Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective fotoReviewSfaturi utile

Noul Sigma 24-35mm f2 DG HSM ART User review

sigma-24-35mm-f2-dg-hsm-artSigma face pasi din ce in ce mai mari si mai buni cu gama ART. Testand toate celelalte obiective din gama si detinand 35-ul 1.4 de mai bine de un an, pot spune ca m-am imprietenit tare bine cu noile obiective, iar cand am auzit de 24-35-ul cu f/2 m-am gandit ca mi-ar putea fi tare util, asa ca am zis sa-l incerc.

 

Asa se face ca am fotografiat mai bine de o saptamana cu el prin locurile in care am ajuns, asa cum veti vedea si in imaginile de mai jos: Muntii Bucegi, Brasov si Biertan.

 

Incepand cu partea tehnica, Sigma 24-35mm are ca avantaj principal deschiderea diafragmei. Cu f/2 ai cel putin doua obiective fixe intr-unul singur: 24mm f/2 si 35mm f/2, care, onesti sa fim, nu-s departe de 1.8 sau chiar 1.4. Ar fi fost probabil extrem de dificil tehnic si costisitor ca 24-35-ul sa fie si mai luminos de atat, dar sa si pastreze calitatea imaginii. Asa ca diafragma de f/2 e o alegere perfecta, cred eu, mai ales ca imaginile sunt sharp si corecte tehnic inca de la aceasta valoare. E-un motiv de bucurie pentru mine care-as tine obiectivul la diafragma maxima cat de mult se poate. 🙂

 

Constructia obiectivului, similara intregii game, e un alt punct forte. Obiectivul e robust, solid si pare sa fie tare rezistent.

 

Am ramas placut surprins sa vad ca pe toata plaja focala aberatiile sunt aproape inexistente, chiar si la valorile maxime ale diafragmei, iar distorsiunile sunt pastrate la minim. La 24mm am remarcat in anumite situatii distorsiunile s-au vazut, insa nu intr-un mod deranjant.

 

Cred ca obiectivul poate fi o alegere tare buna pentru cei care cauta un wide luminos. Pentru pasionatii de fotografie de natura ori pentru fotojurnalism. Desi „zoom-ul” de 11mm nu pare semnificativ la o prima vedere, el devine extrem de util atunci cand esti constrans de situatie, nu te poti misca, si ai nevoie de cativa mm in plus sau in minus.

 

Urmeaza sa folosesc obiectivul si in realizarea unor fotoreportaje, insa pana atunci va invit sa vedeti imaginile realizate zilele acestea.

Text + foto: Ionuț Rusu, www.blogdefotografie.ro

 

 

Mai jos galerie de imagini realizate cu Sigma 24-35mm ART

Sigma 24-35mm ART

SIgma 24-35mm ART

Sigma 24-35mm ART

SIgma 24-35mm ART

SIgma 24-35mm ART

Sigma 24-35mm ART

Sigma 24-35mm ART

Sigma 24-35mm ART

 

SIgma 24-35mm ART

 

%d bloggers like this: