Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotografTestari echipamente foto-video

In lumea modei alaturi de Ioan Nicolae

Imaginile care te asteapta cand deschizi galeria de pe site-ul fotografului Ioan Nicolae redau frumusetea feminina, inghetata in clisee alb-negru. Se strecoara printre aceste fotografii si cateva cadre cu natura, bogate in culoare si liniste.

Dar ceea ce ne-a atras chiar la inceput au fost portretele frumoaselor doamne, modele pentru agentii celebre sau vedete autohtone, motiv pentru care am stat de vorba cu Ioan Nicolae pentru a afla secretele din spatele acestor imagini.

Atras initial de fotografia de peisaj sau calatorie, in prezent, si din cauza lipsei de timp, principalul tip de fotografie practicata este cea de portret. Dar pana a ajunge la acest nivel, fotografia, asa cum recunoaste Ioan Nicolae, a fost ”prima activitate ce ulterior s-a concretizat intr-un hobby. Dar sa incep cu inceputul. Pasiunea pentru fotografie a fost mostenita de la tatal meu iar primii pasi in acest domeniu l-am facut cu un vechi aparat rusesc pe format mediu (Etyud) ce era mai mult o jucarie. Glumind, am inceput direc pe format medu. Acest prim contact a fost suficient ca sa imi trezeasca interesul si sa-mi dau seama ca fotografia va fi un hobby de lunga durata. Desi mi-au trecut prin mana multe tipuri de aparate, cel mai atasat ma simtit de un Zenit primit cadou din partea familiei cu multi ani in urma. Pentru a-mi satisface nevoia de cunoastere, in timpul scolii si liceului m-am inscris ca membru in diferite cercuri si cluburi foto.

Autodidact, principalul mod de slefuire a capacitatilor artistice a fost studiul picturilor marilor maestrii portretisti, in special Caravaggio si Rembrandt, coroborat cu analiza portofoliilor fotografilor preferati.

Cand am intrebat de portofoliul sau, ne spune ca ”daca nu-mi placea ce fac sau liberul arbitru nu functiona in parametri normali, nu imi promovam portofoliul prin expozitii sau galerii online. Mi-ar fi destul de greu sa-mi caracterizez galeria deoarece as putea fi destul de impartial. Prefer ca privitorii sa-si faca singuri o opinie in aceasta privinta.

Cat despre tehnica folosita, aceasta cuprinde pe partea de aparate foto  Cambo, Mamiya, Canon si Polaroid. Partea de studio este mult mai complexa, cuprinzand lumini Hensel, accesoriile de studio de la Manfrotto, alaturi de trepiede si stative, softbox-uri, umbrele si alte accesorii de la Photoflex, fundaluri de la Colorama si o serie de accesorii, precum nelipsitul exponometru.  De mai bine de doi ani, adica din 2009, Ioan Nicolae se bazeaza pe echipamentele sale pentru a realiza portrete, atat in studio, cat si in diferite locatii.

Iar daca spunea ca si promoveaza portofoliul prin expozitii, Ioan Nicolae a participat in prezent la aproape 30 de astfel de evenimente, dintre care amintim My Generation – United Nations Population Found (Generatia mea – Fondul ONU pentru Populatie), At Feminine – United Nations Information Center for Romania, PREMFOTO Biennial Exhibition, expozitiile personale INGRESSIO si BellaDONNA, 21st Century Lifestyle (Cluj Fashion Week), 9th Tropical Image International Exhibition 2012, Contemporary Acts of Kindness, Opera Nationala Bucuresti si o la serie de saloane nationale si internationale de fotografie.

Va invitam in continuare sa vedeti cateva din portretele realizate de Ioan Nicolae, iar mai multe imagini puteti gasi pe site-ul personal.

[slideshow]

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.  Acest articol face parte din proiectul Profil de Fotograf.

%d bloggers like this: