Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Un sling dedicat sportivilor: Kata Tri Light 312

Slingul, ca si design de geanta foto, a fost gandit pentru fotografii foarte activi, pentru cei care imbina fotografia cu sporturi sau activitati ce implica foarte multa miscare. Slingul permite un acces foarte rapid la echipamentul foto, fara a fi nevoie sa fie dat jos, aspecte foarte importante pentru cei nu vor sa renunte la aparatul foto atunci cand merg cu bicicleta, role, la ski sau intr-o scurta iesire cu prietenii la munte.

De altfel rapiditatea cu care se ajunge la echipamentul foto si comoditatea in purtare si folosire sunt si principalele motive pentru care slingul este ales de fotografi.

Unul din modelele cele mai populare, datorita echilibrarii protectiei cu greutatea slingului, dar si dimensiunilor care sunt ideale pentru un echipament foto de baza, format din aparat foto, unul sau doua obiective, sau blitz si accesorii, este slingul Kata Tri-Light LT-312.

Acesta este un sling cu design deosebit,  functional, usor si protectiv, conceput pentru aparatul foto cu un obiectiv standard atasat, plus inca un obiectiv sau un blitz si alte accesorii. Compartimentul central are doi pereti despartitori detasabili, care se pot pozitiona, prin prindere cu velcro, in functie de echipament,  ceea ce permite aranjarea aparatului si accesoriilor cat mai bine. Deoarece slingul este gandit pentru fotografii care au nevoie de rapiditate atunci cand fotografiaza, aparatul foto este asezat intr-o pozitie care permite scoaterea lui foarte usoara. In restul spatiului, datorita peretilor despartitori, se pot organiza in siguranta obiectivele suplimentare sau blitzul. In exterior se mai gaseste un buzunar pe cureaua de umar si este destinat telefonului mobil.

Un alt avantaj al slingului este versatilitatea acestuia in ceea ce priveste modul in care poate fi purtat. Astfel el poate fi tinut fie in spate, atunci cand nu fotografiati sau cand desfasurati o activitate in care aveti nevoie de mobilitate, fie in fata, atunci cand aveti nevoie de aparatul foto. Trecerea din spate in fata si invers se realizeaza foarte usor, slingul alunecand pe langa corp. In plus, pentru momentele cand este tinut pe spate, pentru a creste siguranta in timpul activitatilor care implica miscare, precum practicarea diferitelor sporturi, slingul mai este prevazut cu o curea care se prinde pe langa corp, stabilizandu-l.

El poate fi purtat fara probleme si de stangaci, accesul la echipament realizandu-se la fel de rapid si usor din ambele parti.

Asemenea tuturor produselor ce poarta marca Kata, slingul Tri-Light LT-312 beneficiaza de inovatiile patentate Kata care permit purtarea echipamentului fotografic cat mai usor si confortabil posibil. Slingul este prevazut cu husa de ploaie, care permite apararea de ploile torentiale sau cele de lunga durata. In ceea ce priveste protectia la stropiri accidentale sau la ploi scurte, acesta este protejat de materialul din care este facut slingul, acesta fiind impermeabil.  Tot legat de protectie, dar de data aceasta impotriva socurilor, slingul este prevazut cu structura TST RIB in zonele care sunt predispuse la lovituri, precum zona frontala.

In plus, prin intermediul sistemului EPH, o combinatie de curele care permite unirea gentilor si rucsacilor foto intre ele, slingul poate fi combinat cu alte genti Kata, oferind astfel mai mult spatiu pentru echipamentul fotografic personal.

Slingul Tri-Light LT-312 a fost ales pentru a fi oferit drept premiu in cadrul concursului Foto Bike Fest, recompensand cea mai buna fotografie avand ca tema Copiii la Comana Bike Fest. Alegerea a fost simpla, datorita faptului ca acest model este creat special pentru fotografii care imbina pasiunea pentru sport cu cea pentru fotografie.

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/25092962 w=400&h=300]

%d bloggers like this: