Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Mic si extrem de incapator: MiniBee

Se poate spune despre MiniBee PL 120 ca este copia in miniatura a celebrului rucsac Bumblebee-220 PL, model de la care preia toate caracteristicile de protectie si posibilitati de organizare a echipamentului foto in interior.

Desi mic in dimensiuni, MiniBee este ideal pentru fotografii care doresc un rucsac foto compact dar extrem de incapator.

Adresandu-se fotografilor care vor protectie profesionala pentru echipamentul foto, el a fost ”redus” in dimensiuni pentru a fi mai comod fotografilor.

Astfel Minibee 120 PL poate gazdui un aparat foto DSLR din gama profesionala, cu un obiectiv de pana la 70-200 f2.8 atasat si in plus 6 sau 8 obiective, blitz si alte accesorii necesare unei sesiuni foto. De asemenea poate fi luat un mini laptop, ipad sau netbook de pana la 13″.

Pentru organizarea echipamentului din interior rucsacul are o serie de pereti despartitori si un pouch care permite adaptarea lor in functie de aparate si obiective sau restul accesoriilor. Astfel aparatul principal cu un 70-200 f2.8 atasat poate fi pozitionat central, iar daca este nevoie si de al doilea aparat el poate fi pozitionat lateral, dar fara un obiectiv atasat.

Tot in laterale poate fi pus si restul echipamentului. MiniBee are pe o parte un pouch, iar pe cealalta peretii despartitori care pot fi folositi pentru organizarea accesoriilor. Pouch-ul este compartiment detasabil, prins de interiorul rucsacului cu velcro. Deoarece este inchis cu fermoar, previne caderea accidentala a accesoriilor depozitate in interior. In plus, fiind la fel de adanc ca si rucsacul permite pozitionarea in picioare a obiectivelor, incapand astfel mai multe accesorii.

Deoarece pouch-ul se intinde pe intreaga lungime a rucsacului, fermoarul de inchidere al acestuia este dublu, putand fi deschis din doua parti, pentru a facilita accesul la echipamentul din interior, nefiind necesara deschiderea intregului pouch.
Si interiorul pouch-ului are pereti despartitori care ajuta la organizarea accesoriilor. De asemenea, tinand obiectivele in pouch, ele beneficiaza de protectia oferita de doua randuri de pereti, cei ai pouch-ului si cei ai rucsacului.

Toti peretii, inclusiv cei ai pouch-ului si cei despartitori sunt realizati din spuma protectiva dar perforata, pentru a reduce greutatea.

In ceea ce priveste accesul la echipamentul din interior si acest model pastreaza modalitatea de deschidere a fermoarelor specifica Kata, gandita pentru un acces cat mai rapid si o protectie suplimentara. Deschiderea capacului rucsacului se face cu un fermoar care are 4 cheite, amplasate in sir, doua de deschidere si doua de inchidere, permitand deschiderea capacului prin mai multe locuri. In acest fel devine extrem de versatil, oferind posibilitatea de a ajunge la echipamentul foto din interiorul rucsacului prin mai multe parti. De exemplu, daca este nevoie sa fie luat aparatul aflat in partea inferioara a rucsacul, se deschide doar partea de jos a fermoarului. In acest fel nu este expus privirilor indiscrete restul de echipament foto.

Alte accesorii foto sau lucruri personale pot fi depozitate in buzunarele exterioare, unul lateral si unul frontal, acesta din urma fiind dotat cu spatii specifice pentru telefon. Al treilea buzunar este destinat pastrarii unei sticle cu apa, fiind realizat dintr-un material elastic (elastomer).

MiniBee are si un compartiment pentru un mini laptop, ipad sau netbook de pana la 13″.

Pentru confortul fotografului, MiniBee-ul are binecunoscutul harnasament Gecko, facut dintr-o spuma speciala, usoara ce se muleaza pe forma umarului. Partea interioara a curelor are un model anti-alunecare, care previne alunecarea chiar si atunci cand rucsacul este purtat pe un singur umar. Curelele de umar au o forma ergonomica, care urmareste forma corpului. Spatele este realizat din spuma in sistemul 3D care previne transpiratia, ofera o buna ventilatie si suport pentru rucsac si spate. In plus curelele de la piept sunt ajutabile si pot fi pozitionate in oricare din cele trei locasuri speciale de pe cureaua de umar, dupa cum este mai confortabil pentru fiecare persoana in parte.

Protectia echipamentului foto din interior este facuta in doua feluri. In primul rand prin materialele folosite la realizarea rucsacului. Astfel, spuma aeriform perforata, laminata, ultra uşoara şi ranforsata ofera protectie la socurile usoare, inevitabile manevrarii zilnice a rucsacului, Ripstop-ul, materialul folosit la exteriorul rucsacului protejeaza impotriva stropirii accidentale si a umiditatii, acesta fiind in acelasi timp si un material foarte rezistent la uzura fizica. Al treilea element este scheletul de aluminiu cu rolul de a proteja la socuri si lovituri. Acesta, denumit Aluminium Skeleton, este un cadru din vergele de aluminiu amplasat in spatele si fata rucsacului cu rolul de a apara zonele cele mai expuse la lovituri. Partea din fata a rucsacului mai beneficiaza de o vergea de otel care se intinde pe toata lungimea lui, pentru a proteja de loviturile frontale.

Trepiedul poate fi prins in doua moduri in functie de preferintele fotografului. Folosind suportul special care este livrat odata cu rucsacul, trepiedul poate fi prins frontal sau lateral si asigurat in partea de sus cu curelele livrate odata cu rucsacul.

Rucsacul este livrat cu impreuna cu husa de protectie pentru vreme, care are doua fete, una care protejeaza de ploaie si cealalta care apara de soare.

De asemenea MiniBee PL 120 este pregatit pentru EPH, un sistem de curele care permite prinderea mai multor rucsace sau genti Kata pentru mai mult spatiu de depozitare a echipamentului foto. Pentru distante mari de transport, rucsacului i se poate atasa un trolley, in locul special desemnat pe spate.

In concluzie, MiniBee ofera mult spatiu intr-un rucsac deosebit de usor, rezistent si ergonomic.

[slideshow]

%d bloggers like this: