Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Canon 800mm f11 cel mai accesibil teleobiectiv

Dacă ai un Canon și ești în căutarea unui telebiectiv, îți prezentăm mai jos câteva impresii despre Canon RF 800mm f/11, unul dintre cele mai accesibile teleobiective din noua generație RF dedicată aparatelor foto Mirrorless.

Vasile Popa a avut acest teleobiectiv la teste, pentru câteva zile. Iată mai jos câteva fotografii precum și mici detalii ce te vor ajuta poate, să te decizi atunci când vei dori să achiziționezi un teleobiectiv.

“Obiectivul merită toți banii (1200Euro).

Nu e pentru fotografii de acțiune în natură, dar poate surprinde cu succes imagini din natură.
Cei care se entuziasmează la imaginile fantastice cu păsări în zbor, trebuie să știe faptul că trebuie să mai adauge la prețul acestui teleobiectiv cam 12000 Euro. Asta e doar prima condiție apoi urmează zeci de ore la pândă, deprinderea tehnicilor de fotografierea cu un teleobiectiv cu focală lungă (foarte greu). În final la talentul de a încadra inspirat, a plasa subiectul pe un fundal potrivit se adaugă și șansa de a surprinde posturi spectaculoase ale ”fotomodelelor”.

Sunt rari acei fotografi iar eu cu siguranță nu mă număr printre ei
Obiectivul acesta scoate niște imagini frumoase în condiții decente de iluminare.
Deși l-am avut două săptămâni la test, datorită unui program încărcat, nu am reușit decât două ședințe foto (două după-amiezi): una de pe balcon cu puțin soare și cealaltă noroasă pe lacul Bordei
E un mini test, fără pretenții, menit doar să arate imaginile pe care le scoate acest obiectiv din mână (cu excepția lunii care a fost fotografiată de pe trepied).În ziua noroasă lumina a scăzut destul de mult așa că sensibilitatea a crescut la 10000 (prețul plătit pt. f-11*).  *Pozele cu vidra, de mai jos.
Mulți se vor gândi că la această sensibilitate imaginile sunt inutilizabile.  Am lăsat o comparație a imaginii direct din aparat și a celei prelucrate cu un filtru de-noise de la AI Topaz Labs. Fiecare poate să-și formeze propriile păreri.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Original si cu filtru de-noise AI Topaz Labs. ISO 10000.

%d bloggers like this: