   sunt mate si sunt disponibile doar in cateva culori, considerate de producator a fi cele mai utilizate: alb (Super White), portocaliu in doua nuante, albastru in 3 nunate, verde, gri in 3 nuante.

Fundalul Super White (alb) este poate unul dintre cele mai utilizate pe scara larga, cel mai util si cel mai versatil, putand adauga culoare, prin atasarea unor filtre la luminile utilizate.

Avantaje si dezavantaje

Unul dintre avantaje este utilizarea indelungata, fundalurile din PVC nefiind consumabile precum fundalurile din carton.

Un mare avantaj il prezinta rezistenta lor. Fiind din PVC rezista la zgarieturi, nu se rup si se curata usor.

Un alt avantaj il reprezinta depozitarea facila.

Dezavantajul este dat de dimesiunea lor redusa, aceasta fiind de 1 x 1.3m, insa chiar si asa, pentru proiecte de fotografie cu produse mici sunt foarte bune deoarece s epot desfasura chiar si in spatii reduse.

Pentru dimensiuni mai mari, exista in schimb fundalurile din vinyl, dedicate spatiilor mari.

Fundalurile din PVC  vin la rola ambalate intr-un tub de carton ceea ce le face foarte usor de depozitat, in orice loc al camerei sau studioului, dupa caz.

Chiar daca nu ai un studio foto dedicat, poti improviza foarte simplu cu aceste fundaluri, chiar la tine acasa sau la birou.

Poti prinde fundalul pe un scaun cu doi clesti sau pe o masa cu ajutorul a doua stative si doi clesti.

Rezultatul final va fi o fotografie de produs sau creativa, in functie de ce doresti sa obtii.

Fundalurile din PVC pot fi intr-o singura culoare asa cum am exemplificat mai sus, sau in degrade, cum sunt prezentate mai jos.

Fundalurile din PVC degrade au o dimensiune diferita de cele dintr-o singura culoare, fiind de 1.1 x 1.7m. Materialul este acelasi, un PVC usor de manevrat, livrat la rola in tub din carton.

Sunt disponibile in combinatii foarte reduse, de regula cele mai utilizate in fotografia de produs sau portret. Printre aceste combinatii sunt: White/Aqua, White/Sky, White/Gey, White/Black.

In functie de rezultatul dorit se pot utiliza combinatiile cele mai potrivite pentru proiectul ales.

La fel ca si fundalurile dintr-o singura culoare, fundalurile din PVC degrade sunt rezistente la zgarieturi, se curata si se depoziteaza usor si rezista la utilizare indelungata.

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: