Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Cum a fost la Intalnirile Fotografice Photosetup editia 2013

Cum a fost la Intalnirile Fotografice Photosetup editia 2013

Dupa cum stiti , in luna iulie am dat startul intalnirilor fotografice in parcul Herastrau.

Cum a fost la Intalniri, iata un rezumat pe scurt: 4 sambete cu 4 teme diferite si 4 invitati experimentati, peste 420 de participanti,  peste 500 de fotografii, multe prietenii noi, relaxare, experiente fotografice noi, informatii utile  alaturi de multe limonade racoroase.

Intalnirile Fotogarfice Photosetup
Intalnirile Fotogarfice Photosetup

Au fost patru sambete in care ne-am petrecut cateva ore alaturi de pasionati de fotografie si o serie de invitati care s-au alaturat ideii noastre. Gazda noastra a fost cafeneaua Tete-a-Tete, o terasa  de tipul Chill & Art pe care o vizitam destul des si care s-a dovedit a fi cadrul perfect pentru o astfel de actiune.

Intalnirile Fotografice Photosetup
Intalnirile Fotografice Photosetup

Am dorit sa alegem teme interesante asa incat sa putem oferi cateva informatii utile participantilor, astfel, am avut prima tema pe 6 iulie, dedicata fotografiei de calatorie, cu Calin Stan, alaturi de care am invatat sa ne alegem unghiul potrivit pentru a obtine fotografii uimitoare in vacanta, dar si sa ne alegem accesoriile foto potrivite utile in calatorii.

Intalnirile Fotografice Photosetup, Travel Photography
Intalnirile Fotografice Photosetup, Travel Photography

Am continuat intalnirile in 13 iulie, cu tema Street Photography, a carei invitat a fost Aurel Rapa, care a raspuns fara ezitare invitatiei noastre. Ne-am bucurat foarte mult sa-l avem alaturi de noi si sa ne impartaseasca cateva idei despre ceea ce reprezinta fotografia de strada.

Intalnirile Fotografice Photosetup, Street
Intalnirile Fotografice Photosetup, Street Photography

Si cum toata lumea a venit cu aparatul foto gata de lucru, nu a stat nimeni prea mult pe ganduri asa incat, dupa prezentarea lui Aurel, toata lumea a iesit in strada impreuna cu el, pentru a surprinde instantanee interesante si a pune in aplicare sfaturile primite in timpul prezentarii.

Intalnirile Fotografiec Photosetup, sSreet Photography
Intalnirile Fotografiec Photosetup, Sreet Photography
Intalnirile Fotogarfice Photosetup, Street Photography
Intalnirile Fotogarfice Photosetup, Street Photography

 

Intalnirile Fotografice Photosetup, Street Photography
Intalnirile Fotografice Photosetup, Street Photography
Intalnirile Fotografice Photosetup, poza de grup
Intalnirile Fotografice Photosetup, Street Photography

Cea de-a treia intalnire din 20 iulie, a avut o tema care a necesitat mai mult exercitiu practic: Macro Photography.
O intalnire la care participantii prezenti au experimentat fotogarfia macro cu ajutorul filtrelor Close-Up de la Schneider.  Invitatul nostru a fost Dragos Asaftei, un tanar care la doar 20 de ani are o bogata experienta de tehnica fotografica si un profesionalism care uimeste. Putini stiu ca Dragos a scris o carte despre fotografie la varsta de 17 ani si ca practica fotografia de peste 5 ani, la un nivel profesional.

Sfaturile sale despre fotografia macro au fost foarte utile, astfel, dupa ce a trecut in revista metodele cu care se obtin fotografiile macro, am iesit cu totii in parc sa experimentam.

Fiind foarte multi participanti, am ales sa cream un set-up  in parc, asa incat toata lumea sa aiba sansa de a exersa si a testa filtrele Close-up +5 de la Schneider.

 

Intalnirile Fotografice Photosetup, Macro Photography
Intalnirile Fotografice Photosetup, Macro Photography

Pentru intalnirea din 27 iulie si totodata ultima din aceasta serie, am ales o tema mai putin abordata in Romania si anume Fine Art Photography in cadrul careia  Dan Andrei ne-a povestit cu mult drag despre proiectul sau “Muse Descompuse”, dar si informatii despre realizarea unui proiect si a unei expozitii foto de acest gen.

O tema la care nu am avut exercitiu practic, insa cu siguranta  atat informatiile furnizate de Dan cat si lucrarile sale, au fost foarte apreciate de catre participanti.

 

Daca ar fi sa facem un rezumat scurt la finalul acestei prime serii, putem spune ca am avut alaturi de noi in total la cele patru intalniri, 420 pasionati de fotografie, carora le multumim pentru prezenta si speram ca au petrecut cateva momente de calitate alaturi de noi.  Speram totodata ca informatiile prezentate le-au fost utile si le vor aplica in viitor, in activitatea lor fotografica.

Noi am considerat aceasta serie de intalniri ca fiind un eveniment cultural, de socializare, un eveniment care a adus alaturi multi pasionati de fotografie.  S-a socializat mult, s-au facut fotografii, s-au legat prietenii noi.

Si ca o sinteza a celor intamplate la intalnirile noastre, am adunat intr-un colaj fotografiile realizate de participanti la intalniri.

Colaj fotografii participanti
Colaj fotografii participanti

Multumim inca o data invitatilor Calin Stan, Aurel Rapa, Dragos Asaftei si Dan Andrei pentru prezenta si informatiile oferite. Multumim participantilor care au raspuns prezent acestei initiative.

Ne pregatim acum cu forte noi si teme din ce in ce mai interesante, pentru intalnirile viitoare care se vor relua incepand cu luna septembrie.

%d bloggers like this: