CSR

Photosetup redirecționează 20% din impozitul pe profit către Fundația Societății de Neurologie

Impozitul pe profit reprezintă o taxă pe care o datorează persoanele juridice ce desfășoară activități prin intermediul unui sediu permanent și folosesc sisteme fiscale de vânzare și gestiune. Dacă taxa nu este redirecționată, va fi adăugată în bugetul de stat al României. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de sponsorizare online. La Photosetup alegem să redirecționăm anual impozitul pe profit de 20% către Fundația Societății de Neurologie din România.

Ce este Fundația Societății de Neurologie din România si  de ce am ales Fundația Societății de Neurologie din România (FNSR)?

Fundația Societății de Neurologie din România este o organizatie a carui scop este unul profesional, științific, neguvernamental și nonprofit. Fundatia oferă cursuri specializate, investește în găsirea unor tratamente noi și eficiente și ajută la creșterea nivelului de conștientizare a diverselor boli ale creierului. Aceasta a fost înființată în anul 2013, având drept scop susținerea progresului științific, alături de creșterea calității actului profesional în neurologie.

Colaborarea FSNR de-a lungul anilor cu Societatea de Neurologie din România (SNR) în sprijinirea organizării de evenimente locale, regionale și naționale a fost, în principal, cea mai prolifică activitate în sprijin educațional a fundației. Aceasta își propune identificarea și derularea de activități de educație medicală alături și de alte entități publice sau private, care să asigure atingerea scopului propus al FSNR, astfel încât să poată fi cât mai aproape de nevoia de cunoaștere și de interacțiune a întregii comunități de neurologi din țară. În sprijinul acestui demers, FSNR are în vedere identificarea și mobilizarea resurselor financiare necesare susținerii proiectelor sau programelor, dar și posibilitatea sponsorizării tinerilor neurologi români în vederea specializării în diferite arii de interes prin acordarea unor burse și/sau asistență financiară.

Printre multe altele, fundația se implică și în instruirea noii generații de medici neurologi epileptologi pentru a găsi cele mai bune soluții și tratamente pentru persoanele afectate epilepsie. Această afecțiune se poate manifesta sub diferite forme, având un impact mai mare sau mai mic asupra bolnavului. Ținută sub control prin tratamente de ultimă generație, pacienții pot avea un trai mai bun.

Subiectul epilepsiei nu este discutat în România, iar gradul de conștientizare a acestei afecțiuni trebuie ridicat. Cei ce suferă de epilepsie au nevoie de ajutor specializat și de înțelegere din partea societății. Aceștia se simt stigmatizați și preferă să își ascundă boala, lucru care îi împiedică să ceară ajutorul și să obțină informații concrete și corecte din partea unor specialiști.

Epilepsia este o boală cronică a creierului și afectează peste 124 de mii de persoane în România, conform Institutului de Sănătate Publică. Boala se declanșează din cauza unor influențele genetice, afecțiuni ale creierului sau probleme prenatale și se manifestează prin convulsii, episoade scurte de mișcare involuntară, stări de confuzie, pierderea cunoștinței și senzații de frică și anxietate. 70% dintre persoanele ce suferă de epilepsie pot avea o viață lipsită de convulsii dacă respectă medicația recomandată de doctor. Pentru a putea fi posibil acest lucru, diagnosticarea corectă a bolii este necesară, nu există un medicament care să trateze toate tipurile de epilepsie.

 

Redirecționează și tu impozitul pe profit

Redirecționează și tu! Invităm ca persoanele juridice să ni se alăture în această mișcare. Împreună putem ajuta persoanele afectate de epilepsie să aibă o viață mai bună! Fă un cadou de Crăciun! Orice sumă poate ajuta, în mod direct la pregătirea medicilor și găsirea unor tratamente potrivite, iar persoanele afectate de epilepsie pot dispune de o viață mai bună, fără să simtă nevoia să se ascundă de societate. Dacă și tu dorești sa sprijini această inițiativă, te invităm să intri în contact cu Fundația Societății de Neurologie din România.