Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Filtrele Praktica – calitate germana la un pret accesibil

Filtrele Praktica sunt produse de Schneider Optics (B+W) si sunt disponibile in cele mai utilizate doua tipuri de filtre: Polarizare circulara si UV. Filtrele Praktica ofera calitatea specifica producatorului german la un nivel accesibil oricarui fotograf pasionat. Filtrele Praktica sunt disponibile in toate diametrele.

Filtrul UV opreste razele ultraviolete care pot influenta negativ calitatea fotografiei. La fel de important, acest filtru are rol de protectie, ceea ce inseamna ca poate fi tinut in permanenta pe obiectiv pentru a apara elementul frontal al obiectivului  de zgarieturi si apa.


Filtrul de polarizare circulara este un filtru deosebit deoarece efectele acestuia nu pot fi reproduse cu ajutorul prelucrarii computerizate. Este in primul rand un filtru de corectie ce permite eliminarea din imagine a reflexiei luminii de pe suprafetele nemetalice, cum ar fi suprafetele apelor. De asemenea ajuta la obtinerea unui contrast general al imaginii si o saturare a culorilor, ceea ce il face foarte util in fotografierea peisajelor, unde creste saturarea albastrului de la cer sau a verdelui de la iarba. Polarizarea circulara este recomandata in special pentru camerele digitale, deoarece nu interfereaza cu mecanismul de autofocus al aparatului.

%d bloggers like this: