Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

ReviewSfaturi utile

Ce poti face cu Manfrotto Klyp dedicat iPhone

Ce poti face cu Manfrotto KLYP dedicat iPhone? Accesoriul cel mai apreciat la nivel international, de catre pasionatii de fotografie, posesori de iPhone.

KLYP este un accesoriu care aduce facilitati si un plus de creativitate atat in fotografia cat si in filmarea cu iPhone, dupa cum veti vedeain cele ce urmeaza.

 

Manfrotto Klyp iPhone 5

Dar ce reprezinta KLYP?

Manfrotto-klyp-carcasa

Buna intrebare. Haideti sa vedem ce reprezinta KLYP.

Klyp este o carcasa de protectie pentru iPhone, insa,  in plus fata de carcasele simple existente pe piata, Klyp are trei lacasuri speciale care ofera prinderea unui minitrepied si a unui panou LED.

Fiind o inovatie in domeniu, acest accesoriu se dovedeste a fi extrem de util pentru pasionatii de fotografie posesori de iPhone atat 4/4s cat si 5, oferind nebanuite modalitati de utilizare, in situatii cat mai diversificate si creative,

Carcasa este construita pentru a ramane in permanenta pe telefon, oferind protectie telefonului, fiind o carcasa rezistenta.

Este foarte important de mentionat faptul ca odata atasata carcasa, functiile telefonului raman nealterate, telefonul putand fi utilizat in mod normal, ca si atunci cand nu are aceasta carcasa.

In plus, supletea carcasei si materialul de calitate din care este confectionata, fac ca iPhone-ul sa arate chiar cool.

Chiar si cu caracsa atasata, telefonul poate fi conectat pentru a i se incarca bateria, se pot atasa casti sau se pot utiliza cablurile de conectvitate, din dotare, pentru sincronizarea cu alte tipuri de device-uri utilizate in mod curent.

Odata cu achizitia carcasei, se livreaza si doua mici dispoziive de prindere, care se utilizeaza doar atunci cand este necesara prinderea iPhone-ului pe un trepied foto, sau pe un mini trepied si cand se doreste si prinderea unui mini panou LED.

Carcasele se pot cumpara simple cu cele doua dispozitive incluse, dar  exista si cateva kit-uri disponibile, care inclus panou Led si minitrepied, sau, dupa caz, doar mini-trepied sau doar panou LED.

Pentru cei care nu doresc kit-ul complet, pot cumpara aceste accesorii si mai tarziu, ele nefiind conditionate in utilizare, unul de celalalt.

Carcasele sunt disponibile in acest moment pentru iPhone 4/4s si pentru iPhone 5, atat simple cat si in kit-uri cu LED si minitrepied.

Iata mai jos doar unele dintre cele mai simple si uzuale situatii, in care se poate utiliza Klyp cu succes:

colaj-klyp-manfrotto

 

 

KLYPAPPs – prima aplicatie dezvoltata de Manfrotto pentru iPhone

In plus, pe langa accesoriile oferite, pentru a veni in sprijinul pasionatilor de fotografie posesori de iPhone, Manfrotto a dezvoltat o aplicatie care se descarca gratuit de pe iTunes.

KLYPAPP este prima aplicatie de tipul hands-free photo capture dezbvoltata de Manfrotto care amplifica beneficiile fotografierii sau filmarii cu iPhone.

appl

Manfrotto vine in ajutorul acestora atat cu accesoriile KLYP cat si cu aplicatia care este deosebit de utila, avand posibilitatea de a efectua diferite setari si editari pentru realizarea si imbunatatirea fotografiilor precum si transmiterea imediata a lor in retele sociale.

Cum poti beneficia la maxim de Manfrotto KLYP?

Este cunsocut faptul ca tot mai multi pasionati de fotografie recurg adesea la utilizarea unui smartphone pentru fotografii rapide de vacanta, sau, la o iesire cu prietenii pentru a surprinde instantanee interesante, iar evolutia tehnologica a acestor tipuri de telefoane, permit posesorilor sai realizarea unor fotografii sau a unor filmari destul de reusite.

Dar cum poti beneficia de KLYP ducand si mai in extreme fotografia cu iPhone? Ce spuneti de o fotografie “profesionala” de produs? Pare prea mult, dar nu imposibil.

Cu siguranta  un iPhone si accesoriile KLYP nu vor putea inlocui niciodata un DSLR si un kit profesional de bltz-uri, dar cu putina creativitate, pentru situatiile in care va este necesara realizarea unei fotografii in mod rapid, la rezolutie mica, iata mai jos un experiment facut de echipa Photosetup.

S-a dorit fotografierea copertii unui Software, care de culoare neagra si lucios pe alocuri, este destul de dificil de fotografiat.

Pentru realizarea experimentului, s-a utilizat un trepied Manfrotto din seria entry-level (cod MCK3) pe a carui placuta  rapida s-a prins carcasa KLYP si un iPhone 5 , un Nano Clamp (cod Manfrotto 387) un brat articulat hidrostatic (cod Manfrotto 819-1) in varful caruia s-a prins un panou cu 24 LED-uri (cod  Manfrotto ML 240).

Cum poti folosi la maxim accesoriile KLYP
Cum poti folosi la maxim accesoriile KLYP

 

Cum poti folosi Manfrotto KlLYP creativ
Cum poti folosi Manfrotto KlLYP creativ

S-a utilizat aplicatia KLYPAPP pentru declansarea cu intarziere. Ce a rezultat, se vede in fotografia de mai jos:

 

Fotografie rezultata
Fotografie rezultata

Dar filmarea cu iPhone? Ce spuneti de cateva situatii inedite?

Filmarea cu iPhone a devenit foarte facila chiar si pentru realizarea unor mici filmulete de prezentare. O alta modalitate de a utiliza KLYP poate fi atunci cand doriti sa surprindeti diferite aspecte din activitatea dumneavoastra. Colegii nostri au realizat si de data aceasta doua experimente interesante.

Unul a fost filmarea la volan. De cate ori nu v-ati dorit sa filmati drumul pe car eil parcurgeti pentru a-l revedea, apoi, insa v-a fost greu daca ati fost la volan si nu ati avut un copilot? CU KLYP si cateva accesorii de prindere,se poate rezolva acum problema foarte elegant, dupa cum veti vedea in filmele care urmeaza mai jos.

Iata asadar mai jos un filmulet realizat experiemental cu KLYP.

Veti observa lipsa vibratiilor imaginilor rezultate, datorita rigitatii sistemului KLYP in cele doua situatii de filmare.

%d bloggers like this: