Lansari

O noua referinta de greutate pentru Manfrotto si Gitzo

Manfrotto și Gitzo introduc o nouă referință de greutate si conformitate a sarcinii utile care schimbă jocul pe piața accesoriilor foto-video.

• Pentru prima dată, există acum o practică oficială de referință pentru definirea sarcinii utile – UNI / PdR 105: 2021 – permițând clienților să aleagă suporturi foto și video de încredere cu o mai mare încredere.

• Acest nou protocol de măsurare oferă clienților transparență deplină în ceea ce privește măsurarea sarcinii utile. Prin adoptarea unui terț și a unui proces certificat independent, acesta standardizează evaluarea, oferind consumatorilor o lectură mai clară, care ajută la asigurarea unei siguranțe maxime.

• Practica de referință a fost publicată de UNI (organismul de reglementare italian non-profit, pan-sectorial, recunoscut la nivel internațional de CEN și ISO). Manfrotto și Gitzo sunt ambele conforme și au colaborat cu experți din industrie și UNI pentru a crea un nou proces de bune practici, testând sarcina utilă pe toate produsele foto și video.

 

 

 

Pentru o bună informare, produsele Manfrotto și Gitzo vor avea specificată și această noua referință, în scurt timp, atât pe site la produse cât si pe ambalajul acestora.

 

Considerente:

Până nu demult, nu existau cele mai bune practici din industrie recunoscute oficial pentru a ghida piața foto / video atunci când se declara performanța produsului – și nimic legat de declarația reală a sarcinii utile.

Aceasta a însemnat că fotografii și videografii au trebuit să-și bazeze deciziile de achiziție, pe specificații arbitrare ale produsului.

Acum, pentru prima dată, testele și criteriile sunt clare și disponibile pentru clientul final. Acest lucru se datorează practicii de referință UNI / PdR 105: 2021, publicată de UNI în mai 2021.

Această practică de referință deschisă și neobligatorie înseamnă conformitatea va fi posibilă pentru orice producător. Respectarea liniilor directoare îi va ajuta să inoveze, punând în primul rând nevoile consumatorilor.

UNI / PdR 105: 2021 poate fi definit ca o practică de referință. Acest lucru se datorează faptului că testele și măsurătorile pentru a determina capacitatea de încărcare utilă a capetelor, trepiedelor și monopiedelor au fost verificate și aprobate de o a treia autoritate imparțială (UNI) și au fost publicate într-un raport oficial.

Garantează că un suport încărcat cu o greutate egală cu sar

 

cina utilă de siguranță declarată nu este niciodată pus în pericol, indiferent de poziția adoptată.

 

Această practică de referință este rezultatul unei cereri directe din partea fotografilor și a producătorilor de video, care doreau asigurarea siguranței și fiabilității maxime a suporturilor în timpul utilizării. UNI și experți din industrie, inclusiv Manfrotto și Gitzo, și-au unit forțele.

Procedurile de testare Manfrotto și Gitzo sunt acum pe deplin conforme cu noile bune practici. Din iulie, comunicarea produselor ambelor mărci va afișa referința testului UNI și va declara produsele care au fost aprobate prin testul UNI / PdR 105: 2021.

 

„Sarcină utilă de siguranță” vs „Sarcină utilă maximă”. Care este diferența?

„Sarcina utilă de siguranță” poate fi definită ca sarcina maximă determinată pe care o poate suporta un suport (fie că este vorba de un cap, un trepied sau un monopied) și poate fi utilizată în condiții de siguranță, păstrând în același timp funcționalitatea sa completă, garantată în timp.

Sarcina utilă de siguranță ia în considerare parametrii / coeficienții care vizează protejarea echipamentului încărcat.

 

În schimb, „Sarcina utilă maximă” este o expresie generală care indică sarcina maximă pe care o poate suporta un trepied, monopied sau cap. Este posibil să nu ia în considerare parametrii de siguranță sau să recunoască faptul că aplicarea acestei greutăți maxime ar putea compromite siguranța și funcționalitatea asistenței.

Acest lucru înseamnă că un trepied sau cap cu o sarcină utilă de siguranță de 30 kg va funcționa la fel de bine cu o platformă de 30 kg, ca și o sarcină de 10 kg. Dar produsul de asistență echivalent, care este evaluat la 30 kg, sarcina utilă maximă, poate funcționa inadecvat sub aceeași sarcină. Acest lucru poate pune în pericol atât utilizatorul, cât și echipamentul.

 

UNI – Standarde de servire și reglementare de peste un secol
UNI (Ente Nazionale Italiano di Unificare) este un organism de reglementare italian independent al pan-sectorului. Este recunoscut de statul italian și de Uniunea Europeană și face parte din organizațiile CEN și ISO, care dezvoltă standarde atât la nivel european, cât și la nivel global.

Cele mai bune practici UNI sunt definite riguros atât prin cercetarea internă, cât și prin colectarea de cunoștințe provenite de la părți, inclusiv designeri, utilizatori finali și experți de top din sector.

Ca atare, i se încredințează dezvoltarea, publicarea și promovarea standardelor și a celor mai bune practici pentru îmbunătățirea eficienței și eficacității sistemului socioeconomic, împreună cu protecția consumatorilor și a mediului.

Este în întregime imparțială, proprietate privată și non-profit.