Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Primele impresii despre Sigma 85mm f/1.4 ART

Primele impresii despre Sigma 85mm f/1.4 ART 

Cel mai asteptat obiectiv al anului, Sigma 85mm f/1.4 din seria ART a fost lansat la Photokina 2016, in cadrul unei ceremonii dedicata presei si distribuitorilor Sigma World-wide.

feature01_main_img

Obiectivul de sample, a ajuns in premiera in Romania in 11 noiembrie, la Photosetup, fiind primul din tara, cu montura Canon.

Fiind un obiectiv foarte asteptat si pentru ca am vrut sa avem cat mai repede pareri de la utilizatori, l-am si trimis rapid catre Ghidul DSLR, pentru testare.

sigma-85-mm-art-3
@Ghidul DSLR

 

Astazi am testat obiectivul cateva ore in Brasov alaturi de Canon 80D, ca prima impresie ma declar uimit. Chiar si pe un DSLR cu senzor crop acest obiectiv vine cu o viteza de focus rapida in majoritatea situatiilor, chiar si seara cand avem disponibila doar lumina de la un Ice Light 2. Motorul HSM de generatie noua isi face simtita prezenta. (Ghidul DSLR)

img_9550
@Ghidul DSLR

Mai jos galerie de imagini realizate de Ghidul DSLR:

img_9591
@Ghidul DSLR

 

Claritatea obiectivului este foarte buna, exact cum ne asteptam de la un obiectiv din gama Art. Chiar si la F1.4 vedem direct din ecranul aparatului calitatea oferita, iar cand fotografiem de la F2 in sus, obiectivul este extraordinar de sharp. Constructia este foarte buna si avem prezenta si o garnitura de protectie impotriva stropilor de apa si a prafului. (Ghidul DSLR)

img_9593
@Ghidul DSLR
img_9648
@Ghidul DSLR
img_9421
@Ghidul DSLR

 

Toate cadrele de mai sus sunt realizate la diafragme cuprinse intre f1.4 si f2.2. Toate fotografiile sunt Jpeg direct din aparat. (Ghidul DSLR)

Un obiectiv dedicat aparatelor Full-Frame (FX), ce isi propune sa ofere o optica de inalta calitate asa cum este gama ART si cum Sigma si-a obisnuit clientii odata cu lansarea noii game Global Vision.

Dedicat in principal portretelor, Sigma 85mm f/1.4 ART este obiectivul ce lasa loc libertatii de expresie artistica la cel mai inalt nivel.

Un obiectiv cu o optica excelenta si un bokeh, incredibil.

Creat sa minimizeze flare-ul si ghosting.

flare

 

Constructia lentilelor: 14 elemente in 12 grupuri

lens

 

construction_large

Constructie lentile 14 elemente in 12 grupuri
Diafragma Minima F16
Filtru φ86㎜
Unghi de cuprindere (35mm) 28.6°
Distanta minima de focusare 85cm / 33.5in.
Dimensiune (diametru × lungime) φ94.7mm × 126.2mm
Numar lamele diafragma 9 (Rotunde)
Raport magnificare 1:8.5
Greutate 1,130g / 39.9oz.
 
Obiectivul vine cu parasolar, capace fata/spate si toc, incluse.
Disponibil pentru montura: Nikon, Canon si Sigma.
%d bloggers like this: