Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utileTestari echipamente foto-video

Cum sa faci Live direct din camera

Cum sa faci Live direct din camera

Daca pana nu demult solutiile pentru transmisiile LIVE presupuneau pe langa vaste cunostinte tehnice si o multitudine de accesorii si echipamente necesare unui broadcasting, iata ca JVC a revolutionat acest lucru.

Odata cu aparitia celei mai noi camere, modelul JVC GY-HM250, JVC ofera cea mai simpla dar si completa soluție pentru streaming live.

 

Daca pana acum trebuia sa achiziționam echipament suplimentar pentru a face un streaming live, ei bine, acum le avem pe toate, la un raport calitate pret excelent, intr-un singur body.

Advanced IP network communication & live HD streaming

Camera vine dotata cu un encoder pentru transmiterea imaginii în platforme de tip RTMP (Facebook, YouTube), permite controlul de la distanta prin IP și mai nou, putem face un overlay de grafica pentru afișarea identității vizuale (brand), burtiera pentru titlu și subtitlu.

120fps high-speed recording for slow motion playback

Camera permite inregistrari high-speed recording pana la 120fps (59.94Hz) / 100fps (50Hz) pentru slow motion fine sau playback. Aceasta caracteristica poate fi utilizata pentru a crea efecte artistice sau reluari cum ar fi in cazul competitiilor sportive.

 

Pentru a face live streaming camera are un port USB Host, la care se poate atașa un adaptor USB pentru Wi-Fi, un modem USB 4g sau un adaptor USB to LAN.

LIVE DIRECT DIN CAMERA!

Camera ofera cea mai noua tehnologie de comincare IP ce permite controlul camerei in timpul transmsiunii de pe orice computer dar si tableta sau smartphone.
Transmisiunea LIVE este posibila in rezolutie SD sau HD in functie de conexiunea la internet.
Conectarea la un modem optional tip Wi-Fi sau 4G/LTE permite transmiterea livea oriunde in lume pe YouTube, Facebook sau alte servicii Cloud.


Camera vine dotata cu un encoder pentru transmiterea imaginii în platforme de tip RTMP (Facebook, YouTube), permite controlul de la distanta prin IP și mai nou, putem face un overlay de grafica pentru afișarea identității vizuale (brand), burtiera pentru titlu si subtitlu.

Pentru a face live streaming camera are un port USB Host, la care se poate atașa un adaptor USB pentru Wi-Fi, un modem USB 4g sau un adaptor USB to LAN. Astfel conectam camera la internet printr-o conexiune la un HotSpot, rețea mobila sau direct la un router prin cablul de rețea.

Odata conectati la o retea avem disponibil controlul la distanta prin IP, conectand un telefon, tableta, calculator la aceeasi retea. Camera are un mini server ce generează o pagina web pe care o accesam prin introducerea IP-ului atribuit camerei de către rețea din orice browser.

Astfel avem acces la toate funcțiile camerei: zoom, balans de alb, focus, expunere, etc. Cat și previzualizare dar și posibilitatea de a încarca clipurile într-un server ftp pentru backup. De altfel, din interfața de control putem sa importam un alt lucru pe care camera ni-l oferă, imposibil de realizat pana acum. Asa cum spuneam la început, overlay-ul grafic.

Da, de acum putem pune grafica direct din camera.

O grafica ce o putem realiza în Photoshop spre exemplu și făcut design-ul într-un soft simplu pus la dispoziție de JVC. Se salvează grafica pe un card SD și se copiază în camera. Aceasta rămânând în camera. Titlul și subtitlul ne permit sa reținem pana la 10 poziții de text. Putem scoate sau adauga din elemente ele putând fi controlate independent.

În acest fel JVC ne pune la dispoziție, într-o singura camera, tot ce avem nevoie pentru a realiza un streaming live la un buget accesibil oricui.

O camera intuitiva ce poate fi utilizata chiar si de catre cei mai putin experimentati in transmisiuni live sau tehnologie.

 

 

O camera ideala pentru:

  • interviuri live-street
  • conferinte
  • concerte
  • competiti sportive
  • evenimente

Despre LIVE direct din camera intr-un interviu LIVE realizat cu camera JVC250

 

%d bloggers like this: