Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective fotoSfaturi utile

Through the lens – review Sigma 35mm f/1.4 Art

Through the lens – review Sigma 35mm f/1.4 Art

Sigma 35mm f/1.4 Art
Sigma 35mm f/1.4 Art

Despre noul obiectiv Sigma 35mm f/1.4 ART, s-a scris mult, in ultimele luni.

Chiar inca inainte de a fi lansat pe piata din Romania, forumurile de specialitate gen DPReview si altele internationale consacrate, discutau despre  calitatea noilor obiective Sigma.
Asa cum anuntau la finalul anului 2012, Sigma s-a concentrat pe dezvoltarea unei linii noi de obiective denumite ART, CONTEMPORARY si SPORT, fiecare destinate tipuluii de fotografie specific.

Linia de obiective ART din care face parte si 35mm f/1.4, ofera calitate desavarsita si performanta tehnica, intr-un design minimalist Fiind conceputa pentru a oferi o performanta optica de cea mai inalta clasa, linia Art ofera obiective cu un inalt nivel de expresivitate artistica.

Obiectivul SIGMA 35 mm F1.4 DG HSM, primul din linia Art, este ideal pentru fotografia de studio, dar ofera la fel de multa expresivitate si fotografiilor de arhitectura, cerurilor instelate, scenelor subacvatice si multor altor tipuri de fotografie gen portret sau produs.

 

Mai jos, fotografie de detaliu cu Sigma 35mm f/1.4 Art, realizata de Dragos Asaftei pentru Blog de Fotografie. Puteti citi review complet al obiectivului Sigma 35mm f/1.4 Art dedicat Nikon precum si mai multe imagini de detaliu, pe www.blogdefotografie.ro

Detaliu surprins cu Sigma 35mm f/1.4 Art, de Dragos Asaftei pentru Blog de Fotografie
Detaliu surprins cu Sigma 35mm f/1.4 Art, de Dragos Asaftei pentru Blog de Fotografie

 

Compensarea aberatiilor cromatice asigura o expresivitate de neegalat Aberatiile sunt un factor important care afecteaza calitatea fotografiilor. Pentru a creste performantele unui obiectiv, este esentiala corectia acestora. Ele sunt aberatii cromatice datorate maririi si aberatii cromatice axiale. Daca prima categorie poate fi corectata in programele de editare, cele axiale nu pot fi corectate ulterior. Obiectivul  SIGMA 35 mm F1.4 DG HSM are incorporate elemente de sticla FLD (“F” Low Dispersion), care au performante egale cu fluorina (mineral folosit in industria optica la producerea lentilelor), si elemente de sticla SLD (Special Low Dispersion), care, impreuna cu optimizarea aliniamentului lentilelor, corecteaza ambele tipuri de aberatii.

 

“SIGMA 35mm F1.4 DG HSM este cel mai bun obiectiv de la Sigma pe care am avut ocazia sa le folosesc pana acum. Cu siguranta acest obiectiv întrece variantele produse de Canon si Nikon, daca luam in calcul pretul, calitatea finisajelor, calitatea optica si cea a imaginilor obtinute.” Miluta Flueras

Sigma 35mm f/1.4 in teste la Miluta Flueras
Sigma 35mm f/1.4 in teste la Miluta Flueras

Fotografia de mai sus face parte dintr-un review al obiectivului, realizat de Miluta Flueras. Articol complet si imagini de test se pot vedea pe blogul lui Miluta la: www.miluta.ro

 

Obiectivul ofera imagini de calitate superioara pe toata lungimea focala. De asemenea, prin aliniamentul corespunzator al lentilelor asferice, sunt corectate astigmatismul si curburile de teren, obtinandu-se rezolutii superioare chiar si in zonele periferice.

 

Deschidere maxima la diafragma de f1,4 In 2005, Sigma a lansat un obiectiv cu o diafragma de f1.4 conceput pentru camerele foto digitale: SIGMA 30mm F1.4 EX DC HSM. De atunci, Sigma a produs obiective foarte performante prin incorporarea ultimelor tehnologii optice, precum obiectivul standard pentru aparatele cu senzor full frame, SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM si teleobiectivul mediu cu deschidere mare a diafragmei, SIGMA 85mm F1.4 EX DG HSM. Acest obiectiv, SIGMA 35mm F1.4 DG HSM, este cel de-al patrulea produs Sigma cu diafragma de f1,4.

Prima impresie este: Greutatea si contructia de foarte buna calitate , calitatea fotografiilor excelenta chiar de la f1.4 ,viteza de focalizare medie nu este extrem de rapid dar este foarte precis .In concluzie un concurent demn de luat in seama de gigantii Nikon si Canon care la capitolul pret sunt mult prea sus. ”  Aurel Rapa

Mai jos fotografii de test realizate de Aurel Rapa, cu Sigma 35mm, f/1.4 Art dedicat Nikon:

Test Sigma 35mm, Aurel Rapa
Test Sigma 35mm, foto @Aurel Rapa
Sigma 35mm f/1.4 in teste la Aurel RapaSigma 35mm f/1.4 in teste la Aurel Rapa
Sigma 35mm f/1.4 in teste @Aurel Rapa

Un boken atractiv Corectia aberatiilor reduce blur-ul din jurului unei surse de lumina in zonele periferice, aceasta functie avand rezultate deosebite in astrofotografie. Este, de asemenea, posibila crearea unui boken atractiv in afara zonei de clar. Lentile asferice pozitionate primele asigura culori stralucitoare la marginea fotografiilor, in timp ce corecteaza distorsiunile. Diafragma rotunda creeaza un boken atractiv in zonele din afara celei de focus.

Primul aspect pe care am fost curios sa il testez a fost calitatea bokeh-ului la valori diferite ale diafragmei. Am citit destul de multe pareri si teste despre Sigma 35mm f1/1.4 si aproape toate acuzau aparitia unor “cerculete” in zonele de neclaritate la diafragme deschise. Am facut si eu testul si puteti vedea mai jos imaginile crop 100% din cadrele originale.Calin Stan, Clubul Foto

Zona-de-crop
Sigma 35mm f/1.4 in teste la Clubul Foto – zona de crop marcata
Sigma 35mm f/1.4 in teste la Clubul Foto Sigma 35mm f/1.4 in teste la Clubul Foto
Sigma 35mm f/1.4 in teste la Clubul Foto- zona de crop 100% la f/1,4

Review-ul complet al obiectivului Sigma 35mmf/1.4 montura Canon, din care fac parte fotografiile de mai sus, realizat poate fi citit direct pe www.ClubulFoto.com.

 

Sistemul interior de focalizare „plutitor” Acest sistem compenseaza aberatiile astigmatice si cele sferice si ofera performante optice deosebite pentru fotografia de close-up.

 

Floating System Sigma 35mm f/1.4
Floating System Sigma 35mm f/1.4

Design care previne flare-ul si „luminile fantoma” Pentru a reda cat mai bine calitatea culorilor, flare-ul si „luminile fantoma” au fost monitorizate chiar de la inceputul constructiei obiectivului, pentru a gasi un design optic care sa nu fie influentat de lumina incidenta puternica, precum cea pozitionata in fata fotografului. Tratamentul Super Multi-Layer Coating aplicat lentilelor reduce flare-ul si „luminile fantoma” si ofera imagini cu un contrast puternic, chiar si in conditiile iluminarii frontale.

 

Motor Hyper Sonic Motorul HSM (Hyper Sonic Motor) asigura o focalizare rapida si silentioasa si posibilitatea focalizarii manuale, chiar daca obiectivul este setat pe automat, prin simpla invartire a inelului de focalizare. Focalizarea este mai lina, datorita imbunatatirii algoritmului AF.

 

HSM (hypersonic motor) delivers high AF speed and extremely quiet performance
HSM (hypersonic motor) delivers high AF speed and extremely quiet performance

Montura baionetei din metal Obiectivul are baioneta din metal, fiind mai puternica si mai exacta. Un tratament special este aplicat pe suprafata metalului pentru a-i creste puterea, facandu-l mai durabil in timp si mai rezistent la folosirea indelungata.

 

Sigma 35mm, f/1.4 Art, montura metalicaSigma 35mm, f/1.4 Art, montura metalica
Sigma 35mm, f/1.4 Art, montura metalica

 

Usor de folosit Pentru a fi mai usor de folosit, designul capacului obiectivului si butonul de comutare intre modurile AF / MF au fost imbunatatite. Pentru a garanta acuratetea obiectivului, toate partile metalice si cele realizate din noul material compozit, TSC (Thermally Stable Composite), cu un grad mare de afinitate cu partile metalice, sunt inchise in interiorul obiectivului.

 

Recent dezvoltatul “USB DOCK” exclusiv pentru noile produse Bazandu-ne pe aceste noi produse, Sigma a dezvoltat un soft special (SIGMA Optimization Pro) care poate actualiza firmware-ul obiectivului si ajusteaza diferiti parametrii precum focusul. Detalii USB, aici

 

USB Dock  SIgma
USB Dock SIgma

Evaluarea cu sistemul de masurare propriu Sigma MTF “A1” Sigma obisnuia sa masoare performanta obiectivelor cu sistemul de masurare MTF folosind senzori conventionali. Acum Sigma a dezvoltat propriul lor sistem de masurare MTF (modulation transfer function) A1, folosind un senzor de  46 megapixeli Foveon. Astfel, chiar si detaliile nesesizabile pana acum, sunt in prezent verificate prin aceasta inspectie tehnica. Toate obiectivele SIGMA 35mm F1.4 DG HSM vor fi testate cu sistemul A1 inainte de livrare.

 

“Made in Japan” Toate productia Sigma – inclusiv matritele si piesele de schimb – sunt realizate in cadrul unui sistem de productie integrat, care se desfasoara in intregime in Japonia. Sigma este, in acest moment, unul dintre putinii producatorii ale caror produse sunt “made in Japan”.

 

Ne place sa credem ca produsele noastre sunt inzestrate cu esenta pamantului nostru natal, binecuvantate precum apa, aerul si oamenii muncitori ai tarii noastre. Ne mandrim cu autenticitatea calitatii produselor Sigma, nascute din imbinarea dintre expertiza, inteligenta si tehnologii avansate. Produsele noastre satisfac profesionistii si iubitorii de fotografie din toata lumea, pentru ca productia noastra e cladita pe mestesug autentic bazat pe pasiunea si mandria expertilor nostri.” SIGMA Corporation

 Ca dovada a calitatii sale de contestat, obiectivul Sigma 35mm f/1.4 Art a primit recent doua premii:

Premiul TIPA 2013,  premiul pentru cel mai bun obiectiv DSLR expert si premiul Lens of the Year 2013 asa cum anunta site-ul oficial Japanese Camera Journal Press Club http://www.cjpc.jp, in cadrul competitiei Camera Grand Prix editia 2013, desfasurata anual de aproape 30 de ani.

 

Specificatii

Constructie: 13 elemente in 11 grupuri

Diafragma minima: F16

Diametrul filtrului: 67 mm

Unghiul de vizualizare (echivalent 35 mm): 63.4°

Distanta minima de focalizare: 30 cm

Dimensiuni (diametru x lungime):  77 mm x 94 mm

Numarul lamelelor diafragmei: 9 (diafragma rotunda)

Raportul maxim de marire  1:5.2

Greutate: 665 g

 

%d bloggers like this: