Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Review blitz portabil Priolite MBX 500 HotSync

Review blitz portabil Priolite MBX 500 HotSync

Review oferit de Alex Caranfil

Atunci când începi să cochetezi cu fotografia, îți petreci foarte mult timp căutând detalii și review-uri despre aparate foto și obiective, ca mai apoi să îți dai seama că lumina face diferența dintre o fotografie mediocră și una de excepție.

Am fost primul fotograf din generația mea, în Constanța, cu un studio foto și multă vreme le-am spus prietenilor mei fotografi că un bliț de calitate nu este dat doar de puterea acestuia. Apoi am fost primul care mergea la ședințe foto și evenimente cu câte 6 pocket-uri și 5 blițuri după el.

Cel mai încântat am fost atunci când în lunga listă de aparatură și-a făcut loc și un generator portabil de care puteam lega un cap de bliț de 1200Ws sau un ringflash.

Acum pot spune că sunt foarte mulțumit de trecerea pe mirrorless, dar simțeam o lipsă legată de lumina artificială. M-am gândit cum ar fi dacă cele trei tipuri de bliț, de care vorbeam mai sus, nu ar putea fi înlocuite de unul singur – un bliț monobloc, fără cabluri, dar care să sincronizeze la viteze foarte scurte.

Era foarte probabil ca nu doar eu să mă gândesc la asta și în scurt timp am găsit câteva variante.

Cea mai la îndemână alegere a fost cea a prietenilor mei de la Photosetup: Priolite MBX 500 HotSync.


Am avut blițul la testat o săptămână, dar ploile mi-au anulat două din cele trei ședințe foto.

La sfârșitul ședinței foto de sport am fost foarte încântat, atât de calitățile de sincronizare la viteze de 1/4000 -1/8000, cât și de distanța la care bătea declanșatorul radio.

Acestea sunt și specificațiile tehnice: Puterea blițului este de 500Ws, lampa video are o putere echivalentă cu un bec pe halogen de 80W, iar timpul de reîncărcare pentru putere maximă este de 2.5 secunde.

Durata flashului este 1/200 sec (t01) la full power, viteza maximă de sincronizare este de 1/8000 sec cu Priolite Remote Control RC-HS, temperatura de culoare este de 5500 Kelvin și controlul puterii din 1/10 f-stops, de la 500Ws până la 16Ws. Bateria va ține în condiții optime până la 300 de declanșări la putere maximă și 9600 de declanșări la putere minimă, iar aceasta se va încărca la capacitate maximă în 3 ore.

Greutatea este de 2.95 Kg cu bateria inclusă.

Acum vă gândiți că un asemenea bliț va costa o mică avere și că o lungă perioadă de timp va trebui să strângeți bani pentru el. Vreau să vă spun că nu e așa.

Costă exact cât blițul de aparat, plus un sistem de declanșare de calitate.

Supărarea mea a fost că nu am putut să testez blițul cu aparatură Sony și a trebuit să apelez la ultimul aparat dslr pe care îl mai am, un Canon 70D. Sper că în scurt timp să apară în stoc și declanșatorul dedicat pentru Sony.

Articol preluat de pe alexcaranfil.ro.

Copyright Text & Foto: Alex Caranfil

 

Despre PRILOTE:

Priolite 500 MBX500 HotSync este un sistem de blitz portabil (HSS-High Speed Syncron pana la 1/8000s).

Compatibil cu modelatoarele de lumina Hensel si Bowens.

Fabricat in Germania.

Noul blitz Priolite cu baterie Li-Ion de mare capacitate, incorporata, creeaza o libertate maxima fotografului, oferind posibilitatea fotografierii in orice loc independent de conecatrea la 220V.

Functia HSS permite declansari cu sincronizare de pana la 1/8000s oferind astfel posibilitatea fotografierii in plina zi cu soare, cu obiective luminoase a caror diafragma maxima poate fi si de f1.4, imaginile benificiind astfel de efectul minunat al profunzimii mici de camp (asa zisa rupere de imagine) pe care aceste obiective le ofera. 

 

Ofera pana la 300 de flash-uri la capacitate full power.

Are un timp de incarcare mai mic de 2.5 secunde la putere maxima.

Ofera 3 flash-uri/secunda si o durata scurta de declasare de 1/200sec la t05.

Vezi ofertele speciale PRIOLITE, aici.

 

 

%d bloggers like this: